Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Open ma t/m do 9:00 - 21:00, vr tot 17:00 of mail ons op info@hypotheek24.nl

Startershypotheek online berekenen en afsluiten

Weet hoeveel je kan lenen
met Hypotheek24.nl

Bereken je startershypotheek
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 5000 tevreden
klanten!

Startershypotheek berekenen

Ga jij je eerste huis kopen en wil jij je startershypotheek berekenen? Een startershypotheek is een speciale hypotheek, bedoeld voor starters op de woningmarkt. Op Hypotheek24.nl kun je heel eenvoudig je maximale hypotheek berekenen en vervolgens zoeken naar geschikte hypotheken voor jouw persoonlijke situatie. 

Hypotheekvormen starters

Als starter kan je kiezen uit twee hypotheekvormen. De annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek worden beiden ook wel een startershypotheken genoemd. Dat komt omdat je als starter (als je dus voor het eerst een woning koopt) de rente alleen kunt aftrekken van je inkomstenbelasting als je een van deze hypotheekvormen kiest. Dat heeft de overheid zo bepaald. Wil je weten hoeveel startershypotheek jij maximaal kan krijgen? Bereken het direct online.

Verschil startershypotheek en starterslening

Er bestaat nog wel eens verwarring tussen een startershypotheek en een starterslening. Wat een startershypotheek is hebben we hierboven beschreven. Een starterslening is een hypotheek die je via de gemeente en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) afsluit en wordt gebruikt om het gat te dichten tussen wat je maximaal kunt lenen en wat je nodig hebt voor de aankoop van een woning. Je leent dus een extra bedrag, niet via de bank, maar bij de gemeente en het SVn. De eerste drie jaar hoef je over die lening geen rente en aflossing te betalen. Per gemeente verschillen de regels wel wat (denk aan de maximale koopsom en de maximale lening). Heb je interesse in een starterslening, neem dan contact op met jouw gemeente of bereken eerst bij het SVn hoeveel starterslening je kunt krijgen.

Startershypotheek en Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

De Nationale Hypotheek Garantie is een garantie die aan de bank wordt afgegeven door de stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Kies je voor een hypotheek met NHG, dan heb je de zekerheid dat de hypotheek afgelost zal worden, ook als jou dit door bepaalde omstandigheden zelf niet meer lukt. Zo loopt de bank, waar jij je hypotheek afsluit, minder risico. Door het verminderde risico voor de bank, kan deze een lager rentepercentage bieden.
De maximale hypotheek inclusief bijkomende kosten voor aankoop bedraagt € 245.000. Lees hier meer over de Nationale Hypotheek Garantie.

Mogelijkheden NHG hypotheek in combinatie met starterslening?

Bij de meeste banken is het mogelijk om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie af te sluiten in combinatie met een starterslening. 

GeldverstrekkerHypotheek met NHG i.c.m. een starterslening
ArgentaDit is mogelijk
ASRDit is mogelijk
bijBouweDit is mogelijk
Centraal BeheerDit is mogelijk
ConservatrixDit is mogelijk
Hypotrust ComfortDit is mogelijk
Hypotrust ElanDit is niet mogelijk
Hypotrust OKDit is mogelijk
Hypotrust WoonbewustDit is mogelijk
Lloyds BankDit is mogelijk
MoneyouDit is niet mogelijk
Munt HypotheekDit is mogelijk

Goedkoopste hypotheek voor starters

Ben je op zoek naar de goedkoopste hypotheek? Wij hebben een handige tool ontwikkeld waarmee je heel eenvoudig op zoek gaat naar de goedkoopste hypotheek voor jouw situatie. Zo kom je erachter hoeveel je maximaal kan lenen, wat je maandlasten worden en welke hypotheken jou de laagste rentes bieden. Je kan deze tool ook invullen tijdens een vrijblijvende belafspraak met een van onze hypotheekexperts.

Hypotheekadvies of zelf afsluiten

Bij Hypotheek24.nl kan je je hypotheek zelf afsluiten of afsluiten met advies en een persoonlijke adviseur. Twijfel je nog en wil je ons spreken? Neem dan contact met ons op en plan een gratis belafspraak in. Tijdens zo'n gesprek kun je telefonisch sparren met een van onze hypotheekadviseurs. 

Super snel zekerheid

Hypotheek24.nl is snel: je weet binnen razend snel of je je droomhuis kan betalen. Of je kiest voor een van onze persoonlijke adviseurs of dat je je hypotheek zelf regelt, iedereen heeft zo snel mogelijk zekerheid.