Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Aflossingsvrije hypotheek

Regel je hypotheek online
met Hypotheek24.nl

Hypotheek berekenen
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheekvorm waarbij je alleen rente betaalt en niet aflost. Aan het einde van de looptijd staat de volledige schuld nog open. Omdat je ook geen vermogen opbouwt met de aflosvrije hypotheek zul je aan het einde van de looptijd je woning moeten verkopen om de bank terug te kunnen betalen of een nieuwe hypotheek moeten afsluiten.

Voordelen aflossingsvrije hypotheek

  • De aflossingsvrije hypotheek is de goedkoopste hypotheekvorm: De maandlasten zijn het laagst doordat je alleen rente betaalt.
  • Je bent niet verplicht extra verzekeringen af te sluiten.
  • Doordat je niet aflost, profiteer je optimaal van de hypotheekrenteaftrek.

Nadelen aflossingsvrije hypotheek

  • Als starter kun je de aflossingsvrije hypotheek niet meer afsluiten als je gebruik wilt maken van de fiscale voordelen van hypotheekrenteaftrek. Deze maatregel is ingegaan per 1 januari 2013.
  • Aan het einde van de looptijd staat je volledige schuld nog open.
  • Je kunt maximaal 50% van de marktwaarde van je woning krijgen als hypotheek.
  • Je behoudt je hypotheek, ook wanneer de waarde van je woning afneemt.
  • Je kan maar 30 jaar genieten van de hypotheekrenteaftrek

Waar kan je een aflossingsvrije hypotheek afsluiten?

Het is mogelijk om een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten bij de meeste hypotheekverstrekkers zoals ABN Amro, ING en Rabobank. Onze hypotheekadviseurs weten precies welke voorwaarden er per hypotheekvertrekker zijn. 

Aflossingsvrije hypotheek afsluiten

Wil je super snel zekerheid over je hypotheek? Bij Hypotheek24.nl weet je razendsnel of jij je droomhuis kan betalen. Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze hypotheekadviseurs. In deze afspraak krijg je inzicht in je financiële mogelijkheden, maandelijkse hypotheeklasten en weet je aan het eind of je de woning kunt betalen. En onze hypotheekadviseurs helpen je met de aflossingsvrije hypotheek.