Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Open ma t/m do 9:00 - 21:00, vr tot 17:00 of mail ons op info@hypotheek24.nl

Hoe werkt Hypotheek24.nl?

 • Bereken eenvoudig je hypotheek met onze tools
 • Spar vrijblijvend met een van onze hypotheekexperts
 • Toch advies nodig? Boek een adviesgesprek in
 • Sluit je hypotheek af en upload je documenten

Start met berekenen
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 5000 tevreden
klanten!

Hypotheek afsluiten bij Hypotheek24.nl. Hoe werkt het?

Voordat je begint met je huizenjacht wil je natuurlijk eerst weten hoeveel je kan lenen. Met onze handige tools bereken je heel eenvoudig hoe hoog je maximale hypotheek en je maandlasten worden.

Sparren met een hypotheekexpert

In een vrijblijvend oriëntatiegesprek bespreek je jouw wensen met een van onze hypotheekexperts. Kies je voor de zekerheid van advies of doe je het helemaal zelf? We lopen altijd graag alles met je door!

1. Adviesgesprek

Wil je liever toch begeleiding en zekerheid bij de aanvraag van je hypotheek. Bij een hypotheekadvies via Hypotheek24.nl krijg je een uitgebreid telefonisch adviesgesprek. Dit gesprek duurt ongeveer een uur. In dit gesprek bespreken we uitvoerig hoe jouw huidige situatie eruit ziet en wat je wensen zijn met betrekking tot je hypotheek.

We adviseren je over de volgende zaken:

 • Wat kan je maximaal lenen en wat is voor jou een verstandig hypotheekbedrag?
 • Wat is voor jou de beste geldverstrekker?
 • Welke rentevaste-periode past het best bij jouw wensen?
 • Welke hypotheekvorm past bij jouw situatie?
 • Welke looptijd moet je kiezen?

Daarnaast brengen we voor je in kaart hoe jouw situatie eruit ziet bij overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Vaak is het bij een hypotheek ook verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dit kan je overigens direct regelen via Hypotheek24.nl.

Ons advies is voor starters op de woningmarkt die in loondienst zijn. Ben je dit niet, dan kan je ervoor kiezen zelf je hypotheek via Hypotheek24.nl af te sluiten!

2. Zelf afsluiten

Blijkt na dit gesprek dat zelf afsluiten, zonder tussenkomst van een adviseur, voor jou geschikt is? Dan vraag je de door jouw gekozen hypotheek zelf aan.

Hypotheek aanvragen

Vervolgens start je met de aanvraag van je hypotheekaanvraag. Jij uploadt de bewijsstukken, wij regelen de rest! In onderstaand stappenplan leggen we je uit hoe het aanvraagproces vervolgens werkt.

Stappenplan

Stap 1 ‐ Controleer je aanvraag

Je hebt jouw maximale hypotheek berekend. Controleer hier de gegevens van de gekozen hypotheek! Klopt iets niet? Hier kan je nog wijzigingen doorvoeren.

Stap 2 ‐ Aanvullende gegevens

Hier vul jij je persoonlijke gegevens in, zoals je NAW-gegevens, inkomen en de informatie over je nieuwe woning. Vergeet niet om na het invullen van de gegevens alles op te slaan!

Stap 3 ‐ Eerste documenten aanleveren

Bij deze stap zetten we je aan het werk. Je zult hier een aantal documenten moeten uploaden voordat de voorlopige hypotheekofferte wordt aangevraagd. Kijk hier welke documenten dat zijn.

Stap 4 ‐ Kennis- en ervaringstoets

Omdat jij zelf, zonder advies, je hypotheek gaat afsluiten, vinden zowel wij, als de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat al onze klanten een kennis- en ervaringstoets moeten voltooien. Het is belangrijk dat jij voldoende kennis hebt van hypotheken en je eigen financiële situatie. Dat is ook fijn voor jezelf!

Stap 5 ‐ Keuren van de documenten

Dit is het moment dat je hypotheekaanvraag echt in gang gezet gaat worden bij Hypotheek24.nl. In deze stap voldoe je de betaling1 via iDEAL, waarna de aangeleverde documenten gekeurd worden door een hypotheekcoach. Zijn alle documenten goedgekeurd? Dan wordt de voorlopige hypotheekofferte2 aangevraagd. Als documenten niet juist zijn aangeleverd krijg je hier een terugkoppeling van per mail.

Stap 6 ‐ Offerteaanvraag

Je dossier ligt nu bij de geldverstrekker en zij gaan jouw offerte uitbrengen op basis van de door jouw ingevulde gegevens. Wanneer jij wacht op de offerte kan je al door naar Stap 8 om aanvullende documenten aan te leveren.

Stap 7 ‐ Offerte uitgebracht

De voorlopige hypotheekofferte staat klaar in je online omgeving. Het is belangrijk dat je dit document goed doorleest en begrijpt waar je voor tekent. Controleer ook alle gegevens die in de offerte vermeld staan en upload de ondertekende versie.

Stap 8 ‐ Aanvullende documenten aanleveren

Voordat de definitieve offerte wordt verstuurd, vraagt de geldverstrekker nog een aantal nieuwe documenten op naar aanleiding van jouw dossier. Welke documenten dit zijn is geheel afhankelijk van jouw situatie.

Stap 9 ‐ Eerste en tweede keuring

Wanneer alle documenten door ons zijn goedgekeurd, gaat je dossier door naar de geldverstrekker voor de 1ste keuring. Bekijk hier de doorlooptijden voor de keuringen. We krijgen een terugkoppeling van de geldverstrekker als er aanvullende vragen zijn. Wanneer je dossier goed is, gaat het door naar de 2de en laatste keuring. Je dossier wordt nogmaals bekeken. Bij goedkeuring brengt de geldverstrekker de bindende offerte uit.

Stap 10 ‐ Gefeliciteerd! Je hypotheek is rond

De bindende offerte moet je weer ondertekenen en uploaden. Je krijgt dan nog éénmaal bericht van de geldverstrekker wanneer je hypotheek rond is! Op naar de notaris.

1.  De afsluitkosten bedragen € 650,-. ZZP'ers betalen € 850,-. 
2. 
Voor het wijzigen van de voorlopige offerte rekenen wij € 150,-. Een voorlopige offerte van een andere geldverstrekker kost opnieuw € 650,-. 

Dit is het volledige aanvraagproces bij Hypotheek24.nl. Is er iets nog niet duidelijk of heb je nog aanvullende vragen? Chat, bel of email ons! Wij zitten klaar om jouw vragen te beantwoorden en je zo goed mogelijk door het aanvraagproces heen te leiden.

We kunnen je helaas niet helpen als je:

 • Meerdere woningen op je naam hebt
 • Gaat scheiden, maar nog geen echtscheidingsconvenant hebt
 • Korter dan 3 jaar zelfstandig bent
 • Een woning met verlies hebt verkocht en nu met restschuld een andere woning wilt kopen
 • Een hypotheek wilt voor een beleggingspand, woonboot, recreatiewoning of chalet.