Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Je huis verbouwen?   

  • Bereken snel je maximale hypotheek
  • Maak je plan samen met onze adviseur
  • Weet binnen 24h of je kan verbouwen

Alléén bij Hypotheek24: Gratis Makita boor bij je hypotheek mét advies in de actieperiode. Lees verder

Klik om verder te scrollen

Het hypotheekadvies van nu

1

Maak je afspraak

 Plan binnen 2 minuten een gratis oriëntatiegesprek, ook in de avond zijn wij open!

2

Deel je gegevens

Via onze handige app deel je veilig jouw data vooraf aan het gesprek!

3

Gesprek met je adviseur

Kijk samen met jouw persoonlijke hypotheekadviseur of de hypotheekwens haalbaar is.

Wat ga je verbouwen?

Om te weten wat je kan gaan verbouwen, moet je natuurlijk weten hoeveel je kan lenen voor een verbouwing. De adviseurs van Hypotheek24 maken samen met jou een financieel plan hoe jij de verbouwing kan financieren. 

Plan direct een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs zodat jij aan de slag kan met je droomwoning te realiseren!

Gratis oriëntatiegesprek

Financieren van je verbouwing

Een verbouwing kan je op meerdere manieren financieren. Als je geen spaargeld voor een verbouwing hebt, zal je een lening moeten afsluiten. Met de huidige lage rentes, hoeft je dat niet veel te kosten! Als je de hypotheek afsluit voor een verbouwing, dan kom je vaak ook nog eens in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. 

Het financieren van je verbouwing kan met de volgende opties:

  1. Onderhands verhogen van je hypotheek
  2. Tweede hypotheek
  3. Oversluiten van je huidige hypotheek

Gratis duurzaamheidsadvies

Ga je verbouwen en regel je jouw hypotheek via Hypotheek24.nl? Dan krijg jij gratis verduurzamingsadvies! Met steeds hogere prijzen voor gas en energie weet je dat het niet alleen goed voor het milieu is om je woning duurzamer te maken. Ook in je portemonnee zal je verschil merken! Maar hoe pak je dat nou aan, verduurzamen? Wij begrijpen dat het best ingewikkeld is. Daarom krijg je van Hypotheek24.nl een gratis duurzaamheidsadvies van onze partner De Energiebespaarders waarin je ontdekt:

  • Welke energiebesparende maatregelen voor jouw situatie slim zijn.
  • Of je in aanmerking komt voor eventuele subsidies voor jouw verduurzaming.
  • Welke mogelijkheden er zijn als je energiebesparende maatregelen meefinanciert.

Praat direct met een adviseur!

Met het hypotheekadvies van nu krijg je altijd het beste hypotheekadvies in jouw situatie. Wij zijn er wanneer jij het wil en helpen je altijd persoonlijk. Zo zorgen we dat je snel duidelijkheid hebt en het zó geregeld is.

Gratis oriëntatiegesprek

Veelgestelde vragen

» Hoe kan ik mijn verbouwing financieren?
Een verbouwing kan je op meerdere manieren financieren. Zo kan je je hypotheek verhogen of oversluiten. Je kan altijd maximaal 100% van de marktwaarde na verbouwing lenen (tenzij je gaat verduurzamen).
» Hoe werkt een bouwdepot?
Een bouwdepot is een aparte rekening gekoppeld aan je hypotheek. Vanuit deze rekening kan je de facturen voor je verbouwing betalen. Dit doe je door declaraties in te dienen bij je geldverstrekker. Op het bouwdepot krijg je een rentevergoeding. Afhankelijk van de geldverstrekker die je kiest is deze gelijk aan de (gemiddelde) hypotheekrente die je betaalt over je hypotheek of 1% lager.  
» Kan ik het geld voor de verbouwing ook op mijn eigen rekening uitbetaald krijgen?
In sommige gevallen is dat mogelijk. Je krijgt in dat geval geen bouwdepot en het bedrag wordt bij de notaris direct op je rekening uitbetaald. Om hiervoor in aanmerking te komen, is het van belang dat de waarde voor verbouwing voldoende is voor je hypotheekaanvraag. De hypotheekverstrekker toetst namelijk alleen met de waarde ná verbouwing als er sprake is van een bouwdepot. Daarnaast zal het (vaak) als een consumptieve lening getoetst worden, omdat ze niet zeker weten dat jij het geld aan je verbouwing gaat besteden. Dit betekent dat je maximale hypotheek lager wordt. Conclusie: Heb je veel overwaarde en is de hypotheek makkelijk haalbaar op je inkomen? Dan kan het!
» Is een verbouwspecificatie hetzelfde als een bouwkundig rapport?
Nee. Een bouwkundig rapport laat je opmaken door een specialist om eventueel verborgen verbreken te achterhalen. Een verbouwingsspecificatie stel je zelf op wanneer je gaat verbouwen. Hierin staat een specificatie van de kosten die je gaat maken door de verbouwing.
» Kunnen de kosten voor verbouwing meegefinancierd worden in je hypotheek?
Vanaf 2018 mag je 100% van de woningwaarde financieren voor een verbouwing. Vóór de verbouwing zal de woning moeten worden getaxeerd op de waarde vóór de verbouwing en de geschatte waarde na verbouw. Voorbeeld: De woning die je gekocht hebt voor € 250.000,- wil je laten verbouwen voor € 25.000,-. De taxateur schat vooraf de waarde van de woning na verbouwing op € 268.000,-. Dan wordt je maximale hypotheek € 268.000,-.
» Kan ik ook een tweede hypotheek bij jullie aanvragen?
Het verhogen van je hypotheek middels een tweede hypotheek of onderhandse verhoging is mogelijk via Hypotheek24.nl. Let er wel op dat de tweede hypotheek bij dezelfde geldverstrekker afgesloten moet worden als waar je hypotheek nu loopt.

Klaar voor de volgende stap?

Hypotheek berekenen
Gratis oriëntatiegesprek

Mis niks met onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang het laatste hypotheeknieuws, handige bespaartips en actuele rentestanden.

Wanneer kan je?

Vandaag Later