Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Hypotheek berekenen

Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Maximale hypotheek berekenen

Op zoek naar een koophuis? Of gewoon nieuwsgierig hoeveel jij maximaal kunt lenen voor een hypotheek? Met onze online tool bereken je in 1 minuut je maximale hypotheek. Zo weet jij precies in welke prijsklasse je woningen moet gaan zoeken. 

Hoe wordt jouw maximale hypotheek berekend?

Je maximale hypotheek wordt onder andere berekend door jouw inkomen uit loondienst. Je kunt in de online tool je bruto inkomen invullen en je kunt ook aangeven of je wat spaargeld hebt of eventueel een studieschuld.

Let op: Je kunt altijd maar maximaal 100 procent van de marktwaarde van de woning lenen. Dus kun jij 300.000 euro lenen op basis van je inkomen, maar is de marktwaarde van jouw woning 250.000 euro? Dan kun je maximaal 250.000 euro lenen. Alle bijkomende kosten, zoals de kosten koper kun je dus niet meefinancieren in de hypotheek. Hier zul je spaargeld voor moeten inleggen of je ouders lief moeten aankijken voor een schenking.

Meer dan alleen je maximale hypotheek berekenen?

Bereken de maandlasten

Naast de maximale hypotheek wil je misschien weten hoe hoog jouw maandlasten worden met deze hypotheek. Met de rekentool van Hypotheek24 kun je eenvoudig de maandlasten voor de hypotheek berekenen. Dit zijn je maandelijkse kosten die bestaan uit rente, de aflossing en eventuele premies voor verzekeringen. Voor het berekenen van je maandlasten voor de hypotheek moet je de volgende dingen invullen:

  • De (gewenste) hypotheekvorm
  • De hoogte van je (gewenste) hypotheek
  • Je inkomen
  • Je gekozen rentevaste periode

Hypotheken vergelijken

Via ons overzicht kan je van alle hypotheken de actuele hypotheekrente vergelijken. Let tijdens het vergelijken niet alleen op de lage rentes, maar ook op de voorwaarden die de geldverstrekkers bieden.

Hulp nodig?

Je kunt bij ons je hypotheek regelen met het hypotheekadvies van nu! Plan eerst een vrijblijvend oriëntatiegesprek met één van onze hypotheekadviseurs. In deze afspraak krijg je inzicht in je financiële mogelijkheden, maandelijkse hypotheeklasten en weet je aan het eind of je de woning kunt betalen.