Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Kosten hypotheekadvies

Wat kost hypotheekadvies bij Hypotheek24?


Gratis oriëntatiegesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Wat kost hypotheekadvies?

Ga je een huis kopen, dan heb je ook een hypotheek nodig. Een hypotheekadviseur adviseert je over welke hypotheek het beste bij jou past. 

Gemiddelde kosten hypotheekadvies

Vanaf 2013 worden de kosten voor hypotheekadvies rechtstreeks in rekening gebracht door de hypotheekadviseur. Hiervoor werden de advieskosten verrekend in de hypotheekrente. Dit werd ook wel provisie genoemd. Door het provisieverbod in 2013 zijn de kosten voor hypotheekadvies nu inzichtelijker doordat de kosten nu direct in rekening worden gebracht. 

De kosten voor hypotheekadvies verschillen per adviseur. Bij de banken variëren de tarieven tussen de 1.500,00 en de 2.500,00, maar dan heb je geen onafhankelijk advies. Bij een onafhankelijke adviseur betaal je gemiddeld tussen de 2.500 euro en de 4.000 euro. 

Voor persoonlijk hypotheekadvies van Hypotheek24.nl plus het regelen van je hypotheek betaal je 2.250 euro als starter. Voor doorstromers en oversluiters zijn de kosten voor advies en het regelen 3.000 euro. Als ZZP'er of zelfstandig ondernemer betaal je een toeslag.

Interesse?

We bieden je een gratis oriëntatiegesprek van 45 minuten met een hypotheekadviseur aan. In dit gesprek gaan we kijken of jouw woonwensen haalbaar zijn en wat je dat ongeveer per maand gaat kosten.