Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Hypotheek verhogen?

  • Heb je overwaarde en wil je je hypotheek verhogen?
  • Bereken je hypotheek gemakkelijk en snel.
  • Maak een afspraak met één van onze adviseurs.

Alléén bij Hypotheek24: Gratis Makita boor bij je hypotheek mét advies in de actieperiode. Lees verder

Klik om verder te scrollen

Het hypotheekadvies van nu

1

Maak je afspraak

 Plan binnen 2 minuten een gratis oriëntatiegesprek, ook in de avond zijn wij open!

2

Deel je gegevens

Via onze handige app deel je veilig jouw data vooraf aan het gesprek!

3

Gesprek met je adviseur

Kijk samen met jouw persoonlijke hypotheekadviseur of de hypotheekwens haalbaar is.

Hypotheek direct verhogen?

Heb jij overwaarde op jouw woning en wil je weten of het mogelijk is om deze op te nemen? Of wil je je woning verbouwen of verduurzamen én wil je dat financieren door het verhogen van je hypotheek. Ben je benieuwd of verhogen in jouw situatie mogelijk is? 

Moet je naar de notaris bij een verhoging?

Als je je hypotheek gaat verhogen, kan het zijn dat je hiervoor naar de notaris moet. Of dat nodig is, is afhankelijk van de hypothecaire inschrijving bij de notaris van je huidige hypotheek.

Stel je hebt je hypotheek afgesloten voor € 200.000,00 en ingeschreven bij de notaris voor € 250.000,00 (de zogenaamde hypothecaire inschrijving). Je kan dan voor € 50.000,00 je hypotheek verhogen zonder dat je opnieuw naar de notaris moet.

Als de ruimte tussen jouw openstaande hypotheek en de hypothecaire inschrijving te laag is, zul je naar de notaris moeten voor een zogenaamde tweede hypotheek. Vergelijk de notaristarieven hiervoor direct via DeGoedkoopsteNotaris.nl.

Wat kost het verhogen van je hypotheek?

Als je je hypotheek gaat verhogen, krijg je te maken met de volgende kosten:

Ga je de hypotheek verhogen voor een verbetering aan je eigen woning? Dan zijn de kosten van een verhoging aftrekbaar van je inkomstenbelasting.

Gratis duurzaamheidsadvies

Verhoog je jouw hypotheek via Hypotheek24.nl? Dan krijg jij gratis verduurzamingsadvies! Met steeds hogere prijzen voor gas en energie weet je dat het niet alleen goed voor het milieu is om je woning duurzamer te maken. Ook in je portemonnee zal je verschil merken! Maar hoe pak je dat nou aan, verduurzamen? Wij begrijpen dat het best ingewikkeld is. Daarom krijg je van Hypotheek24.nl een gratis duurzaamheidsadvies van onze partner De Energiebespaarders waarin je ontdekt:

  • Welke energiebesparende maatregelen voor jouw situatie slim zijn.
  • Of je in aanmerking komt voor eventuele subsidies voor jouw verduurzaming.
  • Welke mogelijkheden er zijn als je energiebesparende maatregelen meefinanciert.

Praat direct met een adviseur!

Met het hypotheekadvies van nu krijg je altijd het beste hypotheekadvies in jouw situatie. Wij zijn er wanneer jij het wil en helpen je altijd persoonlijk. Zo zorgen we dat je snel duidelijkheid hebt en het zó geregeld is.

Gratis oriëntatiegesprek

Veelgestelde vragen

» Hoe kan ik mijn verbouwing financieren?
Een verbouwing kan je op meerdere manieren financieren. Zo kan je je hypotheek verhogen of oversluiten. Je kan altijd maximaal 100% van de marktwaarde na verbouwing lenen (tenzij je gaat verduurzamen).
» Wat is een tweede hypotheek?
Een tweede hypotheek is een hypotheek die je aanvraagt bovenop je bestaande hypotheek. Een tweede hypotheek wordt vaak aangevraagd op het moment dat je wilt gaan verbouwen of extra financiële ruimte wilt hebben.
» Moet ik naar de notaris toe bij een verhoging?
Als je je hypotheek gaat verhogen, kan het zijn dat je hiervoor naar de notaris moet. Of dat nodig is, is afhankelijk van de hypothecaire inschrijving bij de notaris van je huidige hypotheek
Stel je hebt je hypotheek afgesloten voor € 200.000,00 en ingeschreven bij de notaris voor € 250.000,00 (de zogenaamde hypothecaire inschrijving). Je kan dan voor € 50.000,00  je hypotheek verhogen zonder dat je opnieuw naar de notaris moet.
Als de ruimte tussen jouw openstaande hypotheek en de hypothecaire inschrijving te laag is, zul je naar de notaris moeten voor een zogenaamde tweede hypotheek. Vergelijk de notaristarieven hiervoor direct via DeGoedkoopsteNotaris.nl. 
» Wat kost het verhogen van je hypotheek?
Als je je hypotheek gaat verhogen krijg je te maken met de volgende kosten:
- Kosten voor de hypotheekadviseur
- Notariskosten (optioneel)
- Taxatiekosten
» Wat is een onderhandse verhoging?
Bij een onderhandse verhoging maak je gebruik van de ruimte in de inschrijving in de hypotheekakte. Je kan hierbij maximaal het bedrag opnemen tussen het openstaande hypotheekbedrag en de inschrijving. Voordeel hiervan is dat je niet naar de notaris hoeft?
» Is oversluiten een beter idee dan verhogen?
Dat kan. Het kan soms verstandig zijn om direct je hypotheek over te sluiten zodat je over de hele hypotheek een lagere rente krijgt. In onze adviesgesprekken gaat de adviseur ook naar deze mogelijkheid kijken. 

Klaar voor de volgende stap?

Hypotheek berekenen
Gratis oriëntatiegesprek

Mis niks met onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang het laatste hypotheeknieuws, handige bespaartips en actuele rentestanden.

Wanneer kan je?

Vandaag Later