Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Open ma t/m do 9:00 - 21:00, vr tot 17:00 of mail ons op info@hypotheek24.nl

Hoe werkt Hypotheek24?

Wij helpen jou je huis te kopen met het hypotheekadvies van nu! Dat doen we persoonlijk, onafhankelijk, en wanneer jij dat wil. Bekijk het filmpje en hieronder het stappenplan.  

Hypotheek berekenen

Gratis belafspraak

1

Stap 1: Bereken eenvoudig je hypotheek met onze tools

De eerste stap is om te berekenen hoeveel je kan lenen en of je je droomhuis kan betalen. Hypotheek24.nl heeft een aantal slimme tools die jou niet alleen inzicht verschaffen in wat je maximaal kan lenen, maar ook wat je netto maandlasten worden. Begin direct met het berekenen van je maximale hypotheek!

Lees meer

2

Stap 2: Spar vrijblijvend met ons over de mogelijkheden

Als je het huis van je dromen hebt gevonden en je hebt succesvol geboden, helpen we je graag aan de beste hypotheek voor jouw situatie. Boek vrijblijvend een kennismakingsgesprek in met een van onze hypotheekexperts. In een kennismakingsgesprek loop je alle dingen die aan bod komen bij een hypotheekaanvraag door en kun je direct je vragen stellen. 

Lees meer

3

Stap 3: Regel je hypotheek zelf. Of samen met ons.

Bij Hypotheek24.nl hebben we onze tools zo gemaakt dat jij makkelijk zelf je hypotheek kan regelen. Dat is snel, makkelijk en goedkoop. Maar we snappen natuurlijk ook dat dit best een beetje spannend is. Ben jij starter op de woningmarkt en vind je het toch wel fijn om hypotheekadvies te krijgen? Dan kun je dat gemakkelijk op elk moment in het traject aanvragen. We adviseren je dan graag en samen kiezen we de beste hypotheek voor jou uit meer dan 50 aanbieders. Dit kan heel gemakkelijk via de telefoon.

Ben je een zogenaamde 'doorstromer’ of 'oversluiter'? Dan kan je ook hypotheekadvies bij ons krijgen, mits je nu een een aflossingsvrije, annuïtaire of lineaire hypotheek hebt. Heb je nu een ander soort hypotheek? Helaas geven we in deze gevallen nog geen hypotheekadvies, maar boek gerust een spargesprek met ons in om te kijken wat de mogelijkheden zijn om zelf online je hypotheek af te sluiten. We helpen je graag.

Lees meer

4

Stap 4: Doe de kennistest

Als je zelf je geldverstrekker gaat kiezen en je hypotheek gaat afsluiten, vinden zowel wij als de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat je een kennis- en ervaringstoets moeten voltooien. Dit zijn twintig vragen over hypotheken en financiële producten. Het is belangrijk dat je voldoende kennis hebt van hypotheken en je eigen financiële situatie. Dat is ook fijn voor jezelf! Je hoeft deze toets niet te maken als je je hypotheek met advies via ons afsluit. 

Ben je geslaagd voor de test? Dan kun je door met het regelen van je hypotheek. Slaag je niet, dan kun je je hypotheek helaas niet zelf online bij ons regelen. Voor het regelen van een hypotheek zonder advies moet je slagen voor de kennis- en ervaringstoets. Maar ook als je niet slaagt, kan je klant worden bij Hypotheek24.nl. Hiervoor vragen we je dan wel hypotheekadvies te nemen. Dit kost slechts 500 euro extra voor starters (doorstromers en oversluiters 750 euro euro). 

Lees meer

5

Stap 5: Upload je documenten en ontvang een vrijblijvend renteaanbod

Je bent geslaagd voor de kennistest of je hebt gekozen voor een advies van één van onze hypotheekadviseurs. Tijd om aan de slag te gaan. Je kan direct beginnen met het uploaden van je documenten, zoals je paspoort, je salarisstrook en een concept koopovereenkomst. Op basis daarvan kunnen we je al direct een vrijblijvend renteaanbod doen, zodat jij weet welke rente je kan verwachten. 

Het uploaden van je documenten doe je in je eigen persoonlijke omgeving en eenvoudig met je smartphone. We geven je per document duidelijke instructies zodat het in een keer goed gaat. En je krijgt van Hypotheek24.nl altijd razendsnel te horen of je document goed is. Dat is handig!

Lees meer

6

Stap 6: Word klant bij Hypotheek24.nl

Je hebt nu je renteaanbod ontvangen. Als je dit aanbod helemaal goed vindt, kan je besluiten om klant bij ons te worden. Als je dit doet, krijg je ook je hypotheekcoach toegewezen. Jouw persoonlijke hypotheekcoach helpt je gedurende het traject en zorgt dat je aanvraag op elk moment soepel verloopt.

In deze fase is het van belang dat je alle benodigde documenten gaat uploaden en je het renteaanbod gaat tekenen. Je kan in je eigen persoonlijke omgeving altijd terugvinden welke documenten zijn. Hiermee maak je je dossier compleet bij de geldverstrekker. Via het slimme Track & Trace-systeem op Hypotheek24.nl zie je precies in welke fase je zit en wat wij van je verwachten.

Een belangrijke stap is bijvoorbeeld het regelen van je overlijdensrisicoverzekering (ORV), die in de meeste gevallen verplicht is. Ook je ORV kun je direct via Hypotheek24.nl regelen, evenals je opstalverzekering, je woonverzekering en je taxatierapport.

Lees meer

7

Stap 7: Maak je dossier compleet voor check bij geldverstrekker

Als je je dossier compleet hebt gemaakt, gaat deze voor een eerste en tweede check naar de geldverstrekker. Er kijken altijd twee mensen naar jouw stukken, zodat er niks vergeten wordt. Is de geldverstrekker akkoord, dan krijg je een bindende offerte en is jouw hypotheek rond! Na het tekenen van de bindende offerte, worden de stukken naar de notaris gestuurd en ben je helemaal klaar! Vergeet niet de champagne koud te zetten!

Lees meer

Wat je verder nog moet weten over Hypotheek24.nl

We kunnen je helaas niet helpen als je:

  • Meerdere woningen op je naam hebt
  • Gaat scheiden, maar nog geen echtscheidingsconvenant hebt
  • Korter dan 3 jaar zelfstandig bent of meer dan 2 ondernemingen hebt
  • Een woning met verlies hebt verkocht en nu met restschuld een andere woning wilt kopen
  • Een hypotheek wilt voor een beleggingspand, woonboot, recreatiewoning of chalet.

Als je later in het proces iets wil wijzigen:

Mocht je na het aanvragen van je voorlopige offerte toch willen wijzigen, dan rekenen wij hiervoor 150 euro. Wil je een andere geldverstrekker, dan betaal je opnieuw 1.000 euro.

Heb je nog vragen?

Je kunt altijd bij onze experts terecht voor vragen over je hypotheek of wat raadzaam is in jouw specifieke situatie. Bel ze op 020 2611666 of maak een terugbelafspraak via onderstaande knop

Maak een belafspraak