Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 17:00)

Wat is een hypotheek?

Als je het voorlopig koopcontract hebt getekend is het tijd om de hypotheek aan te vragen. Een hypotheek is een lening van de bank waarbij je huis dient als onderpand. Maandelijks moet je de bank een vergoeding betalen in de vorm van rente en los je een deel af op je hypotheekschuld. Dit zijn je maandlasten.

Wat kun je lenen?

Eerst wil je weten wat je maximaal kunt lenen voor jouw droomhuis. Je kunt online je maximale hypotheek berekenen. Kies dan voor de situatie bij jou van toepassing is. 

• Je eerste woning kopen
• Een andere woning kopen
• Je hypotheek oversluiten

Je kunt hier aangeven wat je verdient, of je een studieschuld hebt of hoeveel spaargeld je eventueel inlegt. Op basis hiervan wordt een indicatie gegeven van wat jij maximaal kunt lenen. Let op: je kunt nooit meer lenen dan 100 procent van de woningwaarde. Ook al kun je op basis van je inkomen meer lenen.

Hypotheekrentes vergelijken

Als je lenen dan kun je actuele hypotheekrentes gaan vergelijken. Wij houden alle rentewijzigingen van alle geldverstrekkers voor je bij. worden de rentewijzigingen van alle geldverstrekkers bijgehouden.

Als je een hypotheek afsluit met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) dan is de hypotheekrente lager dan wanneer je een hypotheek afsluit zonder NHG. Daarnaast heb je geen last van een eventuele restschuld als het huis gedwongen wordt verkocht, mits je de maandelijkse lasten altijd betaald hebt.

Een hypotheek kiezen

Nu kun je een hypotheek gaan kiezen. Dit kun je zelf doen of met behulp van een hypotheekadviseur. Hier ga je mee in gesprek, zodat jullie de beste hypotheek vinden. 

• Annuïteitenhypotheek
Lineaire hypotheek
Aflossingsvrije hypotheek
• Beleggingshypotheek
Spaarhypotheek

Wij kunnen alleen bemiddelen bij de bovenste drie hypotheekvormen. Starters op de woningmarkt hebben sinds 2013 nog maar de keuze uit de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Dit maakt de keuze redelijk eenvoudig.

Hypotheekadvies of niet?

Zelf je hypotheek regelen is niet voor iedereen weggelegd. Je moet voldoende kennis hebben over hypotheken om een goede keuze te kunnen maken. Dat vinden wij niet alleen, ook de AFM (Autoriteit Financiële markten) vindt dat. Daarom ben je verplicht om een kennis- & ervaringstoets te maken voordat je een hypotheek afsluit.
Zo weet je zelf ook goed waar je staat qua kennis en of deze manier van een hypotheek afsluiten echt bij je past. 

Ga jij voor meer zekerheid? Dan kun je hypotheekadvies nemen. Wanneer je hypotheekadvies erbij neemt heb je een bredere keuze aan geldverstrekkers, aangezien je bij sommige geldverstrekkers (zoals ING) verplicht hypotheekadvies moet afnemen. 

Proces

Wanneer je de aanvraag hebt gedaan worden er een aantal dingen in gang gezet. Dit bestaat uit 7 stappen:

• De hypotheekadviseur vraagt de hypotheek aan bij de geldverstrekker;
• Je ontvangt een renteaanbod van de hypotheekverstrekker;
• Je stuurt je documenten op;
• Je ontvangt en tekent de voorlopige offerte;
• De geldverstrekker vraagt eventueel naar aanvullende documenten;
• De geldverstrekker voert een eerste en tweede keuring uit;
• Je ontvangt en tekent de definitieve offerte

Welke documenten heb je nodig?

Koopovereenkomst (bij aankoop van een bestaande woning);
Koop/aannemingsovereenkomst (bij aankoop van een nieuwbouwwoning);
Werkgeversverklaring;
• Salarisstrook;
Kopie legitimatiebewijs;
Taxatierapport;
• Uniform Pensioen Overzicht (UPO).

In specifieke situaties kunnen er nog meer documenten worden gevraagd. Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Gratis afspraak

Met het hypotheekadvies van nu krijg je altijd het beste hypotheekadvies in jouw situatie. Wij zijn er wanneer jij het wil en helpen je altijd persoonlijk. Zo zorgen we dat je snel duidelijkheid hebt en het zó geregeld is. Op onze website kan je zelf een afspraak inplannen voor een kennismakingsgesprek op een moment dat het jou uitkomt.