Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Scheiden of uit elkaar?

  • Kan je in de woning blijven of moet je verkopen?
  • Bereken je hypotheek gemakkelijk en snel.
  • Maak een afspraak met één van onze adviseurs.

Alléén bij Hypotheek24: Gratis Makita boor bij je hypotheek mét advies in de actieperiode. Lees verder

Klik om verder te scrollen

Het hypotheekadvies van nu

1

Maak je afspraak

 Plan binnen 2 minuten een gratis oriëntatiegesprek, ook in de avond zijn wij open!

2

Deel je gegevens

Via onze handige app deel je veilig jouw data vooraf aan het gesprek!

3

Gesprek met je adviseur

Kijk samen met jouw persoonlijke hypotheekadviseur of de hypotheekwens haalbaar is.

Wat is er mogelijk?

Als je uit elkaar gaat of gaat scheiden, is het belangrijk om snel te weten wat er kan met jullie gezamenlijke woning. Kan één van jullie in de woning blijven wonen of moet de woning verkocht worden? De adviseurs van Hypotheek24 maken samen met jou een financieel plan zodat jullie weten wat er mogelijk is. 

Hypotheek op één naam zetten

Als één van jullie in de woning wilt blijven wonen, moet de hypotheek op één naam gezet worden. Dit proces is ook wel bekend als Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid.

Om dit te realiseren moet de scheiding eerst afgerond zijn én moet de notaris een concept akte van verdeling hebben opgesteld. Hierin wordt afgesproken dat de woning naar één van beiden gaat en welk bedrag de blijvende partner aan de vertrekkende partner moet betalen hiervoor (uitkoop).

Bij het op één naam zetten van de hypotheek hanteren geldverstrekkers ruimere acceptatieregels dan bij een nieuwe hypotheek. Er is dus vaak meer mogelijk dan je denkt. 

Hulp nodig?

Gaan jullie uit elkaar of scheiden? Ook dan kunnen wij jullie helpen met jullie hypotheek. 

Praat direct met een adviseur!

Met het hypotheekadvies van nu krijg je altijd het beste hypotheekadvies in jouw situatie. Wij zijn er wanneer jij het wil en helpen je altijd persoonlijk. Zo zorgen we dat je snel duidelijkheid hebt en het zó geregeld is.

Gratis oriëntatiegesprek

Veelgestelde vragen

» Wat moet je aanleveren bij een hypotheekaanvraag als je gescheiden bent?
De geldverstrekker heeft de akte van verdeling nodig als de koopwoning die je samen met je ex gekocht hebt, toebedeeld is aan één van de twee. Daarnaast moet je een echtscheidingsconvenant, een uitspraak van de rechter en een uittreksel van de inschrijving van de scheiding in de burgerlijke stand aanleveren.
» Kan ik al een hypotheek afsluiten voor mijn scheiding rond is?
Ja, de voorlopige offerte kan al aangevraagd worden op het moment dat de scheiding nog niet rond is. Hou er wel rekening mee dat de bindende offerte pas wordt uitgebracht op het moment dat het vonnis is uitgesproken door de rechtbank en de scheiding is ingeschreven bij de burgerlijke stand.
» Moet ik het echtscheidingsconvenant ook aanleveren?
Ja, alle geldverstrekkers met wie wij samenwerken volgen de NHG regels en in alle gevallen moet je het echtscheidingsconvenant aanleveren samen met de overige stukken, ook als je langer dan 12 jaar geleden gescheiden bent. En ongeacht of je alimentatie betaalt of niet. Daarnaast vraagt de geldverstrekker om de akte van verdeling (alleen als er een koopwoning was met je ex die is toebedeeld aan een van de twee), een uitspraak van de rechter en de inschrijving van de scheiding in de burgerlijke stand.
» Hoe beïnvloedt partneralimentatie je hypotheek?
Betaal je partneralimentatie? Dan heeft dit gevolgen voor de hoogte van het bedrag dat je maximaal kunt lenen. Maak hier een berekening wat je maximaal kunt lenen op basis van de alimentatie die je betaalt.
» Ik ben al langer dan 12 jaar geleden gescheiden. Moet ik hier toch alle documenten voor aanleveren?
Als je langer dan 12 jaar gescheiden bent, is het vaak voldoende om een afschrift van de inschrijving van de echtscheiding bij de burgerlijke stand aan te leveren in combinatie met je meest recente aangifte inkomstenbelasting.Let op: de geldverstrekker kan altijd om extra scheidingsdocumenten vragen.

Klaar voor de volgende stap?

Hypotheek berekenen
Gratis oriëntatiegesprek

Mis niks met onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang het laatste hypotheeknieuws, handige bespaartips en actuele rentestanden.

Wanneer kan je?

Vandaag Later