Hypotheek24.nl
Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Open van ma t/m vr, 09:00 tot 21:00 of mail ons op info@hypotheek24.nl

Hoeveel kan je lenen?

Ben je van plan een huis te gaan kopen en wil je berekenen hoeveel hypotheek je eigenlijk kan krijgen? Hypotheek24.nl heeft een handige tool ontwikkeld waarmee je op basis van jouw gegevens snel kan berekenen hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Daarvoor hebben wij een aantal gegevens van je nodig:

  • Bruto jaarinkomen
  • Arbeidscontract
  • Financiële verplichtingen

Het is echter niet vanzelfsprekend dat je het bedrag uit de berekening ook daadwerkelijk krijgt van de bank. Het is een indicatie. Ook de waarde van het te kopen huis is bepalend voor de  berekening van je maximale hypotheek

Maximale hypotheek 2017

In 2017 mag je niet meer dan 101% van de koopsom van de woning lenen. Die 1 procent extra kan je bijlenen om de bijkomende hypotheekkosten te financieren. Denk bij bijkomende kosten aan notariskosten, taxatiekosten en overdrachtsbelasting. 
Dit percentage is de afgelopen jaren elk jaar naar beneden bijgesteld. In 2018 kan je nog maar 100% van de marktwaarde kan lenen.

Voorbeeld: 

Op basis van jouw situatie kun je een hypotheek krijgen van € 225.000 en je koopt een woning van € 200.000. Dan is de maximale hypotheek 101% van € 200.000 en bedraagt dus € 202.000 en niet € 225.000.
Er zijn natuurlijk uitzonderingen. 

Zelf hypotheek afsluiten met persoonlijke hypotheekcoach

Na het berekenen van je maximale hypotheek kan je op zoek naar de meest geschikte hypotheek voor jouw situatie. Samen met je persoonlijke hypotheekcoach doorloop je alle stappen. Weet je nog niet wat je wilt, dan kun je op Hypotheek24.nl eenvoudig zoeken naar een hypotheek en een gratis en vrijblijvende belafspraak aanvragen.

Gratis belafspraak

Heb je interesse om je hypotheek zelf via ons af te sluiten, maar wil je graag eerst een half uur vrijblijvend telefonisch sparren met een van onze hypotheekcoaches? Plan dan nu online een gratis belafspraak in en kom erachter of je het huis dat je op het oog hebt kunt kopen en welke hypotheek het beste bij je past. Onze coaches kunnen je ook informeren over de termijn waarbinnen je hypotheek rond kan zijn en zij kunnen je voorzien van handige tips en tricks.