Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Kennis- en ervaringstoets

Verplicht door Hypotheek24.nl
én de AFM
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Hoe werkt de Kennis- en ervaringstoets

Om een hypotheek zelf, zonder advies te kunnen afsluiten is het heel erg belangrijk dat je snapt wat je aan het doen bent. Wij helpen je om je hypotheek stap voor stap zelf te kiezen en af te sluiten. Maar je moet het wel zelf doen.

Je moet daarom dus voldoende kennis hebben van hypotheken en je eigen financiële plaatje, om een goede keuze te kunnen maken. Dat vinden wij niet alleen, ook de toezichthouder AFM (Autoriteit Financiële markten) vindt dat. Je bent daarom verplicht om een kennis- & ervaringstoets te maken als je een hypotheek zonder advies afsluit bij Hypotheek24.nl.

De toets bestaat uit 20 vragen en aan het einde ervan krijg je een score. Als je de toetst niet haalt kan je geen hypotheek zónder advies bij ons afsluiten. Je kan uiteraard wel een hypotheek met advies via ons afsluiten. De uitslag zelf zegt alleen niet alles. Of je voldoende kennis hebt om zelf een hypotheek af te sluiten of niet, kan alleen jij zelf inschatten.

Als je samen met een partner de hypotheek aanvraagt, moeten jullie beiden (onafhankelijk van elkaar) een toets in te vullen.