Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Open ma t/m do 9:00 - 21:00, vr tot 17:00 of mail ons op info@hypotheek24.nl

Hypotheek24 helpt!

Bekijk hier de meest gestelde vragen met uitgebreide hypotheekinformatie. 

Start met berekenen
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 8000 tevreden
klanten!

Over de kosten

Meestgestelde vragen

» Wat kost een hypotheek afsluiten via Hypotheek24.nl?

Je betaalt bij Hypotheek24 altijd een scherpe prijs voor hypotheekadvies en afsluiten. Hoeveel dat hangt af van jouw situatie.

Slimme huizenkopers die hun eerste huis kopen helpen we voor 1.500 euro (fiscaal aftrekbaar) met advies en afsluiten. Zelf kiezen en alleen afsluiten? Dan regelen wij je hypotheek al voor 1.000 euro.

Koop jij een volgend huis of wil je alleen oversluiten? Dan helpen onze adviseurs je met je hypotheek voor 1.750 euro . Alleen afsluiten kan ook voor 1.000 euro.

Ben je zelfstandige of ondernemer (inclusief DGAs). Dan helpen onze adviseurs je met je hypotheek voor 2.000 euro. Wil je alleen afsluiten? De kosten hiervoor bedragen 1.000 euro. In het geval van zelf afsluiten is een externe inkomensverklaring verplicht. Hier zitten extra kosten aan verbonden.

» Wat krijg ik voor de afsluitkosten?

Hiervoor vragen wij de door jou samengestelde hypotheek aan. Wij regelen voor jou de hele hypotheek van aanvraag tot aan de notaris. Zo laten we je weten welke documenten je moet aanleveren, of deze voldoen aan de eisen van de geldverstrekker, houden we je op de hoogte van de voortgang en zijn we uiteraard jouw aanspreekpunt voor al je vragen.

Bijkomende kosten zoals taxatiekosten en notariskosten zitten niet in deze kosten verwerkt.

» Betaal ik pas als ik met de offerte akkoord ga?
In de meeste situaties kunnen we eerst een vrijblijvend renteaanbod voor je aanvragen. Hiervoor moet je een aantal documenten aanleveren. Als je akkoord gaat met het renteaanbod, kan je deze getekend naar ons opsturen. Hiervoor moeten wij wel eerst de betaling hebben ontvangen. Voor meer informatie klik hier.

Nog meer vragen

» Zijn de afsluitkosten inclusief notariskosten?

Nee, de afsluitkosten zijn exclusief notariskosten. De notariskosten voor een hypotheek-en leveringsakte verschillen sterk per notariskantoor. Kijk op de website van DeGoedkoopsteNotaris.nl voor de actuele tarieven van de notarissen bij jou in de buurt en vraag vooraf een gratis offerte.

» Annuleringskosten, waar zijn die voor?

Je betaalt annuleringskosten als je een hypotheekofferte hebt getekend en er daarna vanaf ziet. Let op: niet iedere geldverstrekker brengt annuleringskosten in rekening. Lees vooraf goed of de annuleringskosten bij de door jou gekozen geldverstrekker van toepassing zijn.

» Zijn er kosten aan verbonden als ik mijn aanvraag tussentijds intrek?
Voor het tussentijds intrekken van de aanvraag brengen wij het volledige bedrag in rekening.
» Kan ik een getekende offerte kosteloos annuleren?
Dat verschilt per geldverstrekker. Kijk hier voor een overzicht. Let op! Bij het annuleren van je offerte ben je wel je afhandelingskosten aan Hypotheek24.nl verschuldigd.
» Wanneer moet ik de afsluitkosten betalen?
Voordat wij de geüploade goedgekeurde documenten gaan doorsturen naar de geldverstrekker moet je de afsluitkosten voldaan hebben.
» Waarom moet ik betalen voor mijn dossier bij de notaris ligt?
Hypotheek24.nl vraagt je om de bemiddelingskosten te voldoen op het moment dat je akkoord gaat met het renteaanbod dat je ontvangen hebt. Op dat moment gaan we namelijk je volledige dossier compleet maken bij de geldverstrekker en hiervoor willen we graag zeker weten dat je met ons verder gaat. Wordt je aanvraag afgewezen door de geldverstrekker, dan krijg je van ons je geld terug. Dit is wel alleen als er geen informatie is achtergehouden op basis waarvan de aanvraag is afgewezen.
» Hoe werkt de "no-cure, no-pay" garantie van Hypotheek24.nl
Hypotheek24.nl werkt met een "no-cure, no-pay" garantie. Dit betekent dat als de aanvraag wordt afgewezen, je je bemiddelingskosten terugkrijgt. Let op: als de aanvraag wordt afgewezen op basis van informatie die wij niet wisten, kunnen we besluiten om je geen geld terug te betalen. Bij een afwijzing op basis van BKR codering, betalen wij standaard niet terug. De "no-cure, no-pay" garantie geldt niet voor advieskosten en/of als je zelf de aanvraag annuleert.
» Waarom zijn wij goedkoper dan de normale hypotheekadviseur?
Hypotheek24.nl werkt helemaal online. Je upload zelf je documenten en onze hypotheekcoach begeleidt je hiermee. Doordat we online werken, zijn we goedkoper dan andere partijen. Als je ervoor kiest om zonder advies je hypotheek af te sluiten, betaal je alleen bemiddelingskosten van € 1000,00. We bieden daarnaast ook voordelig advies aan als je begeleiding wilt bij de keuze van de juiste hypotheek. Ons advies kost als starter € 500,00 extra. Ben je doorstromer of oversluiter? Dan zijn de advieskosten € 750,00. Als zelfstandig ondernemer bedragen de advieskosten standaard € 1.000,00.
» Wat kost de notaris bij een hypotheekaanvraag?
Als koper bepaal jij bij welke notaris je de hypotheek- en leveringsakte op laat stellen. Beide aktes kosten je ieder rond de € 600,-. Op de website van DeGoedkoopsteNotaris.nl kun je de notaristarieven vergelijken van de notarissen bij jou in de buurt.
» Zijn de afsluitkosten ook aftrekbaar bij de belasting?
Ja, dit bedrag is eenmalig aftrekbaar over het jaar waarin je de woning gekocht hebt.
» Betalen wij de afhandelings- en advieskosten terug als je wordt afgewezen op basis van een BKR codering?
Nee, in het geval van een BKR codering dien je dit bij ons aan te geven vóórdat je klant bij ons wordt. Als deze informatie niet op voorhand bij ons is aangegeven, betalen we bij een afwijzing van de geldverstrekker geen geld terug.

Heb je je vraag niet niet kunnen vinden?