Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 17:00)

Ander huis kopen?

 • Ben je doorstromer op de woningmarkt?
 • Bereken je hypotheek gemakkelijk en snel.
 • Maak een afspraak met één van onze adviseurs.

Alléén bij Hypotheek24: Gratis Makita boor bij je hypotheek mét advies in de actieperiode. Lees verder

Klik om verder te scrollen

Het hypotheekadvies van nu

1

Maak je afspraak

 Plan binnen 2 minuten een gratis oriëntatiegesprek, ook in de avond zijn wij open!

2

Deel je gegevens

Via onze handige app deel je veilig jouw data vooraf aan het gesprek!

3

Gesprek met je adviseur

Kijk samen met jouw persoonlijke hypotheekadviseur of de hypotheekwens haalbaar is.

Doorstromen op de woningmarkt, hoe werkt dat?

Je bent al eigenaar van een koopwoning en je wilt een nieuw huis kopen, dan maakt je een ‘doorstromer’. Eigenlijk is iedereen die al eens een hypotheek heeft afgesloten een doorstromer. Waarschijnlijk heb je een flinke overwaarde op de verkoop van je huidige woning, wat dat betekent voor de aankoop van je nieuwe huis lees je hier!

Maak een afspraak

Welke hypotheek vorm kies je?

Behoud je de hypotheekvorm die je hebt op je huidige woning? Of ga je voor een andere vorm kiezen? Er zijn verschillende mogelijkheden afhankelijk van wanneer je huidige hypotheek is afgesloten. Voor, of na 1 januari 2013.

Huidige hypotheek voor 2013 afgesloten

Als je een aflossingsvrije hypotheek hebt, mag je deze zo houden. Ook als je een nieuw huis koopt. Koop je een duurder huis? Dan moet je voor het stuk hypotheek dat je extra afsluit wel direct aflossen. Dit betekent dat je deels een aflossingsvrije hypotheek kunt behouden, en deels een lineaire of annuïteitenhypotheek afsluit.

Huidige hypotheek na 2013 afgesloten

Iedereen die een hypotheek afsluit vanaf 1 januari 2013 moet direct starten met aflossen. Het maakt niet uit of je al een hypotheek hebt of niet.

Een overbruggingshypotheek nodig

Heb je jouw eigen woning verkocht, maar is de overdracht pas nadat je de sleutels krijgt van jouw nieuwe huis? Dan kan het zijn dat je de middelen niet hebt om je huis helemaal te betalen bij het passeren. Een overbruggingshypotheek biedt uitkomst. Deze vraag je bij je hypotheekverstrekker aan om de periode van de aankoop van jouw nieuwe huis naar de overdracht van je huidige woning te overbruggen. Je hebt dan tijdelijk dubbele lasten. Dat je deze dubbele lasten kunt betalen moet je wel duidelijk kunnen maken bij de bank.

Restschuld huidige hypotheek meenemen of aflossen?

Op het moment dat je jouw huis hebt verkocht, kan het zijn dat je nog een stukje hypotheek over hebt. Dat heet een restschuld. Dit kun je gewoon meenemen in je nieuwe hypotheek maar let wel op, als je van de Nationale Hypotheek Garantie gebruik wilt maken is dat niet altijd mogelijk. Als je jouw hypotheek al volledig hebt afgelost is er natuurlijk niets aan de hand.

Vergeet deze zaken niet als je doorstroomt!

 • Bijleenregeling: wanneer de aankoopsom van je nieuwe huis lager is dan de winst die je hebt gemaakt op je huidige woning stimuleert deze regeling je om de overwaarde in het huis te stoppen. Zo hoef je geen volledige hypotheek te nemen en behoud je voor het grootste deel je hypotheekrenteaftrek.
 • Verzekeringen: waarschijnlijk heb je al een overlijdensrisicoverzekering afgesloten voor de aankoop van je huidige woning. Check of de verzekering nog goed is, of dat je deze opnieuw moet afsluiten voor je nieuwe huis. De premies zijn flink lager dan vroeger, dus het kan geen kwaad om even te vergelijken!
 • Looptijd inkorten: is jouw eerste hypotheek van 1-1-2013 of later? Dan moet je deze hypotheek binnen de afgesproken 30 jaar aflossen. Je kunt dit aanpassen zodat je niet je volledige hypotheek sneller moet aflossen omdat je bijvoorbeeld je vorige hypotheek al 10 jaar had. Dit betekent dat je nieuwe hypotheek in twee delen wordt opgesplitst.

Gratis duurzaamheidsadvies 

Sluit je jouw eerste hypotheek af via Hypotheek24.nl? Dan krijg je gratis verduurzamingsadvies van onze partner De Energiebespaarders waarin je ontdekt: 
 • Welke energiebesparende maatregelen voor jouw situatie slim zijn
 • Of je in aanmerking komt voor eventuele subsidies voor jouw verduurzaming
 • Welke mogelijkheden er zijn als je energiebesparende maatregelen meefinanciert

Binnen 24 uur een afspraak met één van onze adviseurs! 

Er komt wel wat meer bij kijken als je doorstromer bent. Daarom is het slim om dit samen met een adviseur te doen. Als doorstromer kunnen we je in de meeste gevallen hierbij helpen. Maak een afspraak en sluit jouw nieuwe hypotheek af bij Hypotheek24.nl als je:
 • Een annuiteiten-, lineare, of aflossingsvrije hypotheek nodig hebt. Dit mag ook een combinatie zijn!
 • Alleen een nieuwe hypotheek nodig hebt. Je hebt dan je huidige hypotheek al afgelost, of dat doe je met de verkoop van de woning.

Maak een afspraak

Klaar voor de volgende stap?

Hypotheek berekenen
Gratis oriëntatiegesprek

Mis niks met onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang het laatste hypotheeknieuws, handige bespaartips en actuele rentestanden.

Wanneer kan je?

Vandaag Later