Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 21:00)

Hypotheek berekenen

Om je hypotheek af te kunnen sluiten moet je een kennistest afleggen. Klik hier om het nu te doen. Het is ook mogelijk om dit later te doen.

Meer dan 7000 tevreden
klanten!

Maximale hypotheek berekenen 2018

Wanneer je een huis wilt kopen is het verstandig om eerst te berekenen wat je maximaal kunt lenen. Dat kun je bij ons heel gemakkelijk online doen. We hoeven dan alleen van je te weten wat je bruto jaarinkomen is en vul eventueel spaargeld dat je hebt in. Wij geven je dan een indicatie van hoeveel je kunt lenen voor jouw woning. 

Let op: Je maximale hypotheek is gebaseerd op je inkomen. Maar je kunt altijd maar maximaal 100 procent van de marktwaarde van de woning lenen. Dus kun jij € 300.000 lenen op basis van je inkomen, maar is de marktwaarde van jouw woning € 250.000? Dan kun je maximaal € 250.000 lenen. Alle bijkomende kosten, zoals de kosten koper kun je dus niet meefinancieren in de hypotheek. Hier zul je spaargeld voor moeten inleggen of een schenking van je ouders. 

Maandlasten hypotheek berekenen 2018

Naast de maximale hypotheek wil je graag weten hoe hoog jouw maandlasten worden met deze hypotheek. Met de rekentool van Hypotheek24 kun je eenvoudig de maandlasten voor de hypotheek berekenen. Dit zijn je maandelijkse kosten die bestaan uit rente, de aflossing en eventuele premies voor verzekeringen. Voor het berekenen van je maandlasten voor de hypotheek heeft Hypotheek24.nl de volgende gegevens van je nodig:

  • De (gewenste) hypotheekvorm
  • De hoogte van je (gewenste) hypotheek
  • Je inkomen
  • Je gekozen rentevaste periode

Gratis bel-afspraak

Je kunt bij ons online je hypotheek regelen. Zelf óf met advies, dat bepaal jij.  

Je kunt altijd een gratis bel-afspraak maken met één van onze hypotheekcoaches. Dan kunnen we samen kijken hoe jij de hypotheek kiest die bij jou past. Je kunt nu alvast hypotheken vergelijken.

Zo houd jij de touwtjes in handen. Wat je ook kiest, wij maken jouw hypotheek in orde!