Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Hypotheek24 helpt!

Bekijk hier de meest gestelde vragen met uitgebreide hypotheekinformatie. 

Hypotheek berekenen

Gratis oriëntatiegesprek

Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Hypotheekadvies

Meestgestelde vragen

» Wat kost hypotheekadvies van Hypotheek24.nl?

Hypotheek24 hanteert de volgende tarieven voor ons hypotheekadvies. Hoeveel je betaalt, is afhankelijk van jouw situatie.:

 • Wanneer je jouw eerste huis gaat kopen betaal je bij ons 2.250 euro inclusief hypotheekadvies kosten.
 • Koop jij een volgend huis of wil je je hypotheek oversluiten? Dan helpen we je graag voor 3.000 euro inclusief advies.
 • Wil je je hypotheek verhogen? Dan helpen we je voor 2.500 euro inclusief advies.

Ook voor zelfstandig ondernemers bieden we advies aan. Hiervoor betaal je als IB ondernemer (ZZP, VOF, eenmanszaak) een toeslag van 500 euro op bovenstaande tarieven en als DGA (BV) betaal je een toeslag van 1.000 euro op bovenstaande tarieven.

In bovenstaande kosten zijn de kosten voor het regelen van een overlijdensrisicoverzekering, een woonlastenverzekering en/of een overbruggingskrediet inbegrepen.

De advies- en bemiddelingskosten zijn fiscaal aftrekbaar. Een voorwaarde hiervoor is wel dat de rente over je hele hypotheek ook fiscaal aftrekbaar is.

» Wat houdt ons hypotheekadvies in?
Bij een hypotheekadvies via Hypotheek24.nl krijg je een uitgebreid telefonisch adviesgesprek met één van onze hypotheekadviseurs. Dit gesprek duurt ongeveer een uur. In dit gesprek bespreken we uitvoerig hoe jouw huidige situatie eruit ziet en wat je wensen zijn met betrekking tot je hypotheek.
 • Wat kan je maximaal lenen en wat is voor jou een verstandig hypotheekbedrag?;
 • Wat is voor jou de beste geldverstrekker?;
 • Welke rentevaste- periode past het best bij jouw wensen?;
 • Welke hypotheek aflosvorm past bij jouw situatie?;
 • Welke looptijd moet je kiezen?;

Daarnaast brengen we in kaart hoe jouw financiële situatie eruit ziet bij werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden. We adviseren je over hoe je je kunt verzekeren tegen de risico’s van overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Vervolgens kunnen we voor je bemiddelen in het afsluiten van een verzekering tegen dit risico (overlijdensrisicoverzekering en/of een woonlastenverzekering). Wij geven geen advies over de opbouw van je vermogen.

Nog meer vragen

» Hoe plan ik een adviesgesprek in?
Vraag nu direct een gratis oriëntatiegesprek aan met één van de adviseurs van Hypotheek24.nl. In het oriëntatiegesprek bekijken we of jouw woonwensen haalbaar zijn en hoe we het adviestraject in gang kunnen zetten.
» Zijn de advieskosten fiscaal aftrekbaar?
Ja, dit bedrag is eenmalig aftrekbaar over het jaar waarin je de woning gekocht hebt.
» Kan ik afwijken van het gegeven advies?
Ja, je kan ervoor kiezen om het advies van de adviseur niet op te volgen. De adviseur zal dit wel vastleggen in het adviesrapport en deze ontvangen we daarna graag getekend retour.
» Heb ik een ruimere keuze aan geldverstrekkers als ik voor advies kies?
Ja, als je voor advies kiest, kan je terecht bij meer geldverstrekkers. Sommige geldverstrekkers stellen advies namelijk nog verplicht. Hier kan je een overzicht terugvinden van alle geldverstrekkers.
» Hoe verloopt het contact met de hypotheekadviseur?
Het contact met de hypotheekadviseur verloopt met een videogesprek. Je krijgt een link waarmee je op het afgesproken tijdstip het adviesgesprek in Teams in kan, waarna jullie het adviesgesprek online zullen voeren. Alle documenten die we nodig hebben, kan je online via je eigen omgeving uploaden.
» Blijft de adviseur mijn contactpersoon gedurende het hele proces?
Nee, zodra de adviseur jouw advies helemaal heeft uitgewerkt, draagt hij jouw dossier over aan één van onze hypotheekcoaches. Onze hypotheekcoaches zijn gespecialiseerd in het zo snel mogelijk regelen van jouw hypotheek. Je kan je coach bereiken via zijn persoonlijke what's app nummer, per mail of per telefoon.
» Waarom betaal ik als doorstromer of oversluiter meer voor mijn hypotheekadvies?
Wij vragen 750,00 euro meer aan advieskosten aan doorstromers en oversluiters ten opzichte van starters omdat wij meer tijd kwijt zijn aan het maken van je advies en het afhandelen van je dossier. We moeten rekening houden met de hypotheek die je nu hebt/hebt afgelost en je huidige woning. Je hebt bijvoorbeeld korter recht op renteaftrek of we moeten werken met kortere looptijden.
» In welke gevallen kan ik geen hypotheek met advies afsluiten via Hypotheek24.nl?
We kunnen je helaas nog geen advies geven als:
 • Je een spaar-, bankspaar-, leven of beleggingshypotheek wilt meenemen naar je nieuwe woning;
 • Meerdere woningen in bezit hebt;
 • Een woning met verlies hebt verkocht en nu met restschuld een andere woning wilt kopen;
 • Gaat scheiden, maar nog geen echtscheidingsconvenant hebt;
 • Een hypotheek wilt voor een beleggingspand, woonboot, recreatiewoning of chalet.
» Wat zijn de voordelen van hypotheekadvies t.o.v. zelf afsluiten?
Als je kiest voor hypotheekadvies, helpt de adviseur jou met de perfecte hypotheek voor jou te kiezen. Hierbij gaan we verder dan alleen naar de laagste rente te kijken. Zo kijken we bijvoorbeeld of het product lang genoeg geldig is voor je, hoe de rente zich ontwikkelt gedurende de looptijd van de hypotheek en of de hypotheek ook in jouw situatie wordt geaccepteerd. Er zitten namelijk flinke verschillen tussen de voorwaarden en het acceptatiebeleid van verschillende geldverstrekkers. Je hebt daarnaast ook een ruimere keuze in geldverstrekkers (met soms lagere rentes) en we zorgen ervoor dat je hypotheek voldoet aan alle fiscale regels.

Heb je je vraag niet niet kunnen vinden?