Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Hypotheek zonder vast contract

Alle hypotheekinformatie bij Hypotheek24.nl

Plan gratis een oriëntatiegesprek
Bereken je hypotheek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Kan ik een hypotheek krijgen zonder vast contract?

Je hebt geen vast contract meer nodig om een hypotheek te kunnen afsluiten. Wanneer je een contract voor bepaalde tijd of een flexibel contract hebt, kun je met een intentieverklaring van je werkgever ook een hypotheek krijgen. De hypotheekadviseurs van Hypotheek24 kunnen je hierbij helpen.

Een intentieverklaring is een onderdeel van de werkgeversverklaring. Hierin staat dat je werkgever het voornemen heeft om je bij gelijkblijvende marktomstandigheden en gelijkblijvend functioneren een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden na afloop van je contract voor bepaalde tijd.

Per 1 januari 2021 moet je werkgever expliciet aangeven of je een contract voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd krijgt na dit contract. Krijg je nog een tijdelijk contract? Dan gaat de geldverstrekker uit van je inkomen van de afgelopen 3 jaar. Krijg je een vast contract na dit contract? Dan rekenen we met je huidige inkomen.

Bij een flexibel contract en overige arbeidsrelaties wordt er gekeken naar jouw inkomen van de afgelopen drie jaar. Lees hier hoe ZZP’ers in aanmerking kunnen komen voor een hypotheek.

Er zijn hiernaast een aantal mogelijkheden voor starters wanneer je inkomen niet hoog genoeg is om je droomhuis te bekostigen

Mogelijkheden starter

Starterslening
Wanneer je niet genoeg hypotheek kunt krijgen om je eerste huis te financieren, kun je bij de gemeente een starterslening aanvragen.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
De Nationale Hypotheek Garantie is een garantie die aan de bank wordt afgegeven door de stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Zo loopt de bank, waar jij je hypotheek afsluit, minder risico. Door het verminderde risico voor de bank, kan deze een lager rentepercentage bieden die kan oplopen tot wel 1%. Een lagere rente levert bij een rentevaste-periode van tien jaar of meer een hogere maximale hypotheek op.

Hypotheek afsluiten zonder vast contract

Het is dus mogelijk om bij Hypotheek24.nl een hypotheek af te sluiten wanneer je niet in het bezit bent van een vast contract. Wil je graag meer informatie over het afsluiten van een hypotheek zonder vast contract, plan dan een gratis oriëntatiegesprek met een van onze hypotheekadviseurs.