Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Stap voor stap kiezen

Ontvang nu vrijblijvend een renteaanbod van AEGON voor 3,9% in je mail

Klaar om te beginnen? De eerste stap om je hypotheek snel online te regelen is een vrijblijvend renteaanbod:

 • Je rente staat dan vast op 3,9% 
 • Jij zit nog nergens aan vast :) 
 • Weet hoeveel je kan lenen 
 • Binnen 24 uur een persoonlijk aanbod in je mail

1. Wie ben jij?

Je gegevens verwerken we veilig en alléén voor je aanvraag, check onze privacyverklaring.OK, leuk dat je een vrijblijvend renteaanbod wil aanvragen! Check hieronder je aanvraag.

Controleer je hypotheekaanvraag

Hypotheek

Wijzigen
Naam hypotheekaanbieder
AEGON
Naam hypotheekproduct
Hypotheek
Hypotheekvorm
Annuïteitenhypotheek
Rentepercentage
3,9%

Productdetails

Wijzigen
Hypotheeksom
€ 350.000,-
Koopsom huis
€ 350.000,-
Koop je een appartement?
Nee
Maak je gebruik van NHG?
Ja
Rentevaste periode
10 jaar
Looptijd hypotheek
30 jaar

Financieel

Wijzigen
Kosten verbouwing
€ 0,-
Eigen geld
€ 0,-
Schenking
€ 0,-
Bankgarantie nodig?
Nee

Wat heb je nodig?

Overlijdensrisicoverzekering verplicht?
Nee
Taxatierapport verplicht?
Ja


We gaan door! Voor het renteaanbod hebben we wat meer financiële info nodig. Je zit uiteraard nog nergens aan vast.

Eerst nog even met een van onze hypotheekexperts sparren? Dat kan! Je kan eenvoudig een vrijblijvend oriëntatiegesprek inboeken.

2. Jouw gegevens

Gegevens van je partner

Waar woon je nu?

Waar ga je wonen?


We gaan nu aan de slag om alle documenten te verzamelen die je nodig hebt om je vrijblijvende renteaanbod bij AEGON aan te vragen. De rest van de documenten vragen we bij stap 8.

Klik nu op het document dat je wilt uploaden vanaf jouw computer, laptop of smartphone. Lees eerst de toelichting goed door. Als je er niet uitkomt kan je met ons bellen (020-2611666), chatten of een e-mail sturen. We helpen je graag.

3. Documenten uploaden

Je kunt meerdere documenten achter elkaar uploaden. Als iets uit meer pagina’s bestaat, wil je er dan zelf een document van maken? De maximale bestandsgrootte is 25MB.

Stuur ons een kopie van je geldig paspoort of identiteitskaart. Zorg ervoor dat het BSN niet zichtbaar is. Je kan een veilige kopie maken met de app van de rijksoverheid. Een rijbewijs wordt helaas niet geaccepteerd.
Stuur ons een taxatierapport van je huis dat is gevalideerd door het NWWI. Let op: Stuur ons de volledige versie van het taxatierapport, dus inclusief alle bijlagen. Controleer ook even dat jij zelf (of je eventuele partner) als opdrachtgever staat vermeld in het taxatierapport. Tip: Regel je taxatie ook goedkoop via Hypotheek24 voor slechts 650 euro. Vraag hem nu hier aan.
Stuur ons de koopovereenkomst van je nieuwe huis, door zowel koper als verkoper ondertekend en voorzien van alle bijlagen, zoals energielabel of ontvangstbevestiging. Een concept koopovereenkomst met daarin de koopsom en het adres is voorlopig ook voldoende voor het aanvragen van de voorlopige offerte of het voeren van een adviesgesprek.


Tijd voor de kennis en ervaringstoets!

Als je bij ons je hypotheek wil regelen, moet je wel snappen wat je aan het doen bent. We verwachten dus dat jij voldoende kennis van hypotheken hebt. We testen je kennis met 20 vragen. Aan het einde weet je of je voldoende kennis hebt om je hypotheek via ons af te mogen sluiten.

Klaar om te starten?

Heb je hypotheekadvies van ons gekregen? Dan mag je deze stap overslaan.

4. Kennis- en ervaringstoets

Hieronder kun je de kennis- en ervaringstoets afleggen. Als de toets klaar is word je teruggestuurd naar deze pagina zodat je verder kunt met je aanvraag.

Mooi! We kunnen je hypotheek nu echt gaan aanvragen! Voordat we dat doen, moet je alleen nog klant worden bij ons.

Waarom klant worden bij Hypotheek24.nl?


 • Altijd persoonlijk, je krijgt advies wanneer jij het wil
 • Écht onafhankelijk, we vergelijken 50+ hypotheken
 • Ruim 10.000 klanten geven ons gemiddeld een 9,4

5. Klant worden & Betalen

 
 

We gaan verder. De kosten van het regelen van een hypotheek via Hypotheek24.nl zijn 1500 euro. Dit bedrag kan je eenvoudig overmaken via Ideal hieronder.

Waarom je hypotheek regelen via Hypotheek24?

 • Je uploadt al je hypotheekstukken online
 • Je betaalt je aanvraagkosten vooraf veilig via Ideal
 • Je bekijkt je status 24/7 online in onze Track & Trace

5. Betalen & accepteren

Leuk dat je klant bent geworden. Betaal eenvoudig en veilig via iDEAL.
De factuur ontvang je meteen in je mailbox. 

Belangrijke data

We willen voor de voortgang graag weten wat je deadlines* zijn voor het afsluiten van je hypotheek.
*Let op: we kunnen je zo beter helpen, maar je blijft zelf verantwoordelijk voor het behalen ervan.

We zoomen nog wat dieper in op je inkomen. Kan je ons precies aangeven wat je per maand verdient? Als je meerdere inkomens hebt (bijv. meer werkgevers of naast dienstverband ook ZZP-er, eigen bedrijf, pensioen of alimentatie) willen we ze graag allemaal uitgesplitst weten. Je kunt ze dan onderaan toevoegen.

Het inkomen van

Een overlijdensrisicoverzekering is voor jou niet verplicht omdat de hoogte van je hypotheek lager is dan 80% van de koopsom. Zo'n verzekering kan wel prettig zijn en sommige hypotheekaanbieders stellen dit ook als voorwaarde. Als je komt te overlijden, dan laat je eventuele nabestaanden niet achter met een hoge hypotheekschuld. Je bepaalt zelf hoeveel risico je hierbij wilt nemen. Je kan dit later nog aanpassen.

Je overlijdensrisicoverzekering

Welke hoogte van de uitkering bij overlijden wil je?

Bij deze hypotheek is het niet verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Geen
verzekering
Gemiddeld 175000
Volledig 350000
Ander
bedrag

Welke looptijd voor de overlijdensrisicoverzekering wil je?

0 jaar
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
25 jaar
30 jaar
35 jaar

Bij welke verzekeraar wil je de verzekering afsluiten?

 • Je geeft aan dat wij de ORV voor je mogen regelen. Hiervoor rekenen wij 150 euro. De factuur ontvang je in de mailbox.

Wil je dat de uitkering gelijkblijft of daalt?

Gelijkblijvende
uitkering
Lineair dalende
uitkering
Annuïtair dalende
uitkering

Gelijkblijvende uitkering

Bij deze vorm is de hoogte van de uitkering altijd hetzelfde. Tijdens de looptijd maakt het niet uit wanneer het overlijden plaatsvindt. Na het verstrijken van de gehele looptijd wordt er bij overlijden niets meer uitgekeerd.

Lineair dalende uitkering

Bij deze vorm is de hoogte van de uitkering aan het eind van de looptijd lager dan in het begin. Het uit te keren bedrag neemt ieder jaar met hetzelfde bedrag af en daalt dus evenredig. Na het verstrijken van de gehele looptijd wordt er bij overlijden niets meer uitgekeerd.

Annuïtair dalende uitkering

Bij deze vorm is de hoogte van de uitkering aan het eind van de looptijd lager dan in het begin. Het uit te keren bedrag neemt aan het begin van de looptijd beperkt af en daalt later veel sterker. Door een annuïteitspercentage in te stellen, bepaal je zelf in welke mate het uit te keren bedrag daalt. Hoe hoger het gekozen percentage, hoe langzamer het bedrag daalt. Na het verstrijken van de gehele looptijd wordt er bij overlijden niets meer uitgekeerd.


Mooi. Alle vragen beantwoord en heb je alle documenten geüpload? We gaan ze nu voor je bekijken en controleren met je aanvraag. Als we dat gedaan hebben, krijg je een mailtje. Als een document wordt afgekeurd, staat de feedback in je online omgeving. Upload dan zo snel mogelijk het aangepaste document.

Als alle documenten zijn goedgekeurd, vragen wij jouw offerte aan bij AEGON. De huidige doorlooptijd is 2 tot 3 werkdagen vanaf het moment van aanvragen.

6. Offerte aangevraagd

Als alle documenten zijn goedgekeurd vragen wij de offerte aan. Je kan nu zelf alvast door naar stap 8 om te starten met het uploaden van de aanvullende documenten.


Het wachten is nu op de voorlopige hypotheekofferte. Als die is uitgebracht, staat je hypotheekrente vast. Je ontvangt van ons een seintje als je de offerte hier kunt downloaden. De huidige doorlooptijd is 2 a 3 werkdagen. De definitieve offerte krijg je na afronding van stap 9.

Tip: Je kan nu zelf alvast bij stap 8 beginnen met het uploaden van je aanvullende documenten. Dat scheelt tijd in je aanvraag,

7. Offerte uitgebracht

Je kunt jouw voorlopige hypotheekofferte inclusief alle bijlagen hier downloaden, zodra deze is uitgebracht. Lees de offerte goed door en als alles klopt kan je hem ondertekenen. Daarna kan je hem weer uploaden bij stap 8 aanvullende documenten. Doe dat zo snel mogelijk. Vaak moet dat binnen twee weken vanaf de offertedatum, anders vervalt jouw aanvraag.


We gaan nu de overige documenten verzamelen die nodig zijn voor het aanvragen van je hypotheek. Zodra je alle documenten hebt geüpload, gaan wij ze bekijken. Als ze allemaal goedgekeurd zijn, gaat je aanvraag weer terug naar de hypotheekverstrekker.

Klik nu op het document dat je wilt uploaden vanaf jouw computer, laptop of smartphone. Lees eerst de toelichting goed door. Als je er niet uitkomt kan je altijd contact met ons opnemen.

8. Aanvullende documenten uploaden

Deze documenten hebben we in ieder geval van je nodig. De geldverstrekker kan nog nieuwe documenten vragen aan de hand van jouw dossier.

Je kunt meerdere documenten achter elkaar uploaden. Als één document uit meer pagina’s bestaat, wil je er dan zelf een document van maken? De maximale bestandsgrootte is 25MB.

Stuur ons de getekende opdracht tot dienstverlening. Heb je gekozen voor advies stuur ons dan deze opdracht tot dienstverlening. Je mag dit document digitaal ondertekenen, zolang je wel je echte handtekening gebruikt.
Stuur het hele document (in één bestand) volledig ingevuld en ondertekend terug. Let daarbij ook op alle bijlagen, zoals "Formulier SEPA machtiging" en "Opgave Notariskantoor" en dat de pagina nummering opvolgend is. Kijk hier of je bij jouw gekozen geldverstrekker de offerte digitaal kan ondertekenen.
Stuur de financieringsopzet met daarop je handtekening. Wil je weten wat de financieringsopzet precies is, klik dan hier. Je mag dit document digitaal ondertekenen, zolang je wel je echte handtekening gebruikt.
Hier kun je verschillende documenten uploaden. Bijvoorbeeld documenten waar in de hypotheekofferte wel naar wordt gevraagd, maar die hierboven niet specifiek worden benoemd.


Als je alle aanvullende documenten hebt aangeleverd, gaan wij ze bekijken. Het kan zijn dat er naar aanleiding van jouw informatie nog extra stukken nodig zijn.

Zodra alles is goedgekeurd, gaat je aanvraag voor de finale toetsing naar AEGON. Daar wordt je aanvraag twee keer volledig beoordeeld: de eerste en de tweede keuring. Beoordeling vindt plaats op volgorde van binnenkomst. De huidige doorlooptijd bij de geldverstrekkers kan je hier terugvinden. Je kunt de voortgang volgen in de track & trace. Wij houden je op de hoogte.

9. Dossier bij geldverstrekker: 1ste keuring

Je dossier ligt nu bij AEGON voor de eerste keuring. Vaak hebben zij op basis van jouw informatie nog extra vragen of willen ze nog meer bewijsstukken ontvangen. Zodra we hier terugkoppeling over hebben laten we je dat weten.


Mooi, nog even volhouden! Als je door de eerste keuring bent, volgt de tweede keuring bij AEGON. Klik hier voor de huidige verwerkingstijden per geldverstrekker.  Ga snel door om te zien of er terugkoppeling is geweest vanuit AEGON.

9. Dossier bij geldverstrekker: 2de keuring

Je dossier ligt voor de tweede keuring. Zodra we hier terugkoppeling over hebben laten we je dat weten.


Als je dossier hier is zijn we er bijna! Het wachten is nu op het finaal akkoord van AEGON. Zodra dat er is kan je naar de notaris.

10. Finaal akkoord & notaris

Als je finaal akkoord krijgt (groene vinkje aan in stap 10) van de geldverstrekker, kun je naar de notaris voor het passeren van je hypotheek!