Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Open ma t/m do 9:00 - 21:00, vr tot 17:00 of mail ons op info@hypotheek24.nl

Hoe werkt Hypotheek24.nl?

Hypotheek24.nl is de snelste weg naar jouw droomhuis.
Maar hoe werkt het precies?

Hypotheek berekenen

Gratis kennismakingsgesprek

1

Stap 1: Bereken eenvoudig je hypotheek met onze tools

Je begint bij het begin: weten hoeveel je kan lenen. Pas dan weet je ook wat je kan bieden op jouw droomhuis. Hypotheek24.nl heeft een aantal handige tools die jou niet alleen inzicht verschaffen in wat je maximaal kan lenen, maar ook wat je netto maandlasten worden. Begin direct met het berekenen van je maximale hypotheek!

Lees meer

2

Stap 2: Spar vrijblijvend met ons over de mogelijkheden

Als je het huis van je dromen hebt gevonden en je hebt succesvol geboden, helpen we je graag aan de beste hypotheek voor jouw situatie. Boek vrijblijvend en slim een spargesprek in met een van onze hypotheekexperts. In een kennismakingsgesprek loop je alle dingen die aan bod komen bij een hypotheekaanvraag door. Daarin kun je ook bespreken of je de hypotheek zelf kan regelen (voor slechts 650 euro) of dat je dat toch doet met hypotheekadvies (slechts 300 euro extra). Hypotheek24.nl biedt beide vormen aan.

Lees meer

3

Stap 3: Regel je hypotheek zelf. Of samen met ons.

Bij Hypotheek24.nl hebben we onze tools zo gemaakt dat jij makkelijk zelf je hypotheek kan regelen. Dat is snel, makkelijk en goedkoop. Maar we snappen natuurlijk ook dat dit best een beetje spannend is. Ben jij starter op de woningmarkt en vind je het toch wel fijn om hypotheekadvies te krijgen? Dan kun je dat gemakkelijk op elk moment in het traject aanvragen. We adviseren je dan graag en samen kiezen we de beste hypotheek voor jou uit meer dan 50 aanbieders. Dit kan heel gemakkelijk via de telefoon. Maar ook in onze Hypo TakeAway-koffiebar in Amsterdam kun je terecht.

Ben je een zogenaamde ‘doorstromer’? Dan kan je ook hypotheekadvies bij ons krijgen, mits je een een aflossingsvrije, annuïtaire of lineaire hypotheek hebt. Wil je een hypotheek oversluiten? Dan kun je ervoor kiezen om zelf je hypotheek te regelen en af te sluiten via Hypotheek24.nl. Helaas geven we nog geen hypotheekadvies aan oversluiters, maar boek gerust een spargesprek met ons in om te kijken wat de mogelijkheden zijn om zelf online je hypotheek over te sluiten. We helpen je graag.

Lees meer

4

Stap 4: Doe de kennistest

Omdat jij zelf - zonder advies - je geldverstrekker gaat kiezen en je hypotheek gaat afsluiten, vinden zowel wij als de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat je een kennis- en ervaringstoets moeten voltooien. Dit zijn twintig vragen over hypotheken en financiële producten. Het is belangrijk dat je voldoende kennis hebt van hypotheken en je eigen financiële situatie. Dat is ook fijn voor jezelf!

Ben je geslaagd voor de test? Dan kun je door met het aanvragen van je hypotheek. Slaag je niet, dan kun je je hypotheek helaas niet online bij ons regelen. Voor het regelen van een hypotheek zonder advies moet je slagen voor de kennis- en ervaringstoets. Maar ook als je niet slaagt, kan je klant worden bij Hypotheek24.nl. Hiervoor vragen we je dan wel hypotheekadvies te nemen. Dit kost slechts 300 euro extra.

Lees meer

5

Stap 5: Upload je documenten en ontvang een vrijblijvend rentaanbod

Je bent geslaagd voor de kennistest of je bent uitgebreid geadviseerd door één van hypotheekadviseurs. Tijd om aan de slag te gaan. Je kan direct beginnen met het uploaden van je documenten, zoals je werkgeversverklaring, je paspoort, je salarisstrook en een concept koopovereenkomst. Op basis daarvan kunnen we je al direct een vrijblijvend renteaanbod doen, zodat jij weet welke rente je kan verwachten.

Het uploaden van je documenten doe je in je eigen persoonlijke omgeving en eenvoudig met je smartphone. We geven je per document duidelijke instructies zodat het in een keer goed gaat. En je krijgt van Hypotheek24.nl altijd razendsnel te horen of je document goed is. Dat is handig!

Lees meer

6

Stap 6: Word klant bij Hypotheek24.nl

Je hebt nu je voorlopige offerte ontvangen. Als je dit aanbod helemaal goed vindt, kan je besluiten om klant bij ons te worden. Als je dit doet, krijg je ook je hypotheekcoach toegewezen. Jouw persoonlijke hypotheekcoach helpt je gedurende het traject en zorgt dat je aanvraag op elke moment soepel verloopt.

In deze fase is het van belang dat je alle benodigde documenten gaat uploaden en je de voorlopige offerte gaat tekenen. Je kan in je eigen persoonlijke omgeving altijd terugvinden welke documenten zijn. Hiermee maak je je dossier compleet bij de geldverstrekker. Via het handige Track & Trace-systeem op Hypotheek24.nl zie je precies in welke fase je zit en wat wij van je verwachten.

Een belangrijke stap is bijvoorbeeld het regelen van je overlijdensrisicoverzekering (ORV), die in de meeste gevallen verplicht is. Ook je ORV kun je direct via Hypotheek24.nl regelen, evenals je opstalverzekering, je woonverzekering en je taxatierapport.

Lees meer

7

Stap 7: Doe de laatste check bij de geldverstrekker

Als je je dossier compleet hebt gemaakt, gaat deze voor een eerste en tweede check naar de geldverstrekker. Er kijken altijd twee mensen naar jouw stukken, zodat er niks vergeten wordt. Is de geldverstrekker akkoord, dan krijg je een bindende offerte en is jouw hypotheek rond! Na het tekenen van de bindende offerte, worden de stukken naar de notaris gestuurd en ben je helemaal klaar! Vergeet niet de champagne koud te zetten!

Lees meer

Wat je verder nog moet weten over Hypotheek24.nl

We kunnen je helaas niet helpen als je:

  • Meerdere woningen op je naam hebt
  • Gaat scheiden, maar nog geen echtscheidingsconvenant hebt
  • Korter dan 3 jaar zelfstandig bent of meer dan 2 ondernemingen hebt
  • Een woning met verlies hebt verkocht en nu met restschuld een andere woning wilt kopen
  • Een hypotheek wilt voor een beleggingspand, woonboot, recreatiewoning of chalet.

Als je later in het proces iets wil wijzigen:

Mocht je na het aanvragen van je voorlopige offerte toch willen wijzigen, dan rekenen wij hiervoor 150 euro. Wil je een andere geldverstrekker, dan betaal je opnieuw 650 euro.

Heb je nog vragen?

Je kunt altijd bij onze experts terecht voor ragen over je hypotheek of wat raadzaam is in jouw specifieke situatie. Bel ze op 020 2611666 of maak een terugbelafspraak via onderstaande knop

Maak een belafspraak