Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Open ma t/m do 9:00 - 21:00, vr tot 17:00 of mail ons op info@hypotheek24.nl

Hypotheek24.nl helpt!

Uitgebreide hypotheekinformatie bij Hypotheek24.nl.

Start met berekenen
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 5000 tevreden
klanten!

Hypotheek24.nl helpt

Hypotheek24.nl wil jou helpen om te zorgen dat je zelf je hypotheek kan afsluiten. In het stappenplan Hypotheek Afsluiten geven we je per stap feedback en informatie. Veelgestelde vragen per categorie vindt je hieronder.

Hypotheek24.nl helpt jou graag. We zijn eenvoudig bereikbaar via telefoon, mail en social media. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Over Hypotheek24.nl

» Wie is Hypotheek24.nl?
Hypotheek24.nl is de eerste 100% online hypotheekverstrekker. Wij helpen jou om je hypotheek zelf online te kiezen en af te sluiten. Daarnaast kan je bij ons tegen een kleine extra vergoeding ook hypotheekadvies krijgen. Wij zijn sinds april 2015 actief en groeien hard. We hebben nu al bijna 6.000 klanten geholpen! Ons team bestaat uit 30 gemotiveerde hypotheekcoaches en we zitten in een mooi pand in het centrum van Amsterdam. Hypotheek24 is onderdeel van DGN Groep, al 15 jaar bekend van onafhankelijke vergelijkingssites als ZorgKiezer.nl en DeGoedkoopsteNotaris.nl .

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Wat doet Hypotheek24.nl?
Wij verzorgen voor jou het traject van hypotheekaanvraag tot notaris. Wat kun je van ons verwachten? 
 • Wij houden de actuele hypotheekrentes dagelijks in de gaten;
 • Wij bieden slimme rekentools aan waarmee je zelf je maximale hypotheek en je maandlasten kan berekenen;
 • Wij vragen de hypotheekofferte voor je aan;
 • Wij houden toezicht op de completering van jouw hypotheekdossier;
 • Wij verzenden de benodigde documenten naar geldverstrekker;
 • Wij sturen jou een bevestiging zodra de hypotheekstukken naar de notaris zijn verzonden

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Wat kost een hypotheek afsluiten via Hypotheek24.nl?
Het afsluiten van een hypotheek kost slechts 650 euro via Hypotheek24.nl. Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering via Hypotheek24.nl kost € 150,-. Als je zelfstandig ondernemer bent dan bedragen de kosten voor bemiddeling € 850,- in verband met extra uit te voeren werkzaamheden. Wil je ook hypotheekadvies via Hypotheek24? Dat kan. Dat kost voor starters 300 euro bovenop de afsluitkosten. Voor doorstromers en oversluiters kost dit 600 euro.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Wat kost het om zelf een hypotheek af te sluiten?

Zelf je hypotheek afsluiten bij Hypotheek24 kost 650 euro. Hiervoor vragen wij de door jou gekozen hypotheek aan. Hiervoor regelen we voor jou de hele hypotheek van aanvraag tot aan de notaris. Zo laten we je weten welke documenten je moet aanleveren, of deze voldoen aan de eisen van de geldverstrekker, houden we je op de hoogte van de voortgang en zijn we uiteraard jouw aanspreekpunt voor al je vragen.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Kun jij zelf je hypotheek regelen via Hypotheek24.nl?

Jazeker! Als jij kiest voor een annuïteiten-, een lineaire- of een aflossingsvrije hypotheek kunnen wij je verder helpen. Andere hypotheekvormen bieden we niet aan.

Ben je een 'starter'?

Als je voor het eerst een woning koopt dan kun je alleen nog kiezen uit een annuitaire- of lineaire hypotheek. Dat maakt het makkelijker en daarom kiest een steeds grotere groep ervoor zelf online zijn hypotheek samen te stellen en af te sluiten zonder hypotheekadvies. Dit heet execution only.

Laat maar zien

Ben je 'doorstromer' of 'oversluiter'?

Heb je een koopwoning (gehad) en koop je nu een andere woning of heb je een hypotheek en wil je deze oversluiten? Dan kunnen we je helpen als je een nieuwe aflossingsvrije hypotheek (eventueel in combinatie met een -extra- deel annuïteiten- of lineaire hypotheek) wilt afsluiten. Het is gebleken dat andere hypotheken zelf afsluiten (nu nog) te complex is en daarom bieden wij bijvoorbeeld geen spaarhypotheek of beleggingshypotheek aan.

Laat maar zien

Waar moet je verder aan voldoen?

Om je hypotheek zelf, in samenwerking met ons, te kunnen afsluiten verwachten we dat je voldoende kennis hebt over hypotheken en je eigen financiële huishouding. Dat vinden wij niet alleen, ook de AFM (Autoriteit Financiële markten) vindt dat. Vooraf of tijdens je aanvraag wordt je gevraagd een kennis- & ervaringstoets te maken.

Sluit je de hypotheek met hypotheekadvies af dan is de kennis- & ervaringstoets niet verplicht om te maken.

Wat verwachten we van je?

We verwachten dus dat je voldoende kennis hebt van hypotheken (welke hypotheekvorm past bij je, welke rentevasteperiode, is je inkomen hoog genoeg om de hypotheek te kunnen betalen nu en in de toekomst, hoeveel kun je maximaal lenen etc. Maar maak je geen zorgen, als je ons stappenplan doorloopt komen alle vragen en berekeningen aan bod. We adviseren dus niet, maar bieden wel hulpmiddelen. Kom je er toch niet uit? Dan zijn wij telefonisch of per chat bereikbaar voor vragen.

In sommige gevallen kan Hypotheek24.nl niet bemiddelen bij je hypotheekaanvraag. We kunnen je helaas niet helpen als je:

 • Meerdere woningen op je naam hebt
 • Gaat scheiden, maar nog geen echtscheidingsconvenant hebt
 • Korter dan 3 jaar zelfstandig bent
 • Je een woning met verlies hebt verkocht en nu met restschuld een andere woning wilt kopen
 • Een hypotheek wilt voor een beleggingspand, woonboot, recreatiewoning of chalet.

Twijfel je of je zelf je hypotheek wilt afsluiten of met advies? Bel ons, we overleggen graag met je.

» stap voor stap kiezen
» direct vergelijken en aanvragen

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Is Hypotheek24.nl wel betrouwbaar?

Ja Hypotheek24.nl is veilig en betrouwbaar. Wij hebben een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten). AFM is de Nederlandse gedragstoezichthouder op de financiële markten. Ons AFM vergunningnummer is 12040344.

Wij respecteren de privacy van bezoekers van Hypotheek24.nl en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Verwerking van de persoonsgegevens gebeurt op een wijze die in overeenstemming is met de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Heeft Hypotheek24.nl een AFM-vergunning?

Ja, wij hebben een vergunning van de AFM. We staan geregistreerd onder nummer 12040344.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Helpt Hypotheek24.nl mij bij het afsluiten van de hypotheek?

Van ons krijg je gratis alle tools om zelf je hypotheek te kunnen afsluiten. Wanneer je ons unieke en interactieve stappenplan doorloopt, zal je zien dat je het makkelijk zelf kan.

Wij geven je de mogelijkheid om je hypotheek te regelen zonder hypotheekadvies. Dit heet execution only. Deze vorm van dienstverlening is dan ook uitsluitend bedoeld voor klanten die over voldoende kennis beschikken met betrekking tot financiële producten. Wij vragen je om op voorhand de kennis- en ervaringstoets te maken.

Ook kun je via ons de hypotheek afsluiten met hypotheekadvies. Dit is mogelijk voor starters op de woningmarkt, voor doorstromers en voor oversluiters. Ben je zelfstandig ondernemer en wil heb je dit inkomen nodig voor de gewenste hypotheek dan is het (nog) niet mogelijk om hypotheekadvies krijgen.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Wat krijg ik voor de 650 euro?

Hiervoor vragen wij de door jou samengestelde hypotheek aan. Wij regelen voor jou de hele hypotheek van aanvraag tot aan de notaris. Zo laten we je weten welke documenten je moet aanleveren, of deze voldoen aan de eisen van de geldverstrekker, houden we je op de hoogte van de voortgang en zijn we uiteraard jouw aanspreekpunt voor al je vragen.

Bijkomende kosten zoals taxatiekosten en notariskosten zitten niet in deze kosten verwerkt.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Verzorgen jullie ook het afsluiten van een Overlijdensrisicoverzekering (ORV)?
Ja, als je een hypotheek afsluit via ons kunnen wij de overlijdensrisicoverzekering (ORV) voor 150 euro voor je regelen bij Aegon, Allianz, Argenta (alleen in combinatie met een Argenta hypotheek), Brand New Day, Callas, Credit Life, DELA, Delta Lloyd, IptiQ, Quantum Leben, Reaal of TAF. Wil je een ORV van een andere verzekeraar dan kunnen wij je daarmee helaas niet helpen, deze zal je dan zelf moeten afsluiten. Let op dat je dan de polis laat verpanden aan jouw gekozen geldverstrekker.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Is de 650 euro inclusief notariskosten?

Nee, onze vergoeding is 650 euro en is fiscaal aftrekbaar. Daarvoor regelen wij je hele hypotheekaanvraag. De notariskosten staan daar los van. Dat is bij andere adviseurs zoals De Hypotheker of Huis&Hypotheek ook zo. De notariskosten voor een hypotheek-en leveringsakte verschillen sterk per notariskantoor. Kijk op de website van DeGoedkoopsteNotaris.nl voor de actuele tarieven van de notarissen bij jou in de buurt en vraag vooraf een gratis offerte.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Annuleringskosten, waar zijn die voor?

Je betaalt annuleringskosten als je een hypotheekofferte hebt getekend en er daarna vanaf ziet. Let op: niet iedere geldverstrekker brengt annuleringskosten in rekening. Lees vooraf goed of de annuleringskosten bij de door jou gekozen geldverstrekker van toepassing zijn.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Hoe snel kan ik een hypotheek krijgen?

Voor een groot deel afhankelijk van hoe snel je zelf alle documenten aanlevert. Vraag dus op tijd je taxatierapport en je overlijdensrisicoverzekering aan. Daarnaast is het ook afhankelijk van hoe snel de geldverstrekker jouw documenten kan beoordelen.

In het meest gunstige geval, bij snelle aanlevering en vlotte beoordeling, zonder opvraag van aanvullende documenten, kan een hypotheek binnen één week geregeld zijn.

De gemiddelde doorlooptijd voor het aanvragen van een hypotheek is 3 tot 4 weken.

Lees hier meer over de doorlooptijden na de hypotheekaanvraag.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Wat zijn de voordelen van zelf een hypotheek afsluiten?

Het grootste voordeel van zelf je hypotheek afsluiten is de kostenbesparing van duizenden euro’s. Andere voordelen van Hypotheek24.nl zijn:

 • Vanuit huis je hypotheek regelen
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • Wij zijn betrouwbaar
 • Wij laten je de daadwerkelijke kosten zien
 • Wij leggen alles uit in begrijpelijke taal
 • Wij helpen je als je er niet uitkomt

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Is het mogelijk om bij Hypotheek24.nl een hypotheek af te sluiten met een koopgarantregeling?
Ja, dat is mogelijk. Het kan echter wel zijn dat de gekozen geldverstrekker hier niet mee akkoord gaat. Kijk daarom vooraf goed of jouw gewenste geldverstrekker hiermee akkoord gaat. Wil je meer weten over de koopgarantregeling? Lees hier dan verder.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Ik sta bij het BKR geregistreerd. Kan ik toch een hypotheek afsluiten bij jullie?
Wij kunnen je niet helpen als je een negatieve BKR codering hebt.
Een negatieve BKR codering loop je op als je een krediet niet op tijd hebt terugbetaald of afgelost. Soms heb je een codering zonder dat je het weet. Controleer daarom altijd op de website van het BKR of je registratie is opgelost. Hou er rekening mee dat vanaf het moment dat je BKR codering is hersteld, deze nog 5 jaar blijft staan. We kunnen je gedurende deze 5 jaar nog niet helpen.
De mogelijkheid om rood te staan en het hebben van een creditcard kunnen ook al vertraging van het proces veroorzaken indien je deze lasten niet op je inkomen kan dragen.
Lees hier meer over een BKR-registratie.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Is het mogelijk om als ZZP’er een hypotheek aan te vragen via Hypotheek24.nl?

Als ZZP’er is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een hypotheek. De aanvraagprocedure wijkt echter af van mensen met een vast contract. ZZP’ers moeten namelijk kunnen aantonen dat ze de afgelopen drie jaar een stabiel inkomen hebben gehad. Verder moet je rekening houden met een langere doorlooptijd en zijn de kosten voor ZZP’ers 850 euro.
Wanneer je korter dan 3 jaar zelfstandig bent, kan Hypotheek24.nl je helaas niet helpen.

Hypotheek24.nl geeft (nog) geen hypotheekadvies aan ZZP'ers die het inkomen nodig hebben voor de gewenste hypotheek.

Lees hier meer over een hypotheek voor ZZP’ers.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Kan ik bij jullie terecht voor zakelijke onderpanden?
Nee, Hypotheek24.nl kan je helaas niet helpen bij het afsluiten van een hypotheek voor zakelijke onderpanden.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Kan ik bij jullie terecht voor recreatiewoningen?
Nee, Hypotheek24.nl kan je helaas niet helpen bij het afsluiten van een hypotheek voor recreatiewoningen.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Kan ik ook een tweede hypotheek bij jullie aanvragen?
Nee, via Hypotheek24.nl is het niet mogelijk om een tweede hypotheek aan te vragen.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Wat is de doorlooptijd tot ontvangst van de offerte?
Nadat je de documenten hebt geüpload, worden die door ons gekeurd. Zodra je je aanvraag tot stap 6 hebt afgerond, vragen wij de offerte voor je aan. De gemiddelde doorlooptijd tot ontvangst is momenteel 2 werkdagen.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Betaal ik pas als ik met de offerte akkoord ga?
Nee je betaalt vooraf. Na ontvangst van de betaling vragen wij de hypotheekofferte voor je aan.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Regelen jullie ook mijn bankgarantie? (garantiestelling)
Ja, via Hypotheek24.nl kan je een bankgarantie aanvragen voor je hypotheek. Het is belangrijk dat je dit aangeeft in je dossier. Je kunt daarvoor gebruikmaken van het aanvraagformulier. Lees eerst de uitleg over de werking van een bankgarantie en vul dan je aanvraagformulier in. Je kan het ingevulde en ondertekende formulier vervolgens uploaden in je persoonlijk hypotheekdossier (bij stap 8) op Hypotheek24.nl.
N.B. de kosten voor een bankgarantie bedragen meestal 1% van het bedrag. Lees hier meer over de bankgarantie.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Kan ik een hypotheek afsluiten met buitenlands arbeidscontract?
Ja, het is mogelijk om met een arbeidscontract uit het buitenland een hypotheek af te sluiten via Hypotheek24.nl. We kunnen je wel alleen helpen als je belastingplichtig bent in Nederland.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Ik heb een WIA uitkering. Kan ik bij jullie een hypotheek afsluiten ?
Met een WIA uitkering is het lastiger een hypotheek te krijgen dan wanneer iemand een vast dienstverband heeft. Geldverstrekkers houden van zekerheid. Heb jij of je partner een WIA uitkering, dan is een hypotheekaanvraag alleen mogelijk wanneer de uitkering onvoorwaardelijk is en je niet meer herkeurd hoeft te worden. Dit betekent dat je een IVA uitkering moet ontvangen.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Is het ook mogelijk een overbruggingskrediet via hypotheek24.nl te verkrijgen?
Via Hypotheek24 kan je ook een overbruggingshypotheek afsluiten. Je betaalt hiervoor € 300,00 bemiddelingskosten extra naast de normale bemiddelingskosten van 650 euro. Om de mogelijkheden te bespreken, kan je hier een gratis kennismakingsgesprek inplannen.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Is een ORV (Overlijdensrisicoverzekering) verplicht?
Het verschilt per hypotheekverstrekker of je naast de hypotheek een ORV moet afsluiten of niet. Voor Nationale Hypotheek Garantie is het per 1-1-2018 niet meer verplicht om een ORV af te sluiten. Echter geldverstrekkers mogen strenger zijn dan NHG en veel geldverstrekkers zijn dit ook. Op deze pagina vind je per geldverstrekker terug of een ORV verplicht is: overlijdensrisicoverzekering.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» In welke gevallen kan ik boetevrij aflossen?
Als jij eerder aflost, betaal je de geldverstrekker minder rente dan je eigenlijk had afgesproken en daar staat een boete op.
In de voorwaarden van de hypotheek is een percentage vastgelegd dat zonder boete afgelost mag worden. Meestal is dat percentage 10%. Wil je meer aflossen, dan wordt daarover boete berekend als de hypotheekrente lager is dan de hypotheekrente die jij hebt.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Hoe gaat Hypotheek24.nl om met hypotheekaanvragen die afwijken van de ‘standaard’?
Er zijn verschillende situaties die afwijken van de standaard regels voor hypotheekaanvragen. Hypotheek24.nl kan in die gevallen een aanvraag indienen bij de hypotheekverstrekker op voorlegbasis. De kans bestaat dat de geldverstrekker jouw aanvraag afwijst. Bij dit soort aanvragen geldt niet ons standaard beleid van “no-cure, no-pay”, maar krijg je bij een afwijzing van de geldverstrekker 50% van de afhandelingskosten terug. Lees meer over hypotheekaanvragen die afwijken van de standaard.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Kan ik een hypotheek afsluiten als mijn huis nog te koop staat?
Via Hypotheek24.nl is het mogelijk om een hypotheek aan te vragen als jouw huis nog te koop staat. We hebben in dit geval wel een verkoopopdracht aan een makelaar nodig met daarin de verwachte verkoopprijs en verkooptermijn. Daarnaast moet je vaak voor een periode van 2 jaar kunnen aantonen dat je de dubbele lasten kan dragen. De regels hierover verschillen wel per geldverstrekker.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Wanneer kan ik geen hypotheek bij jullie afsluiten?
 • Als je meerdere woningen op je naam hebt
 • Je gaat scheiden, maar hebt nog geen echtscheidingsconvenant
 • Je bent korter dan 3 jaar zelfstandig
 • Je hebt een woning met verlies verkocht en wil nu met restschuld een andere woning wilt kopen
 • Je wilt een hypotheek voor een beleggingspand, woonboot, recreatiewoning of chalet
 • Je hebt een negatieve BKR codering
 • Je speelt vaak (online) poker
 • Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Kan ik bij jullie terecht voor zelfbouw?
Nee, Hypotheek24.nl kan je helaas niet helpen bij het afsluiten van een hypotheek voor een huis dat je zelf gaat bouwen.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Mijn BKR verloopt binnenkort na 5 jaar. Kan ik nu al een hypotheek aanvragen of moet ik wachten tot de termijn van 5 jaar verlopen is?
Je kan pas een hypotheek aanvragen als BKR-codering volledig uit het register is verdwenen.
Je kan wel alvast je maximale hypotheek berekenen op Hypotheek24.nl

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Is het mogelijk via Hypotheek24.nl een gesplitste hypotheek af te sluiten?
Ja, je kan kiezen voor een deel aflossingsvrij en een deel annuïtair of lineair.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Kan ik als doorstromer bij Hypotheek24.nl mijn huidige spaarhypotheek meenemen?
Nee, dat is bij ons niet mogelijk. Wat wel kan is de hypotheek oversluiten naar een annuïtaire, lineaire of aflossingsvrije hypotheek. Belangrijk om te weten is dat de maximale aflossingsvrije hypotheek 50% van de marktwaarde van de woning is.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Kan ik via Hypotheek24.nl drie leningdelen afsluiten?
Ja, dat kan. In principe kan je zoveel leningdelen afsluiten als je zelf wilt. Je kan je hypotheek bijvoorbeeld opsplitsen in verschillende hypotheekvormen. Maar het is ook mogelijk om je hypotheek in verschillende delen op te splitsen en bij ieder deel te kiezen voor een andere rentevastperiode. De lengte en hoogte van ieder hypotheekdeel zorgt er namelijk voor hoeveel rente je betaalt. Het kan dus interessant zijn om verschillende leningdelen af te sluiten.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Hoe lang is de hypotheekofferte geldig bij Hypotheek24.nl?
Het verschilt per geldverstrekker hoe lang een hypotheekofferte geldig is. Daarnaast bieden sommige geldverstrekkers de mogelijkheid om de hypotheekofferte te verlengen en een deel van de geldverstrekkers rekent hier kosten voor.
Lees hier meer over de geldigheid van de offertes van de verschillende geldverstrekkers.

Was dit behulpzaam? Ja / Nee

» Bij welke banken kan ik via Hypotheek24.nl mijn hypotheek afsluiten?
Via Hypotheek24.nl kun je zelf of met advies een hypotheek afsluiten bij de volgende banken;
 • ABN Amro
 • Aegon
 • Allianz
 • Argenta
 • ASR
 • bijBouwe
 • Centraal Beheer Achmea
 • Conservatrix
 • Hypotrust
 • Lloyds Bank
 • Merius Hypotheken
 • MoneYou
 • MUNT Hypotheken
 • Reaal Verzekeringen
 • Onderstaande geldverstrekkers kan je alleen via ons afsluiten inclusief hypotheekadvies:
 • Florius
 • ING
 • IQWOON
 • Nationale Nederlanden
 • NIBC Direct
 • Venn Hypotheken
 • Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Kan ik via Hypotheek24.nl een hypotheek afsluiten die verhuur van het pand toestaat?
  Nee, Hypotheek24.nl kan daarin niet bemiddelen. De geldverstrekkers met wie wij samenwerken verstrekken geen hypotheken op basis van deze voorwaarde.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Verstrekken jullie ook een maximaal te lenen verklaring voor de inschrijving van een zelfbouwproject ?
  Nee dit verstrekken wij niet. De geldverstrekkers met wie wij samenwerken verstrekken geen hypotheken op basis van deze voorwaarde.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Kan ik mijn hypotheek bij Hypotheek24.nl oversluiten als mijn huis onder water staat?
  Nee, in dat geval kan Hypotheek24.nl je niet verder helpen.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Ik heb een private lease auto, heeft dat gevolgen voor mijn maximale hypotheek?
  Een private lease overeenkomst wordt gezien als opgenomen krediet en wordt dan ook geregistreerd bij het BKR. Dit krediet wordt meegenomen in het bepalen van je maximale hypotheek. Als je de lasten van de lease auto niet kan dragen naast de hypotheeklasten, dan zal de maximale hypotheek lager uitvallen.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Doen jullie aan rentemiddeling?
  Nee, de geldverstrekkers waar wij mee samenwerken bieden geen rentemiddeling aan.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Kan ik een getekende offerte kosteloos annuleren?
  Dat verschilt per geldverstrekker. Kijk hier voor een overzicht. Let op! Bij het annuleren van je offerte ben je wel je afhandelingskosten aan Hypotheek24.nl verschuldigd.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wanneer moet ik de afsluitkosten betalen?
  Voordat wij de geüploade goedgekeurde documenten gaan doorsturen naar de geldverstrekker moet je de afsluitkosten voldaan hebben.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Hoe snel worden mijn documenten gekeurd?
  Zodra je betaald hebt worden je documenten binnen 1 werkdag gekeurd.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Hoe kan ik een hypotheek invoeren met 50% aflossingsvrij en 50% lineair of annuitair?
  Als starter is het op dit moment via de website nog niet mogelijk om een combinatiehypotheek aan te vragen. Zou je dit wel willen dan kun je hiervoor contact met ons opnemen.
  Doorstromers en oversluiters kunnen dit aangeven tijdens het aanvragen van de hypotheek. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Hoe kom ik aan SEPA machtiging?
  Die kun je downloaden vanaf de pagina over hypotheekdocumenten of kan je vinden in de voorlopige offerte die je krijgt van de geldverstrekker.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Kan ik een inkomen uit loondienst en een zelfstandig inkomen meenemen in mijn hypotheekaanvraag?
  Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wij kunnen óf een inkomen uit loondienst óf een zelfstandig inkomen meenemen in mijn hypotheekaanvraag.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat moet je aanleveren bij een hypotheekaanvraag als je gescheiden bent?
  De geldverstrekker heeft de akte van verdeling nodig als de koopwoning die je samen met je ex gekocht hebt, toebedeeld is aan één van de twee. Daarnaast moet je een echtscheidingsconvenant, een uitspraak van de rechter en een uittreksel van de inschrijving van de scheiding in de burgerlijke stand aanleveren. Lees hier meer over je hypotheek na scheiding.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Ik heb een Wajong uitkering. Kan ik bij jullie een hypotheek afsluiten?
  Een Wajong uitkering kan je bij bepaalde geldverstrekkers (gedeeltelijk) meenemen voor je hypotheekaanvraag. Kijk op deze pagina voor meer informatie: wajong

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Verzorgt Hypotheek24.nl ook het afsluiten van een woonlastenverzekering?
  Ja, wij kunnen de woonlastenverzekering voor 175 euro voor je afsluiten bij verzekeraar Callas.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Moet de ORV worden afgesloten bij dezelfde partij als waar de hypotheek wordt afgesloten?
  Nee, dit is niet verplicht. Je kan zelf kiezen bij welke verzekeraar je een ORV afsluit. Mocht je er voor kiezen om ons de ORV af te laten sluiten, dan kan je kiezen uit de volgende verzekeraars: Aegon, Allianz, Argenta (alleen icm Argenta Hypotheek), Brand New Day, Callas, Credit Life, Dela, Delta Lloyd*, Quantum Leben, Reaal of T@f. Voor het aanvragen van de ORV rekenen wij € 150,-.
  *Bij een overlijdensrisicoverzekering van Delta Lloyd is persoonlijke identificatie op ons kantoor in Amsterdam verplicht.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Is het mogelijk om een hypotheek via jullie af te sluiten voor een Koopcomfort-woning ?
  Bij een aantal geldverstrekkers is dit mogelijk, in de meeste gevallen op voorwaarde dat het door het NHG wordt goedgekeurd. Lees hier meer over de hypotheek voor een Koopcomfort-woning

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Ik werk meer dan 40 uur per week. Is er een maximum aan werkuren die je mee mag nemen in je hypotheek?
  Bij alle geldverstrekkers waar wij mee samenwerken mag je maximaal 40 uur meenemen in je hypotheekaanvraag.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Is het mogelijk om bij Hypotheek24.nl een hypotheek af te sluiten met een doorgeefregeling?
  Nee, Hypotheek24.nl kan daarin niet bemiddelen. De geldverstrekkers met wie wij samenwerken verstrekken geen hypotheken op basis van deze voorwaarde.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Is het mogelijk een leningdeel met en een leningdeel zonder NHG te verstrekken?
  Nee, dat is niet mogelijk als je een hypotheek afsluit via Hypotheek24.nl.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Is het mogelijk om als flexwerker in loondienst een hypotheek af te sluiten met een perspectiefverklaring?
  Ja, bij een aantal banken is het mogelijk om met een perspectiefverklaring een hypotheek af te sluiten. Je moet dan wel minimaal een jaar in dienst zijn bij je uitzendbureau. Wij bieden dit voorlopig alleen aan in combinatie met een advies van Hypotheek24.nl. Kijk op deze pagina voor meer informatie: perspectiefverklaring

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Is het mogelijk om bij Hypotheek24.nl een hypotheek af te sluiten waarbij mijn ouders garant staan voor (een gedeelte van) de hypotheek?
  Nee, dat is niet mogelijk. De geldverstrekkers met wie wij samenwerken bieden dat niet aan.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Mijn salaris gaat omhoog. Kan ik deze salarisverhoging meenemen in mijn hypotheekaanvraag?
  Je kan een salarisverhoging meenemen in je hypotheekaanvraag als je een vast contract hebt en de verhoging binnen 6 maanden ingaat. Je hebt een verklaring van je werkgever nodig dat de salarisverhoging onvoorwaardelijk is. Het is vanaf 1-1-2018 ook mogelijk een onvoorwaardelijke salarisverhoging mee te nemen als je een tijdelijk contract hebt met een intentieverklaring. Dit is niet mogelijk bij alle geldverstrekkers. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Ik ben minder dan 3 jaar zelfstandig. Kan ik een hypotheek afsluiten via jullie?
  Nee, dit is helaas niet mogelijk. Voor een hypotheekaanvraag via Hypotheek24.nl moet je 3 volledige kalenderjaren zelfstandig ondernemer zijn.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Ik heb als zelfstandig ondernemer pensioen in eigen beheer opgebouwd. Kan dit meegenomen worden voor de hypotheekaanvraag?
  Nee, helaas kunnen we dit niet meenemen. Dit is te complex voor een aanvraag via Hypotheek24.nl.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  Over je hypotheek

  » Hoe wordt mijn maximale hypotheek bepaald?
  Op basis van jouw inkomen, arbeidscontract en financiële verplichtingen kun je een maximale hypotheek berekenen. Dit bank bepaalt uiteindelijk of je deze lening ook daadwerkelijk krijgt. De lening wordt alleen gegeven voor de aanschaf van onroerend goed, zoals een huis of appartement. De waarde van je droomhuis is dan ook bepalend voor de berekening van jouw maximale hypotheek. Normaal gesproken is de maximale hypotheek die je kunt krijgen voor de aankoop van een woning, 101% van de waarde van het huis.

  Voorbeeld: Op basis van jouw situatie kun je een hypotheek krijgen van € 225.000 en je koopt een woning van € 200.000, dan is de maximale hypotheek 101% van € 200.000 bedraagt dus € 202.000 en niet € 225.000. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Wil je precies weten hoeveel in jouw situatie de maximale hypotheek bedraagt, bereken dit op onze site of neem contact met ons op.

  NB: Het laatste woord is altijd aan de bank, die bepaalt wat jij maximaal aan hypotheek kan krijgen.

  Start met het berekenen van jouw maximale hypotheek

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Is het zeker dat ik dit bedrag kan lenen?
  Onze berekeningen worden uitgevoerd conform de regelgeving hypothecair krediet. De uiteindelijke beslissing of de hypotheek wordt verstrekt ligt bij de geldverstrekker. Deze bepaalt wat jij maximaal mag lenen.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Welke schulden tellen mee bij het bepalen van mijn maximale hypotheek?
  Naast je inkomen en arbeidscontract wordt er ook gekeken naar je andere financiële verplichtingen bij het verkrijgen van een hypotheek. Dit noemen we secundaire verplichtingen en zijn extra financiële maandlasten. Deze extra maandlasten zijn bijvoorbeeld een persoonlijke lening, een doorlopend krediet, studieschuld, alimentatieverplichtingen, rood staan, een aflopend krediet, een winkelkrediet en/of een onderhandse lening.

  Jouw Maximale hypotheek berekenen?

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat zijn de voor- en nadelen van een korte rentevaste periode?
  Het voordeel van een korte rentevaste periode (0 tot 5 jaar) is dat de rente lager is dan bij een lange rentevaste periode. Je maandlasten zijn dus lager bij een korte rentevaste periode dan bij een langere rentevaste periode. Als de hypotheekrente echter stijgt en je rentevaste periode loopt af, dan zul je genoegen moeten nemen met een hogere rente en dus hogere maandlasten.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat zijn de voor- en nadelen van een lange rentevaste periode?
  Een voordeel van een langere rentevaste periode (15 tot 30 jaar) is dat dit zekerheid biedt tijdens deze periode. Een belangrijk nadeel is dat de rente bij een lange rentevaste periode hoger is dan bij een korte rentevaste periode. Je maandlasten zijn dus hoger bij een langere rentevaste periode.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Vanaf welke leeftijd kun je een hypotheek afsluiten?
  De minimale leeftijd voor het afsluiten van een hypotheek is 18 jaar.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat zijn de benodigde documenten voor het afsluiten van een hypotheek?
  De benodigde documenten zijn:
  • Koopovereenkomst (bij aankoop van een bestaande woning)
  • Koop/Aannemingsovereenkomst (bij aankoop van een nieuwbouwwoning)
  • Werkgeversverklaring
  • Salarisstrook
  • Kopie legitimatiebewijs
  • Taxatierapport
  • UPO (Uniform Pensioen Overzicht)
  In specifieke situaties kunnen er nog meer documenten worden gevraagd. Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Heb je een vast contract nodig om een hypotheek af te sluiten?
  Je hoeft geen vast contract te hebben om een hypotheek af te kunnen sluiten. Het afsluiten is ook mogelijk indien je een contract voor onbepaalde tijd of flexibel contract hebt. Bij een contract voor onbepaalde tijd heb je een intentieverklaring van je werkgever nodig. Bij een flexibel contract en overige arbeidrelaties wordt er gekeken naar jouw inkomen van de afgelopen drie jaar.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Is het verstandig mijn eigen geld te gebruiken voor de aankoop van een huis?
  Het kan verstandig zijn om eigen geld te gebruiken bij de aankoop van een huis. Wanneer je een krediet hebt openstaan, kan het zijn dat je niet het hypotheekbedrag kunt lenen dat je nodig hebt. Op dat moment is het verstandig om je openstaande krediet af te lossen met eigen geld. Je kan je eigen geld natuurlijk ook gebruiken om de hoogte van je hypotheek te verlagen. Heb je vragen over jouw specifieke situatie, neem dan contact met ons op.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is een risicoprofiel?
  Met ons risicoprofiel willen wij jou bewust maken van mogelijke financiële risico’s die je loopt bij het afsluiten van een hypotheek. Deze vragen zijn dus niet bedoeld om je een bepaalde richting in te sturen om een product wel of niet af te sluiten

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Waarom wordt er een risicoprofiel opgesteld?
  Het risicoprofiel is van belang bij de keuze van een hypotheekvorm, de duur van de rentevaste periode, maar ook bij de keuze voor bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering of een woonlastenverzekering. Consumenten die financieel veel risico's nemen, nemen liever het risico en sparen zo premie uit. En consumenten die risico's zoveel mogelijk willen vermijden, kiezen er vaak voor zich juist extra te verzekeren en in te dekken.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Welke hypotheek moet ik als starter nemen?
  Als starter heb je tegenwoordig de keuze uit twee hypotheekvormen, de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Dit omdat starters vanaf 2013 alleen bij deze twee hypotheekvormen recht hebben op hypotheekrenteaftrek. 
  Lees hier meer over de startershypotheek

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is de boete bij het oversluiten van een hypotheek voor einde van een renteperiode?
  De hoogte van de boete verschilt per hypotheekverstrekker. In de meeste gevallen mag je 10 tot 20 procent boetevrij aflossen. De boete hangt af van de volgende factoren:
  • De rente die je betaalt voor de hypotheek. Hoe hoger de rente, hoe hoger de boete.
  • De openstaande hypotheeklening. Hoe hoger dit bedrag is, hoe hoger de boete.
  • De resterende rentevaste periode. Hoe langer deze nog loopt, des te hoger de boete. 
  • De boetevrije aflossing.
  Als je wilt weten welke boete jij moet betalen bij oversluiten, kan je het beste rechtstreeks contact opnemen met je huidige hypotheekverstrekker.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Kan ik mijn hypotheek mee verhuizen?
  Dit verschilt per geldverstrekker of per hypotheekproduct. Dit kan bijvoorbeeld gunstig zijn wanneer je over een hypotheek beschikt met een lager rentepercentage dan de rentetarieven op het moment van verhuizen.
  Het meenemen van je hypotheekvoorwaarden is alleen mogelijk als je bij dezelfde hypotheekverstrekker blijft. Lees hier meer over het meeverhuizen van je hypotheek.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Moet ik een boete betalen als ik mijn huis verkoop?
  Over het algemeen hoef je geen boete te betalen als je je huis verkoopt. Het kan echter zijn dat je ooit een voordeelhypotheek hebt afgesloten waar dit wel één van de voorwaarden is. Vraag het daarom voor de zekerheid even na bij je huidige geldverstrekker.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » In welke gevallen kan ik boetevrij aflossen?
  • Bij verkoop van de woning
  • Bij het aflopen van de rentevaste periode
  • Als jouw rente lager is dan de huidige hypotheekrente (geldverstrekker kan jouw geld dan aan iemand anders uitlenen tegen een hoger percentage)
  • Als je minder aflost dan het percentage dat je boetevrij mag aflossen volgens de voorwaarden van de geldverstrekker (meestal 10%)

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Moet ik mijn hypotheek zelf afsluiten of toch via een adviseur?
  Dit is een afweging die je zelf moet maken. Zelf je hypotheek regelen is niet voor iedereen weggelegd. Je moet voldoende kennis hebben over hypotheken en je eigen financiële huishouding, om een goede keuze te kunnen maken. Dat vinden wij niet alleen, ook de AFM (Autoriteit Financiële markten) vindt dat. Daarom ben je verplicht om een kennis- & ervaringstoets te maken voordat je een hypotheek afsluit.

  In beide situaties kunnen wij je helpen. Twijfel je tussen het zelf afsluiten of advies? Neem dan contact met ons op.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is het verschil tussen bemiddelingskosten t.o.v. een hypotheekadviseur?
  Doordat de hypotheek zonder advies (execution-only) wordt afgesloten kan Hypotheek24 de laagste bemiddelingskosten bieden, namelijk 650 euro. De bemiddelingskosten van het afsluiten van een hypotheek met een hypotheekadviseur zijn tussen de 1.500 en 2.500 euro.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Is het ook mogelijk om het aflosvrije deel van mijn huidige hypotheek mee te nemen naar een nieuwe hypotheek voor een andere woning?
  Ja, dat is mogelijk. Je behoudt hierbij de voorwaarden die nu gelden. Verhuis je naar een duurder huis en wil je je hypotheek verhogen dan moet je voor dit extra deel een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek afsluiten als je gebruik wilt maken van de hypotheekrenteaftrek. Daarnaast hebben de meeste geldverstrekkers de regel dat je maximaal 50% van de marktwaarde van de woning aflossingsvrij kan lenen.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Moet ik kiezen voor een vaste of variabele hypotheekrente?
  Wanneer je van zekerheid houdt dan is de keuze voor een vaste rente het meest voor de hand liggend. Is jouw situatie zo dat je wisselende maandlasten prima kan opvangen dan zou variabele rente weer interessant kunnen zijn, omdat deze rente vrijwel altijd lager is dan een vaste hypotheekrente. Lees hier meer over de voor- en nadelen van vaste en variabele hypotheekrente.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Moet ik mijn hypotheekrente 5, 10 of 20 jaar vastzetten?
  Als je voor een vaste hypotheekrente kiest, moet je de keuze maken hoe lang je de rente vast wilt zetten. Wanneer je voor een korte rentevaste periode kiest, dan is je rente veelal lager. Maar wanneer na afloop van de periode de hypotheekrente is gestegen zal je genoegen moeten nemen met een hogere rente en dus hogere maandlasten. Wanneer je meer zekerheid zoekt, dan doe je er verstandig aan je hypotheekrente langer vast te zetten.
  Lees hier meer over de keuze tussen een korte of een lange rentevaste periode.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Kan ik een hypotheek afsluiten met een restschuld?
  Het is mogelijk om je restschuld mee te financieren in je nieuwe hypotheek. Deze rente is tijdelijk aftrekbaar. Helaas is het nog niet mogelijk om deze constructie via Hypotheek24.nl af te sluiten. Als je de restschuld met eigen middelen (spaargeld of een schenking) kunt aflossen, dan kan je je nieuwe hypotheek wel via Hypotheek24.nl afsluiten.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Hoe beïnvloedt partneralimentatie je hypotheek?
  Betaal je partneralimentatie? Dan heeft dit gevolgen voor de hoogte van het bedrag dat je maximaal kunt lenen. Ontvang je alimentatie? Dan kan je dit meetellen met je inkomsten. Dit kun je in je persoonlijk dossier opvoeren bij uitkering. Lees hier meer over partneralimentatie en je hypotheek.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Kan ik mijn hypotheekrenteaftrek maandelijks regelen?
  Ja, dat kan je regelen via je toeslagen bij de Belastingdienst. Lees hier meer over je hypotheekrenteaftrek.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Ik ontvang zowel een vast als een variabel salaris. Hoe kan ik dit berekenen in mijn hypotheekaanvraag?
  Je kan je variabele inkomen meenemen voor je hypotheekaanvraag, als het extra inkomen dat je ontvangt aan de volgende voorwaarden voldoet:
  • Het past binnen je functie;
  • Het past binnen je huidige dienstverband. Het ontvangen van ORT en/of overwerkvergoeding moet binnen je beroepsgroep passen;
  • Het structureel van aard is.
  Op de werkgeversverklaring kan je werkgever zowel de ORT als de overwerkvergoeding kwijt. Informeer bij ons wat de voorwaarden zijn van de verschillende geldverstrekkers, niet alle geldverstrekkers nemen inkomen uit ORT en/of overwerk (volledig) mee. Lees hier meer over variabel inkomen en je hypotheek.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat kost de notaris bij een hypotheekaanvraag?
  Als koper bepaal jij bij welke notaris je de hypotheek- en leveringsakte op laat stellen. Beide aktes kosten je ieder rond de € 600,-. Op de website van DeGoedkoopsteNotaris.nl kun je de notaristarieven vergelijken van de notarissen bij jou in de buurt.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wanneer heb je een bankgarantie nodig?
  Je spreekt bij de koop van je woning met de verkopende partij af of je een bankgarantie moet aanleveren of niet. In de koopovereenkomst kan je vinden of jij een bankgarantie moet aanleveren.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Zijn de afsluitkosten ook aftrekbaar bij de belasting?
  Ja, dit bedrag is eenmalig aftrekbaar over het jaar waarin je de woning gekocht hebt.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Welke invloed heeft een studieschuld op mijn maximale hypotheek?
  Je bent verplicht je studieschuld op te geven bij je hypotheekaanvraag. Het is wettelijk bepaald dat je over je oorspronkelijke studieschuld uit het oude leenstelsel (vóór 1 juli 2015) 0,75 procent moet rekenen als maandlast. Dat betekent dat de geldverstrekker rekening houdt met die maandelijkse terugbetaling aan DUO en kan je dus minder lenen dan kopers zonder studieschuld.

  De regels zijn onlangs wat versoepeld door de overheid. Bij studieschulden vanaf 1 juli 2015 liggen de maandlasten van de totaalschuld op 0,45%. Tevens mag de schuld nu in een periode van 30 jaar worden afgelost.
  Lees hier meer over de hypotheek en studieschuld.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Welke voorwaarden gelden er voor een schenking?

  In 2017 mag je een schenking van maximaal € 100.000,00 ontvangen voor de aankoop van een eigen woning. Die vrijstelling geldt alleen als je tussen de 18 en 40 jaar bent en het maakt niet uit wie de schenking doet. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden. De ontvanger dient het geld te gebruiken voor:

  • De aankoop van je eigen woning
  • De verbouwing of verbetering van de eigen woning binnen dat jaar of de twee daaropvolgende kalenderjaren
  • De afkoop van erfpacht, opstal of beklemming
  • De aflossing van een reeds bestaande eigenwoningschuld
  • Wij leggen alles uit in begrijpelijke taal
  • De aflossing van een restschuld die op of na 29 oktober 2012 is ontstaan

  Ontvang je een schenking? Dan zal je voor de hypotheekaanvraag een schenkingsovereenkomst moeten opstellen.

  Lees hier meer over een schenkingsovereenkomst.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Kunnen de kosten voor verbouwing meegefinancierd worden in je hypotheek?
  In 2018 mag je 100% van de woningwaarde financieren voor een verbouwing. Vóór de verbouwing zal de woning moeten worden getaxeerd op de waarde vóór de verbouwing en de geschatte waarde na verbouw.

  Voorbeeld: De woning die je gekocht hebt voor € 250.000,- wil je laten verbouwen voor € 25.000,-. De taxateur schat vooraf de waarde van de woning na verbouwing op € 268.000,-. Dan wordt je maximale hypotheek € 268.000,-.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Is een woonlastenverzekering verplicht?
  Nee, een woonlastenverzekering is niet verplicht. Je kiest zelf of je extra zekerheid wilt bij het afsluiten van je hypotheek.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Ik wil extra aflossen op mijn hypotheek. Gaat dit van de looptijd af of dalen de maandlasten?
  Doordat je hypotheek lager wordt dalen je maandlasten.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  Hypotheekvormen

  » Welke hypotheekvormen zijn er?
  De belangrijkste hypotheekvormen zijn de lineaire hypotheek en de annuïteiten hypotheek. Andere hypotheekvormen zijn de aflossingsvrije hypotheek, de spaarhypotheek, de beleggingshypotheek, de effectenhypotheek, de levenshypotheek, de lijfrentehypotheek, de groene hypotheek, de starterhypotheek en de hybride hypotheek.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is een lineaire hypotheek?
  Bij een lineaire hypotheek los je maandelijks een vast bedrag af. Daardoor wordt elke maand jouw hypotheekschuld kleiner. Aan het einde van de looptijd heb je jouw volledige hypotheekschuld afgelost. Maandelijks betaal je rente over de hypotheekschuld aan de bank. In het begin betaal je veel rente, omdat de hypotheekschuld dan nog hoog is. Naarmate de tijd verstrijkt wordt dit steeds minder. Het bedrag aan aflossing op de hypotheekschuld blijft gedurende de looptijd gelijk, waardoor je maandlasten dus steeds lager worden. Keuze starter Als starter heb je de keuze uit een lineaire hypotheek of annuïteiten hypotheek. Het verschil tussen deze twee hypotheekvormen is dat je bij een lineaire hypotheek in het begin van de looptijd hogere maandlasten hebt, maar dat deze gedurende de looptijd steeds lager worden. Bij een annuïteiten hypotheek begin je juist met lagere maandlasten en worden deze gedurende de looptijd steeds hoger.

  Voordelen lineaire hypotheek
  • De bruto en netto maandlasten worden gedurende de looptijd lager.
  • Jouw volledige hypotheeklening is afgelost aan het einde van de looptijd.
  Nadelen lineaire hypotheek
  • In het begin van de looptijd heb je hoge maandlasten.
  • Door het snelle aflossen ga je minder rente betalen. Dat betekent ook minder belastingsvoordeel.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is een annuïteitenhypotheek?
  Een annuïteiten hypotheek is een hypotheekvorm waarbij het maandelijkse bedrag dat je betaalt hetzelfde blijft (bij ongewijzigde rente). De rente plus je aflossing op de hypotheek vormen samen je vaste bruto maandlasten. Over de hele looptijd blijft dit bedrag gelijk. Alleen de samenstelling van het bedrag verandert tijdens de looptijd. Aan het begin van de aflossingsperiode is het aflossingsbedrag relatief laag en het rente gedeelte dat je betaalt hoog. Naarmate de looptijd verstrijkt wordt het aflossingsbedrag groter en het bedrag dat je aan rente betaalt steeds kleiner.

  Verloop van de maandlasten bij een annuïteiten hypotheek.
  Ook bij een annuïteiten hypotheek heb je te maken met bruto maandlasten en netto maandlasten. Je bruto maandlasten zijn jouw aflossing plus de rente die je maandelijks betaalt aan de bank. Bij een annuïteiten hypotheek zijn deze bruto maandlasten, gedurende de looptijd, maandelijks hetzelfde.

  Aangezien de hypotheekrente die je betaalt fiscaal aftrekbaar is, zijn je netto maandlasten lager dan de bruto maandlasten. Bij een annuïteiten hypotheek los je relatief weinig af op je hypotheekschuld, maar betaal je vooral rente. Naarmate je meer gaat aflossen, betaal je minder rente (jouw hypotheekschuld wordt immers lager) en heb je dus minder fiscaal voordeel. Daardoor worden jouw netto maandlasten gedurende de looptijd bij een annuïteiten hypotheek steeds iets hoger.

  Onderstaand figuur maakt het verloop van de rente en de aflossing gedurende de looptijd duidelijk:  Keuze starter
  Als starter heb je de keuze uit een lineaire hypotheek of annuïteiten hypotheek. Het verschil tussen deze twee hypotheekvormen is dat je bij een lineaire hypotheek in het begin van de looptijd hogere maandlasten hebt, maar dat deze gedurende de looptijd steeds lager worden. Bij een annuïteiten hypotheek begin je juist met lagere maandlasten en worden deze gedurende de looptijd steeds hoger.

  Voordelen annuïteiten hypotheek
  • De volledige hypotheeklening is afgelost aan het einde van de looptijd.
  • Jouw bruto maandlasten zijn gedurende de hele looptijd gelijk.
  Nadelen annuïteiten hypotheek
  • De hoogte van de hypotheekrenteaftrek neemt af na verloop van tijd.
  • Daardoor stijgen de netto lasten na verloop van tijd.
  • In het begin van de looptijd wordt er nog nauwelijks afgelost.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is een spaarhypotheek?
  Bij een spaarhypotheek los je niet af tijdens de looptijd van de hypotheek. Bij een spaarhypotheek sluit je een spaarverzekering af en daarmee bouw je een spaartegoed op. Een ander deel van je spaarverzekering wordt gebruikt voor jouw verzekering tegen overlijden. Aan het einde van de looptijd los je je gespaarde deel af aan de bank.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is een bankspaarhypotheek
  Bij een bankspaarhypotheek los je niets af tijdens de looptijd van de hypotheek. Op je eigen spaarrekening bouw je een vermogen op dat je uiteindelijk gebruikt om je hypotheekschuld bij de bank mee af te lossen. Een overlijdensrisicoverzekering is bij deze hypotheekvorm niet verplicht.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is een aflossingsvrije hypotheek?
  Bij een aflossingsvrije hypotheek los je, zoals de naam al suggereert, helemaal niets af gedurende de looptijd. Ter vergoeding betaal je alleen maandelijks rente aan de bank. Aan het einde van de looptijd staat je volledige hypotheekschuld nog steeds open, waardoor je je woning moet verkopen om de bank terug te betalen.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is een beleggingshypotheek?
  Bij een beleggingshypotheek los je helemaal niets af gedurende de looptijd. Je betaalt de bank wel maandelijks rente. Daarnaast spaar je maandelijks een bedrag wat deels gebruikt wordt om te beleggen. Het vermogen dat je hiermee opbouwt wordt later gebruikt om de hypotheekschuld mee af te lossen.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is er gebeurd met de aflossingsvrije hypotheek, de spaarhypotheek en de beleggingshypotheek?
  Per 1 januari 2013 is de rente van deze hypotheekvormen niet meer fiscaal aftrekbaar voor nieuwe hypotheken. Dat maakt deze hypotheekvormen voor starters niet aantrekkelijk meer. Mocht jouw huidige hypotheek nog een aflossingsvrije hypotheek, spaarhypotheek of beleggingshypotheek zijn, dan mag je deze gewoon behouden onder dezelfde voorwaarden.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is een hypotheekadviseur?
  Een hypotheekadviseur is de persoon die jou een hypotheekadvies geeft. Hij zal hiervoor een van te voren afgesproken bedrag voor in rekening brengen. De hypotheekadviseur zal je adviseren over welke hypotheekvorm het beste bij je past, je helpen met de keuze van de rentevaste periode en bekijken welke geldverstrekker het best past bij jouw wensen. Daarnaast zal de hypotheekadviseur je adviseren over een mogelijke overlijdensrisicoverzekering en woonlastenverzekering, zodat risicos worden afgedekt.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  Hypotheekbegrippen

  » Wat is een hypotheek?
  Een hypotheek is een lening die verstrekt wordt voor het kopen van bijvoorbeeld een huis of appartement. Over dit geleende bedrag betaal je maandelijks hypotheekrente. Jouw huis of appartement dient als onderpand voor de lening.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is hypotheekrente?
  Hypotheekrente is de rente die je aan de bank betaalt over de lening voor jouw huis of appartement. De te betalen rente aan de bank wordt aangeduid met een rentepercentage. Kijk hier voor de actuele hypotheekrente .

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is hypotheekrenteaftrek?
  De rente die je betaalt over je hypotheek, kun je aftrekken van je belastbaar inkomen. Daardoor betaal je minder inkomstenbelasting. Dat noemen we hypotheekrenteaftrek.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is een tweede hypotheek?
  Een tweede hypotheek is een hypotheek die je aanvraagt bovenop je bestaande hypotheek. Een tweede hypotheek wordt vaak aangevraagd op het moment dat je wilt gaan verbouwen of extra financiele ruimte wilt hebben.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?
  Als je een hypotheek afsluit met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan heb je als huiseigenaar minder risico en profiteer je ook nog van een rentekorting. Die korting kan oplopen tot meer dan 0,5% rente.

  Als je je maandlasten niet meer kan betalen omdat je werkloos of arbeidsongeschikt bent geworden, dan moet je je huis verkopen. Als de opbrengst daarvan niet voldoende is om de hypotheekschuld te voldoen, betaalt het Waarborgfonds Eigen Woningen onder bepaalde voorwaarden het verschil aan de bank. NHG biedt aan de bank dus extra zekerheid dat de hypotheek wordt terugbetaald. Daarom krijg je rentekorting.

  Maximale grens
  De grens voor het kunnen aanvragen van een hypotheek met NHG is per 1 januari 2018 verhoogd en bedraagt nu 265.000 euro. Daarmee mag je nieuwe huis maximaal 265.000,00 euro kosten. Het verschil tussen deze hypotheek en koopsom moet je betalen uit eigen middelen.

  Kosten
  Bij het afsluiten van een hypotheek met NHG betaal je eenmalig een zogenaamde borgtochtprovisie aan NHG. Deze provisie is 1,0 procent van de hypotheeksom.

  Rekenvoorbeeld
  Als je een hypotheek afsluit van € 240.000,-, dan betaal je € 2.400,- aan borgtochtprovisie.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat zijn netto maandlasten?
  Netto maandlasten zijn de kosten die je maandelijks maakt voor jouw hypotheek. Je netto maandlasten is dat wat je daadwerkelijk kwijt bent aan jouw hypotheek. Je belastingvoordeel door hypotheekrenteaftrek is bij je netto maandlasten al verrekend.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat zijn bruto maandlasten?
  Bruto maandlasten is het bedrag dat je maandelijks kwijt bent aan de bank aan rente en aflossing op je hypotheek. Jouw belastingvoordeel door hypotheekrenteaftrek is daarbij nog niet verrekend.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is een maximale hypotheek?
  Een maximale hypotheek is de hypotheek die je maximaal kunt lenen op basis van jouw inkomen, arbeidscontract en eventuele andere maandelijkse financiële verplichtingen. Uitgangspunt voor de berekening van deze maximale hypotheek inkomen is je bruto jaarinkomen. Daarnaast is de maximale hypotheek afhankelijk van de waarde van de woning die je wilt gaan kopen.

  De maximale hypotheek is afhankelijk van:
  • De hoogte van je bruto jaarinkomen.
  • Koop je samen met een partner?
  • Heb je een vast of een tijdelijk dienstverband?
  • Ben je zzp’er?
  • Welke schulden en financiele verplichtingen heb je?
  • De hoogte van de hypotheekrente.
  • De waarde van de woning die je gaan wilt kopen.
  Bereken jouw maximale hypotheek hier.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is een rentevaste periode?
  Een rentevaste periode is de tijd dat het geoffreerde rentepercentage vanuit de verstrekker vast komt te staan. In de looptijd van deze periode wordt het rentepercentage niet aangepast. Het is mogelijk om een variabele rentevaste periode te kiezen. Het rentepercentage wordt dan elke drie maanden herzien en is afhankelijk van marktomstandigheden. De variabele rentevaste periode wordt vaak aangeduid als een rentevaste periode van 0 jaar.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

  Indien jij of je partner komt te overlijden, blijft de achtergebleven partner achter met de maandlasten. Om ervoor te zorgen dat de achtergebleven partner de maandlasten kan blijven betalen, kun je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afsluiten.

  Bij een overlijdensrisicoverzekering betaal je een vastgesteld aantal jaren een premie. Indien je overlijdt tijdens deze jaren krijgen je nabestaanden het bedrag waarvoor je bent verzekerd uitgekeerd. Dit bedrag kan gebruikt worden voor het aflossen van de hypotheek.

  Voordelen:

  • Bij overlijden zadel je je nabestaanden niet op met hypotheeklasten die ze niet kunnen betalen.
  • Bij afkoping is een overlijdensrisicoverzekering een eenmalige kostenpost en geen maandelijkse premie die je afdraagt.

  Nadelen:

  • Op latere leeftijd is het moeilijker om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.
  • Indien de looptijd van je hypotheek is afgelopen zie je niks meer terug van alle premie die je hebt betaald. Na de looptijd ben je ook niet meer verzekerd.
  • TIP: Het is van belang dat je goed naar de voorwaarden kijkt van de verschillende verzekeringen en deze vergelijkt.

   Heb je vragen over jouw specifieke situatie, laat je dan door ons informeren.

   Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is een woonlastenverzekering?

  Een woonlastenverzekering (WLV) biedt bescherming indien je werkeloos raakt of arbeidsongeschikt. Bij een woonlastenverzekering kies je voor een bepaald maandbedrag. Op het moment dat je arbeidsongeschikt of werkeloos raakt zal het bedrag waarvoor je je hebt verzekerd maandelijks uitgekeerd worden gedurende een aantal jaren.

  TIP: Het is van belang dat je goed naar de voorwaarden kijkt van de verschillende verzekeringen en deze vergelijkt.

  Heb je vragen over jouw specifieke situatie, laat je dan door ons informeren.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is een aankoopmakelaar?
  Een aankoopmakelaar helpt jou zoeken naar een geschikte woning en onderhandeld voor jou over de aankoopprijs.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat betekent hypotheek oversluiten?
  Hypotheek oversluiten betekent dat je jouw hypotheek voorzet bij een andere geldverstrekker. Waarom zou je oversluiten? Het kan zo zijn dat een andere bank een lager rentepercentage aanbiedt dan je hypotheekverstrekker momenteel rekent. Daardoor zou je voordeliger uit kunnen zijn indien je je hypotheek oversluit naar deze nieuwe hypotheekverstrekker. In sommige gevallen moet je echter wel rekening houden met een mogelijke boete doordat je je hypotheekcontract openbreekt. De hoogte van de boete moet dan wel minder zijn dan het voordeel dat je krijgt bij de nieuwe hypotheekverstrekker.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is een jaarlijks kostenpercentage?
  De kosten van een lening uitgedrukt in jaarlijks kostenpercentage (afgekort JKP). Met het JKP kan je aanbiedingen beter vergelijken. Geldverstrekkers zijn verplicht om dit percentage dit te vermelden. Het JKP houdt er rekening mee dat de rente niet per jaar wordt betaald, maar per maand en meestal achteraf. Het JKP is daarom iets hoger dan de nominale rente.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is een insolventieverzekering?
  Een insolventieverzekering is een verzekering dat je nieuwbouwwoning wordt afgebouwd in het geval de aannemer failliet gaat. Het Woningborg-certificaat is een insolventieverzekering.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Is een verbouwspecificatie hetzelfde als een bouwkundig rapport?
  Nee. Een bouwkundig rapport laat je opmaken door een specialist om eventueel verborgen verbreken te achterhalen. Een verbouwingsspecificatie stel je zelf op wanneer je gaat verbouwen. Hierin staat een specificatie van de kosten die je gaat maken door de verbouwing.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is het verschil tussen bouwrente en renteverlies tijdens de bouw?
  Bouwrente betaal je bij de bouw van een nieuwbouwwoning aan de bouwer van het huis. Deze rente kan bestaan uit de financieringsvergoeding en de uitstelrente. Renteverlies tijdens de bouw ontstaat na de passeerdatum. Het is eigenlijk het saldo tussen de rente die je aan de hypotheekverstrekker betaalt en de rente die je ontvangt op je depot, de zogenoemde depotrente. Lees hier meer bouwrente en renteverlies tijdens de bouw.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat biedt het Woningborg-certificaat voor zekerheid?
  Het certificaat bied je twee zekerheden:
  • - de afbouwwaarborg
  • - de herstelwaarborg.
  De afbouwwaarborg bied je de zekerheid dat als de ontwikkelaar/bouwondernemer failliet gaat, Woningborg zorgt voor de afbouw van de woning. Is het afbouwen om wat voor reden dan ook onmogelijk, dan verstrekt Woningborg een schadeloosstelling aan de koper. Deze zogeheten afbouwwaarborg of insolventieverzekering is goedgekeurd door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
  De herstelwaarborg regelt de garantie van de ontwikkelaar/bouwondernemer inzake de kwaliteit van de woning tot 6 jaar en 3 maanden na de oplevering. Bij bepaalde ernstige technische gebreken zelfs 10 jaar en 3 maanden. Voor een aantal onderdelen geldt een beperkte garantietermijn. Meer informatie vind je in het boekje "Woningborg Garantie- en Waarborgregeling" die je bij ondertekening van de overeenkomst hebt gekregen.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat is een bouwdepot?
  Bij een bouwdepot wordt een deel van jouw hypotheekbedrag door de geldverstrekker in een potje apart gehouden. Uit dit potje worden alle verbouwingskosten betaald. Het bouwdepot komt op een aparte rekening bij de geldverstrekker te staan. Je kan zelf geen geld opnemen uit het bouwdepot. Je moet alle facturen en bonnetjes van de verbouwing bewaren zodat je die later kan indienen bij de geldverstrekker middels declaratieformulieren. Lees hier meer over het bouwdepot.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Welke kosten vallen onder de aankoopkosten van de woning?
  De aankoopkosten kunnen worden opgesplitst in leveringskosten en financieringskosten. Kijk hier voor een overzicht van de meest voorkomende aankoopkosten woning.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat houdt het overgangsrecht in?
  Het overgangsrecht is van toepassing op doorstromers of oversluiters die op 31-12-2012 een eigen woning hadden waar een hypotheek op rustte. Het recht houdt in dat je hypotheekrenteaftrek kan krijgen zonder dat je een annuïtaire hypotheek hoeft te hebben. Je heb dus ook recht op hypotheekrenteaftrek als je een aflossingsvrije hypotheek hebt.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat betekent LTV?
  LVT staat voor loan-to-value en bedraagt de maximale hoogte van de hypotheek ten opzichte van de waarde van de woning.
  • 101% vanaf 1 januari 2017
  • 100% vanaf 1 januari 2018

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  Over je hypotheekaanvraag

  » Kan ik documenten uploaden of moet ik deze opsturen per post?
  Wij werken volledig online. Juist daarom kunnen wij onze dienst zo goedkoop aanbieden. Je kan de documenten zelf uploaden in je persoonlijke dossier op onze website. Lees hier meer over de benodigde documenten voor je hypotheekaanvraag.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Moet ik het echtscheidingsconvenant ook aanleveren?
  Ja, alle geldverstrekkers met wie wij samenwerken volgen de NHG regels en in alle gevallen moet je het echtscheidingsconvenant aanleveren samen met de overige stukken, ook als je langer dan 12 jaar geleden gescheiden bent. En ongeacht of je alimentatie betaalt of niet. Daarnaast vraagt de geldverstrekker om de akte van verdeling (alleen als er een koopwoning was met je ex die is toebedeeld aan een van de twee). een uitspraak van de rechter en de inschrijving van de scheiding in de burgerlijke stand.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Kan ik mijn offerte nog wijzigen?
  Wanneer je na het ontvangen van de offerte nog dingen wil aanpassen brengen wij hier € 150 extra voor in rekening. Het aanvragen van een gewijzigde offerte zal namelijk extra tijd in beslag nemen.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Wat valt er onder een wijziging van de offerte?
  Alle zaken die op verzoek van de klant moeten worden gewijzigd, niet zijnde fouten in bijvoorbeeld initialen of achternaam etc.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Kan ik de aanvraag van een hypotheek ook opslaan en hervatten?
  Ja, het is mogelijk om de aanvraag van de hypotheek tussentijds op te slaan en later te hervatten. Je ontvangt van ons dan een email met daarin een link terug naar je dossier. Je kunt daarna vanaf een andere computer, je telefoon of een tablet verder gaan.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Waar in het proces kan ik de starterslening toevoegen?
  Een starterslening is een hypotheek die je via de gemeente en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) afsluit en wordt gebruikt om het gat te dichten tussen wat je maximaal kunt lenen en wat je nodig hebt voor de aankoop van een woning. Het bedrag van de starterslening kun je op dit moment opvoeren bij ‘eigen geld’. Lees hier meer over de starterslening.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Moet ik altijd een taxatierapport aanleveren?
  In de meeste gevallen heeft de geldverstrekker een taxatierapport nodig. Wanneer het hypotheekbedrag lager is dan een bepaald percentage van de WOZ waarde kan een WOZ waarde volstaan. Dit verschilt echter per geldverstrekker.
  Kies je voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) dan moet het taxatierapport zijn gevalideerd door een instituut die door de NHG is erkend. Lees hier meer over het taxatierapport.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » De rente bij passeren is de dagrente. Kan deze rente hoger worden dan de offerterente?
  Nee, als de rente bij passeren hoger is dan de offerterente blijft de offerterente van kracht. Indien de rente is gedaald profiteer je van het nieuwe lagere rentepercentage. Kijk echter goed naar de voorwaarden van de geldverstrekker. De ene geldverstrekker hanteert offerterente en de ander dagrente.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Zijn er kosten aan verbonden als ik mijn aanvraag tussentijds intrek?
  Voor het tussentijds intrekken van de aanvraag brengen wij het volledige bedrag in rekening.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Hoe weet ik of mijn stukken die ik geüpload heb gekeurd zijn?
  Je ontvangt per stap een melding per mail. Daarnaast kun je altijd zelf je status controleren in je online dossier.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Hoe geef ik aan bij welk notariskantoor ik ga passeren?
  De naam en het adres van het notariskantoor kan je middels een Word of PDF document uploaden onder overige documenten.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Het lukt mij niet om grote bestanden te uploaden in mijn persoonlijke dossier. Wat moet ik nu doen?
  Op de website smallpdf.com kun je het document verkleinen door de tool compress te gebruiken.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Hoe kom ik aan de financieringsopzet en de sepamachtiging?
  Die stukken ontvang je bij je voorlopige offerte.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Hoe kan ik mijn geüploade taxatierapport inzien?
  Op de website van het NWWI .

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Stuurt Hypotheek24.nl de hypotheekstukken bij akkoord naar de notaris?
  Nee dat doet de geldverstrekker.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Hoe lang duurt het tot finaal akkoord na het uploaden van de getekende definitieve offerte?
  Over het algemeen is de aanvraag dan binnen een werkdag finaal akkoord.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Heb ik een definitieve koopakte (getekende versie) nodig om een hypotheekofferte aan te vragen?
  Nee, dat is nog niet nodig. Voor het aanvragen van de voorlopige offerte is een concept koopakte voldoende. Voor het krijgen van een bindende offerte heb je wel de getekende versie nodig.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Is de aangifte 2012 benodigd voor het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek?
  Ja. Om een nieuwe aflossingsvrije hypotheek af te sluiten, moet je kunnen aantonen dat je gebruik mag maken van het overgangsrecht. In de aangifte 2012 staat wat de hoogte van je eigenwoningschuld was op 31-12-2012. Heb je deze niet meer, dan kan je ook de jaaropgave van je hypotheekverstrekker met stand hypotheek per 31-12-2012 uploaden.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee

  » Kan ik al een hypotheek afsluiten voor mijn scheiding rond is?
  Ja, de voorlopige offerte kan al aangevraagd worden op het moment dat de scheiding nog niet rond is. Hou er wel rekening mee dat de bindende offerte pas wordt uitgebracht op het moment dat het vonnis is uitgesproken door de rechtbank en de scheiding is ingeschreven bij de burgerlijke stand.

  Was dit behulpzaam? Ja / Nee