Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Je huis verduurzamen?

  • Kies voor een lagere gas- en energierekening.
  • Bereken je hypotheek gemakkelijk en snel.
  • Maak een afspraak met één van onze adviseurs.

Alléén bij Hypotheek24: Gratis Makita boor bij je hypotheek mét advies in de actieperiode. Lees verder

Klik om verder te scrollen

Het hypotheekadvies van nu

1

Maak je afspraak

 Plan binnen 2 minuten een gratis oriëntatiegesprek, ook in de avond zijn wij open!

2

Deel je gegevens

Via onze handige app deel je veilig jouw data vooraf aan het gesprek!

3

Gesprek met je adviseur

Kijk samen met jouw persoonlijke hypotheekadviseur of de hypotheekwens haalbaar is.

Wat is je budget?

Met de stijgende prijzen voor gas en energie, kan het een goed idee zijn om je woning direct te gaan verduurzamen. Om te weten wat je kan gaan verduurzamen, moet je natuurlijk weten hoeveel hiervoor kan lenen. Zowel op de marktwaarde als op je inkomen, kan je een hogere hypotheek krijgen als je ook energiebesparende maatregelen meefinanciert. De adviseurs van Hypotheek24 maken samen met jou een financieel plan hoe jij de verduurzaming kan financieren. 

Gratis duurzaamheidsadvies

Je huis groener maken kan op veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen, HR++ glas of een warmtepomp. 

Met steeds hogere prijzen voor gas en energie weet je dat het niet alleen goed voor het milieu is om je woning duurzamer te maken. Ook in je portemonnee zal je verschil merken! Maar hoe pak je dat nou aan, verduurzamen? Wij begrijpen dat het best ingewikkeld is. Daarom krijg je van Hypotheek24.nl een gratis duurzaamheidsadvies van onze partner De Energiebespaarders waarin je ontdekt:

  • Welke energiebesparende maatregelen voor jouw situatie slim zijn.
  • Of je in aanmerking komt voor eventuele subsidies voor jouw verduurzaming.
  • Welke mogelijkheden er zijn als je energiebesparende maatregelen meefinanciert.

Financieren van je verduurzaming

Het verduurzamen van je huis kan je op meerdere manieren financieren. Als je geen spaargeld voor het verduurzamen hebt, zal je een lening moeten afsluiten. Als je de hypotheek afsluit voor het verduurzamen van je woning, dan kom je vaak ook nog eens in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Lees hier meer over duurzaamheidskorting.

Het financieren van het verduurzamen kan met de volgende opties:

  1. Onderhands verhogen van je hypotheek
  2. Tweede hypotheek
  3. Oversluiten van je huidige hypotheek

Praat direct met een adviseur!

Met het hypotheekadvies van nu krijg je altijd het beste hypotheekadvies in jouw situatie. Wij zijn er wanneer jij het wil en helpen je altijd persoonlijk. Zo zorgen we dat je snel duidelijkheid hebt en het zó geregeld is.

Plan direct een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs zodat jij aan de slag kan met jouw groene woning!

Gratis oriëntatiegesprek

Veelgestelde vragen

» Hoe kan ik het verduurzamen van mijn huis financieren?
Het verduurzamen van je huis kan je op meerdere manieren financieren. Zo kan je je hypotheek verhogen of oversluiten. Als je je woning gaat verduurzamen kan je tot maximaal 106% van de waarde van de woning lenen. Wel moet dan alles boven de 100% van de waarde van de woning aan energiebesparende maatregelen worden besteed. 
» Wat is een energiebespaarbudget?
Bij het energiebespaarbudget wordt tot maximaal 6% van de waarde van de woning in een bouwdepot geplaatst. Dit deel van het bouwdepot kan je alleen gebruiken om energiebesparende voorzieningen mee te treffen. Je hoeft deze niet te specificeren op moment van aanvraag, dus je kan hier rustig later naar kijken. Met de online tool van de Energiebespaarders kan je goed inzicht krijgen in welk bedrag je nodig hebt om je woning te verduurzamen. Dat bedrag kan je in het energiebespaarbudget zetten met een maximum van 6% van de waarde van de woning. Als je vervolgens verhuisd bent of zodra de hypotheek rond is, kan je ervoor kiezen om een energieadviseur langs te laten komen. Die maakt dan samen met jou een plan voor het verduurzamen. Deze kosten declareer je tenslotte uit je Energiebespaarbudget. Makkelijk niet? Onze adviseur helpt je hier uiteraard graag bij..
» Hoe werkt het meefinancieren van energiebesparende voorzieningen?
Voor het meefinancieren zijn twee manieren mogelijk, namelijk: 1) Energiebesparende voorzieningen vooraf gespecificeerd of 2) Energiebespaarbudget. Bij optie 1 geef je aan je taxateur aan welke energiebesparende voorzieningen je wilt treffen. De taxateur neemt dit bedrag dan op in het taxatierapport. In je hypotheek krijg je een bouwdepot voor dit bedrag. Je moet in deze optie dus vooraf weten wat je ongeveer wilt gaan doen. Bij optie 2 blijven de energiebesparende voorzieningen buiten het taxatierapport. Dit heeft als voordeel dat je later in het proces kan bedenken wat je precies wilt gaan doen en je in het aankoopproces hier niet mee bezig hoeft te zijn.
» Kan je bij het meefinancieren van energiebesparende voorzieningen meer lenen op basis van inkomen dan normaal?
Financier je een stukje energiebesparende voorzieningen mee in je hypotheek? Dan kan je vaak meer lenen dan zonder dit. De reden hiervoor is dat je energierekening lager wordt en je hierdoor meer ruimte hebt om meer aan je hypotheek te betalen. Op basis van je inkomen kan je € 9.000,00 meer lenen dan zonder energiebesparende voorzieningen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet het gezamenlijke inkomen minimaal € 33.000,00 zijn. Ook moet het bedrag wat je extra kan lenen door deze verruimingen volledig besteed worden aan energiebesparende voorzieningen.
» Kan je bij het meefinancieren van energiebesparende voorzieningen meer lenen op basis van martkwaarde dan normaal?
Financier je een stukje energiebesparende voorzieningen mee in je hypotheek? Dan kan je vaak meer lenen dan zonder dit. De reden hiervoor is dat je energierekening lager wordt en je hierdoor meer ruimte hebt om meer aan je hypotheek te betalen. Op basis van de marktwaarde van de woning mag je maximaal 106% van de marktwaarde lenen, in plaats van de reguliere 100%. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet het gezamenlijke inkomen minimaal € 33.000,00 zijn. Ook moet het bedrag wat je extra kan lenen door deze verruimingen volledig besteed worden aan energiebesparende voorzieningen. Je kan de verruiming boven 100% marktwaarde bijvoorbeeld dus niet gebruiken om je kosten koper mee te betalen.

Klaar voor de volgende stap?

Hypotheek berekenen
Gratis oriëntatiegesprek

Mis niks met onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang het laatste hypotheeknieuws, handige bespaartips en actuele rentestanden.

Wanneer kan je?

Vandaag Later