Hypotheek24.nl
Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Open van ma t/m vr, 09:00 tot 21:00 of mail ons op info@hypotheek24.nl

Op zoek naar een execution only hypotheek?

De term 'execution only' staat voor 'alleen afsluiten' of 'alleen bemiddelen'. Dat wil zeggen dat je zonder hypotheekadvies, een tussenpersoon de door jou gekozen hypotheek laat regelen. Bij Hypotheek24.nl kun je online je hypotheek zonder advies afsluiten.
Overigens hoeft dit niet te betekenen dat je in een eerder stadium niet een hypotheekadvies kunt hebben gehad.

Hoe werkt execution only?

In de praktijk betekent dit dat je jouw voorkeuren bij ons aangeeft zoals:

  • De hypotheekvorm
  • Een korte of lange rentevasteperiode 
  • Wel of geen overlijdensrisicoverzekering

Hypotheek24.nl vraagt de hypotheek vervolgens bij de geldverstrekker voor je aan en ondersteunt je van aanvraag tot aan het passeren bij de notaris.

Welke hypotheek het beste bij jouw situatie past, de laagste maandlasten heeft en of je bijvoorbeeld wel in aanmerking komt voor de hypotheek kom je allemaal tegen in ons stappenplan. Dit hoef je echter alleen te doorlopen als je nog niet precies weet wat je nodig hebt en kunt lenen. Weet je dit wel dan kun je direct een execution only hypotheek aanvragen.

Voor wie is een execution only hypotheek geschikt?

Het afsluiten van een execution only hypotheek is geschikt voor iedereen die voor het eerst een woning koopt, de zogenaamde starter. Maar ook wanneer je een aflossingsvrije hypotheek hebt en deze wil oversluiten kan je in principe via Hypotheek24.nl zelf je hypotheek samenstellen en afsluiten. 

Wel ben je wettelijk verplicht een kennis- en ervaringstoets af te leggen, voordat je een execution only hypotheek afsluit. Zo weet je zelf ook goed waar je staat qua kennis en of deze manier van een hypotheek afsluiten echt bij je past.

Samengevat komt het er op neer dat je voldoende kennis van hypotheken en je eigen financiële huishouding moet hebben om op basis van execution only een hypotheek te kunnen afsluiten.

Let op. Voldoende kennis en ervaring hebben wil niet zeggen dat je altijd in aanmerking komt voor de door jou gewenste hypotheek.

Gratis kennismakingsgesprek

Ben je geïnteresseerd om je hypotheek zelf via ons af te sluiten, maar wil je graag eerst een half uur vrijblijvend telefonisch sparren met een van onze hypotheekexperts? Plan dan nu online een gratis kennismakingsgesprek in en kom erachter hoeveel je maximaal kunt lenen, of je het huis dat je op het oog hebt kunt kopen en welke hypotheek het beste bij je past.