Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 17:00)

Hypotheek24 helpt!

Bekijk hier de meest gestelde vragen met uitgebreide hypotheekinformatie. 

Hypotheek berekenen

Gratis oriëntatiegesprek

Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Je woning

Meestgestelde vragen

» Kunnen de kosten voor verbouwing meegefinancierd worden in je hypotheek?

Vanaf 2018 mag je 100% van de woningwaarde financieren voor een verbouwing. Voor de verbouwing zal de woning moeten worden getaxeerd op de waarde vóór de verbouwing en de geschatte waarde na verbouw.

Voorbeeld: De woning die je gekocht hebt voor € 250.000,- wil je laten verbouwen voor € 25.000,-. De taxateur schat vooraf de waarde van de woning na verbouwing op € 268.000,-. Dan wordt je maximale hypotheek € 268.000,-. De volledige verbouwing van € 25.000,00 komt hierbij in een bouwdepot.

» Is het mogelijk om bij Hypotheek24.nl een hypotheek af te sluiten met een koopgarantregeling?
Ja, dat is mogelijk. Het kan echter wel zijn dat de gekozen geldverstrekker hier niet mee akkoord gaat. Kijk daarom vooraf goed of jouw gewenste geldverstrekker hiermee akkoord gaat. Wil je meer weten over de koopgarantregeling? Lees hier dan verder.
» Moet ik altijd een taxatierapport aanleveren?
In de meeste gevallen heeft de geldverstrekker een taxatierapport nodig. Wanneer het hypotheekbedrag lager is dan een bepaald percentage van de WOZ waarde kan een Desktop Taxatie van Calcasa voldoende zijn. Dit verschilt echter per geldverstrekker.
Lees hier meer over het taxatierapport.

Nog meer vragen

» Kan ik bij jullie terecht voor zakelijke onderpanden?
Nee, Hypotheek24.nl kan je helaas niet helpen bij het afsluiten van een hypotheek voor zakelijke onderpanden.
» Kan ik bij jullie terecht voor recreatiewoningen?
Nee, Hypotheek24.nl kan je helaas niet helpen bij het afsluiten van een hypotheek voor recreatiewoningen.
» Kan ik bij jullie terecht voor zelfbouw?
Nee, Hypotheek24.nl kan je helaas niet helpen bij het afsluiten van een hypotheek voor een huis dat je zelf gaat bouwen.
» Kan ik via Hypotheek24.nl een hypotheek afsluiten die verhuur van het pand toestaat?
Nee, Hypotheek24.nl kan daarin niet bemiddelen. De geldverstrekkers met wie wij samenwerken verstrekken geen hypotheken op basis van deze voorwaarde.
» Heb ik een definitieve koopakte (getekende versie) nodig om een hypotheekofferte aan te vragen?
Nee, dat is nog niet nodig. Voor het aanvragen van de voorlopige offerte is een concept koopakte voldoende. Voor het krijgen van een bindende offerte heb je wel de getekende versie nodig.
» Kunnen de kosten voor verbouwing meegefinancierd worden in je hypotheek?
In 2018 mag je 100% van de woningwaarde financieren voor een verbouwing. Vóór de verbouwing zal de woning moeten worden getaxeerd op de waarde vóór de verbouwing en de geschatte waarde na verbouw.

Voorbeeld: De woning die je gekocht hebt voor € 250.000,- wil je laten verbouwen voor € 25.000,-. De taxateur schat vooraf de waarde van de woning na verbouwing op € 268.000,-. Dan wordt je maximale hypotheek € 268.000,-.
» Wat is het verschil tussen bouw in eigen beheer en zelfbouw?
Bij zelfbouw bouw je de woning zelf, eventueel met hulp van een aantal aannemers. In dit geval kunnen we je niet helpen. Bij bouw in eigen beheer koop je geen woning via een project, maar een los kavel. Je hebt één aannemer die de woning voor je bouwt. In dat geval kunnen we je wel helpen. Hou er rekening mee dat je moet kunnen aantonen dat er een insolventieverzekering is afgesloten voor de afbouw van de woning.
» Ik moet een erfpachtcanon betalen. Wordt dit meegenomen in de berekening?
Nee, dit wordt op dit moment nog niet meegenomen in de berekening. Plan een kennismakingsgesprek met ons in en dan kijken wij voor jou of het mogelijk is.

Heb je je vraag niet niet kunnen vinden?