Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Open ma t/m do 9:00 - 21:00, vr tot 17:00 of mail ons op info@hypotheek24.nl

Bereken hoeveel hypotheek je kunt krijgen

Snel en overzichtelijk met onze slimme tool

Maximale hypotheek berekenen
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 5000 tevreden
klanten!

Hoeveel kan je lenen?

Ben je van plan een huis te gaan kopen en wil je berekenen hoeveel hypotheek je eigenlijk kan krijgen? Hypotheek24.nl heeft een handige tool ontwikkeld waarmee je op basis van jouw gegevens snel kan berekenen hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Daarvoor hebben wij een aantal gegevens van je nodig:

  • Bruto jaarinkomen
  • Arbeidscontract
  • Financiële verplichtingen

Het is echter niet vanzelfsprekend dat je het bedrag uit de berekening ook daadwerkelijk krijgt van de bank. Het is een indicatie. Ook de waarde van het te kopen huis is bepalend voor de  berekening van je maximale hypotheek

Maximale hypotheek 2018

In 2018 mag je niet meer dan 100% van de koopsom van de woning lenen. De bijkomende kosten zoals notariskosten, taxatiekosten en overdrachtsbelasting moet dus uit spaargeld voldaan worden.

Voorbeeld: 

Op basis van jouw situatie kun je een hypotheek krijgen van € 225.000 en je koopt een woning van € 200.000. Dan is de maximale hypotheek 100% van € 200.000 en bedraagt dus € 200.000 en niet € 225.000.
Er zijn natuurlijk uitzonderingen. 

Zelf hypotheek afsluiten of met behulp van een persoonlijke hypotheekadviseur

Na het berekenen van je maximale hypotheek kan je op zoek naar de meest geschikte hypotheek voor jouw situatie. Samen met je persoonlijke hypotheekcoach doorloop je de stappen. Kies je voor de zekerheid van advies of doe je het helemaal zelf?

Gratis belafspraak

Heb je interesse om je hypotheek via ons af te sluiten, maar wil je graag eerst een half uur vrijblijvend telefonisch sparren met een van onze hypotheekcoaches? Plan dan nu online een gratis belafspraak in en kom erachter of je het huis dat je op het oog hebt kunt kopen en welke hypotheek het beste bij je past. Onze adviseurs kunnen je ook informeren over de termijn waarbinnen je hypotheek rond kan zijn en zij kunnen je voorzien van handige tips en tricks.