Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Open ma t/m do 9:00 - 21:00, vr tot 17:00 of mail ons op info@hypotheek24.nl

Hypotheek24 helpt!

Bekijk hier de meest gestelde vragen met uitgebreide hypotheekinformatie. 

Start met berekenen
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 8000 tevreden
klanten!

Hypotheekadvies

Meestgestelde vragen

» Wat kost hypotheekadvies van Hypotheek24.nl?

Je betaalt bij Hypotheek24 altijd een scherpe prijs voor het regelen van de hypotheek. Het hangt af van jouw situatie hoeveel je betaalt.

Wanneer je jouw eerste huis gaat kopen betaal je bij ons 1.500 euro inclusief hypotheekadvies kosten. Deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar.

Koop jij een ander huis of wil je je hypotheek oversluiten? Dan helpen we graag jouw hypotheek regelen voor 1.750 euro inclusief advies.

Ook voor zelfstandig ondernemers bieden we advies aan. De kosten hiervoor bedragen 2.000 euro.

In bovenstaande kosten zijn de kosten voor het regelen van een overlijdensrisicoverzekering en/of een overbruggingskrediet inbegrepen.

» Wat houdt ons hypotheekadvies in?
Bij een hypotheekadvies via Hypotheek24.nl krijg je een uitgebreid telefonisch adviesgesprek met één van onze hypotheekadviseurs. Dit gesprek duurt ongeveer een uur. In dit gesprek bespreken we uitvoerig hoe jouw huidige situatie eruit ziet en wat je wensen zijn met betrekking tot je hypotheek.
  • Wat kan je maximaal lenen en wat is voor jou een verstandig hypotheekbedrag?;
  • Wat is voor jou de beste geldverstrekker?;
  • Welke rentevaste- periode past het best bij jouw wensen?;
  • Welke hypotheek aflosvorm past bij jouw situatie?;
  • Welke looptijd moet je kiezen?;
Daarnaast brengen we voor je in kaart hoe jouw situatie eruit ziet bij overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Vaak is het bij een hypotheek ook verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dit kan je overigens direct regelen via Hypotheek24.nl.
» Krijg ik een adviesrapport?
Ja, onze adviseur werkt zijn advies voor jou uit in een uitgebreid adviesrapport. Wij ontvangen dit rapport graag getekend retour.

Nog meer vragen

» Hoe plan ik een adviesgesprek in?
Vraag nu direct hypotheekadvies van Hypotheek24.nl aan. We bellen je dan direct voor het maken van een afspraak voor een adviesgesprek.
» Zijn de advieskosten fiscaal aftrekbaar?
Ja, dit bedrag is eenmalig aftrekbaar over het jaar waarin je de woning gekocht hebt.
» Kan ik afwijken van het gegeven advies?
Ja, je kan ervoor kiezen om het advies van de adviseur niet op te volgen. De adviseur zal dit wel vastleggen in het adviesrapport en deze ontvangen we daarna graag getekend retour.
» Heb ik een ruimere keuze aan geldverstrekkers als ik voor advies kies?
Ja, als je voor advies kiest, kan je terecht bij meer geldverstrekkers. Sommige geldverstrekkers stellen advies namelijk nog verplicht. Hier kan je een overzicht terugvinden van alle geldverstrekkers.
» Hoe verloopt het contact met de hypotheekadviseur?
Het contact met de hypotheekadviseur verloopt telefonisch. De adviseur belt je op het afgesproken tijdstip op, waarna jullie het adviesgesprek telefonisch zullen voeren. Alle documenten die we nodig hebben, kan je online via je eigen omgeving uploaden.
» Blijft de adviseur mijn contactpersoon gedurende het hele proces?
Nee, zodra de adviseur jouw advies helemaal heeft uitgewerkt, draagt hij jouw dossier over aan één van onze hypotheekcoaches. Onze hypotheekcoaches zijn gespecialiseerd in het zo snel mogelijk regelen van jouw hypotheek. Je kan je coach bereiken via zijn persoonlijke what's app nummer, per mail of per telefoon.
» Waarom betaal ik als doorstromer of oversluiter meer voor mijn hypotheekadvies?
Wij vragen 250,00 euro meer aan advieskosten aan doorstromers en oversluiters omdat wij meer tijd kwijt zijn aan het maken van je advies en het afhandelen van je dossier. We moeten rekening houden met de hypotheek die je nu hebt/hebt afgelost en je huidige woning. Je hebt bijvoorbeeld korter recht op renteaftrek of we moeten werken met kortere looptijden.
» In welke gevallen kan ik geen hypotheek met advies afsluiten via Hypotheek24.nl?
We kunnen je helaas nog geen advies geven als:
  • Je een spaar-, bankspaar-, leven of beleggingshypotheek wilt meenemen naar je nieuwe woning;
  • Meerdere woningen in bezit hebt;
  • Een woning met verlies hebt verkocht en nu met restschuld een andere woning wilt kopen;
  • Gaat scheiden, maar nog geen echtscheidingsconvenant hebt;
  • Een hypotheek wilt voor een beleggingspand, woonboot, recreatiewoning of chalet.
» Wat zijn de voordelen van hypotheekadvies t.o.v. zelf afsluiten?
Als je kiest voor hypotheekadvies, helpt de adviseur jou met de perfecte hypotheek voor jou te kiezen. Hierbij gaan we verder dan alleen naar de laagste rente te kijken. Zo kijken we bijvoorbeeld of het product lang genoeg geldig is voor je, hoe de rente zich ontwikkelt gedurende de looptijd van de hypotheek en of de hypotheek ook in jouw situatie wordt geaccepteerd. Er zitten namelijk flinke verschillen tussen de voorwaarden en het acceptatiebeleid van verschillende geldverstrekkers. Je hebt daarnaast ook een ruimere keuze in geldverstrekkers (met soms lagere rentes) en we zorgen ervoor dat je hypotheek voldoet aan alle fiscale regels.

Heb je je vraag niet niet kunnen vinden?