Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Open ma t/m do 9:00 - 21:00, vr tot 17:00 of mail ons op info@hypotheek24.nl

Hypotheek24 helpt!

Bekijk hier de meest gestelde vragen met uitgebreide hypotheekinformatie. 

Start met berekenen
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 9000 tevreden
klanten!

Over een hypotheek bij een scheiding

Meestgestelde vragen

» Moet ik het echtscheidingsconvenant ook aanleveren?
Ja, alle geldverstrekkers met wie wij samenwerken volgen de NHG regels en in alle gevallen moet je het echtscheidingsconvenant aanleveren samen met de overige stukken, ook als je langer dan 12 jaar geleden gescheiden bent. En ongeacht of je alimentatie betaalt of niet. Daarnaast vraagt de geldverstrekker om de akte van verdeling (alleen als er een koopwoning was met je ex die is toebedeeld aan een van de twee), een uitspraak van de rechter en de inschrijving van de scheiding in de burgerlijke stand.
» Wat moet je aanleveren bij een hypotheekaanvraag als je gescheiden bent?
De geldverstrekker heeft de akte van verdeling nodig als de koopwoning die je samen met je ex gekocht hebt, toebedeeld is aan één van de twee. Daarnaast moet je een echtscheidingsconvenant, een uitspraak van de rechter en een uittreksel van de inschrijving van de scheiding in de burgerlijke stand aanleveren. Lees hier meer over je hypotheek na scheiding.
» Kan ik al een hypotheek afsluiten voor mijn scheiding rond is?
Ja, de voorlopige offerte kan al aangevraagd worden op het moment dat de scheiding nog niet rond is. Hou er wel rekening mee dat de bindende offerte pas wordt uitgebracht op het moment dat het vonnis is uitgesproken door de rechtbank en de scheiding is ingeschreven bij de burgerlijke stand.

Nog meer vragen

» Hoe beïnvloedt partneralimentatie je hypotheek?
Betaal je partneralimentatie? Dan heeft dit gevolgen voor de hoogte van het bedrag dat je maximaal kunt lenen. Maak hier een berekening wat je maximaal kunt lenen op basis van de alimentatie die je betaalt.
» Ik ben al langer dan 12 jaar geleden gescheiden. Moet ik hier toch alle documenten voor aanleveren?
Ja, dit is helaas wel verplicht. Voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is het een regel dat je deze stukken standaard moet aanleveren. De meeste geldverstrekkers hanteren deze regel ook voor een hypotheek zonder NHG.

Heb je je vraag niet niet kunnen vinden?