Hypotheek24.nl
Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Open van ma t/m vr, 09:00 tot 21:00 of mail ons op info@hypotheek24.nl

Zelf je hypotheek afsluiten. Hoe werkt het?

In tien simpele stappen helpen we jou om zelf je hypotheek af te sluiten. Helemaal zelf doe je het niet, want jouw persoonlijke hypotheekcoach helpt jou bij elke stap. Geen duur hypotheekadvies meer. Zo bespaar je duizenden euro’s!

Kies je hypotheek

Met onze tools krijg je direct antwoord op de vragen zoals;

  • Hoeveel kan ik lenen?
  • Kan ik mijn droomhuis betalen?
  • Wat worden mijn maandlasten? 
  • Welke hypotheek heeft de laagste rente en de beste voorwaarden?

Allereerst moet je bepalen of je in aanmerking kunt komen voor een hypotheek en hoe hoog het bedrag is dat je maximaal kunt lenen. Er wordt dan gekeken naar je bruto inkomen, je uitgaven en het spaargeld dat je eventueel hebt. Start direct met hypotheek berekenen

Zodra je hebt berekend hoeveel hypotheek je kan krijgen, kun je op zoek naar een passende hypotheek voor jou. Wanneer je gaat vergelijken is het natuurlijk belangrijk om te weten welke hypotheekaanbieder jou de beste prijs en voorwaarden biedt.

Gratis belafspraak

Ben je geïnteresseerd om je hypotheek zelf via ons af te sluiten en wil je graag eerst een half uur telefonisch sparren met een van onze hypotheekexperts? Plan dan nu online een gratis belafspraak in en kom erachter hoeveel je maximaal kunt lenen, of je het huis dat je op het oog hebt kunt kopen en welke hypotheek het beste bij je past.

Hypotheek afsluiten

Nadat je een geschikte hypotheek gevonden hebt kun je de hypotheek van je keuze direct via ons afsluiten. Hierdoor kun je tot wel 80% besparen op je afsluitkosten! In onderstaand stappenplan leggen we je uit hoe het aanvraagproces vervolgens werkt.

Stappenplan

Stap 1 ‐ Controleer je aanvraag

Je hebt jouw maximale hypotheek berekend. Controleer hier de gegevens van de gekozen hypotheek! Klopt iets niet? Hier kan je nog wijzigingen doorvoeren.

Stap 2 ‐ Aanvullende gegevens

Hier vul jij je persoonlijke gegevens in, zoals je NAW-gegevens, inkomen en de informatie over je nieuwe woning. Vergeet niet om na het invullen van de gegevens alles op te slaan!

Stap 3 ‐ Eerste documenten aanleveren

Bij deze stap zetten we je aan het werk. Je zult hier een aantal documenten moeten uploaden voordat de voorlopige hypotheekofferte wordt aangevraagd. Kijk hier welke documenten dat zijn.

Stap 4 ‐ Kennis- en ervaringstoets

Omdat jij zelf, zonder advies, je hypotheek gaat afsluiten, vinden zowel wij, als de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat al onze klanten een kennis- en ervaringstoets moeten voltooien. Het is belangrijk dat jij voldoende kennis hebt van hypotheken en je eigen financiële situatie. Dat is ook fijn voor jezelf!

Stap 5 ‐ Keuren van de documenten

Dit is het moment dat je hypotheekaanvraag echt in gang gezet gaat worden bij Hypotheek24.nl. In deze stap voldoe je de betaling1 via iDEAL, waarna de aangeleverde documenten gekeurd worden door een hypotheekcoach. Zijn alle documenten goedgekeurd? Dan wordt de voorlopige hypotheekofferte2 aangevraagd. Als documenten niet juist zijn aangeleverd krijg je hier een terugkoppeling van per mail.

Stap 6 ‐ Offerteaanvraag

Je dossier ligt nu bij de geldverstrekker en zij gaan jouw offerte uitbrengen op basis van de door jouw ingevulde gegevens. Wanneer jij wacht op de offerte kan je al door naar Stap 8 om aanvullende documenten aan te leveren.

Stap 7 ‐ Offerte uitgebracht

De voorlopige hypotheekofferte staat klaar in je online omgeving. Het is belangrijk dat je dit document goed doorleest en begrijpt waar je voor tekent. Controleer ook alle gegevens die in de offerte vermeld staan en upload de ondertekende versie.

Stap 8 ‐ Aanvullende documenten aanleveren

Voordat de definitieve offerte wordt verstuurd, vraagt de geldverstrekker nog een aantal nieuwe documenten op naar aanleiding van jouw dossier. Welke documenten dit zijn is geheel afhankelijk van jouw situatie.

Stap 9 ‐ Eerste en tweede keuring

Wanneer alle documenten door ons zijn goedgekeurd, gaat je dossier door naar de geldverstrekker voor de 1ste keuring. Bekijk hier de doorlooptijden voor de keuringen. We krijgen een terugkoppeling van de geldverstrekker als er aanvullende vragen zijn. Wanneer je dossier goed is, gaat het door naar de 2de en laatste keuring. Je dossier wordt nogmaals bekeken. Bij goedkeuring brengt de geldverstrekker de bindende offerte uit.

Stap 10 ‐ Gefeliciteerd! Je hypotheek is rond

De bindende offerte moet je weer ondertekenen en uploaden. Je krijgt dan nog éénmaal bericht van de geldverstrekker wanneer je hypotheek rond is! Op naar de notaris.

1.  De afsluitkosten bedragen € 650,-. ZZP'ers betalen € 850,-. 
2. 
Voor het wijzigen van de voorlopige offerte rekenen wij € 150,-. Een voorlopige offerte van een andere geldverstrekker kost opnieuw € 650,-. 

Dit is het volledige aanvraagproces bij Hypotheek24.nl. Is er iets nog niet duidelijk of heb je nog aanvullende vragen? Chat, bel of email ons! Wij zitten klaar om jouw vragen te beantwoorden en je zo goed mogelijk door het aanvraagproces heen te leiden.

We kunnen je helaas niet helpen als je:

  • Meerdere woningen op je naam hebt
  • Gaat scheiden, maar nog geen echtscheidingsconvenant hebt
  • Korter dan 3 jaar zelfstandig bent
  • Een woning met verlies hebt verkocht en nu met restschuld een andere woning wilt kopen
  • Een hypotheek wilt voor een beleggingspand, woonboot, recreatiewoning of chalet.