Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 17:00)

Wat is een koopgarantregeling? 

Voor veel mensen wordt het steeds lastiger om een woning te kopen. De koopgarantregeling is een regeling die dit voor starters op de woningmarkt wat makkelijker maakt. Als koper krijg je namelijk korting op de aankoopprijs van de woning. En wanneer je wilt verhuizen koopt de woningcorporatie gegarandeerd de woning van jou over.

Korting
De korting verschilt per woningcorporatie, maar kan soms wel oplopen tot 33%. Dit maakt het voor kopers met een laag inkomen makkelijker om een huis te kopen. Ondanks de korting is de woning wel volledig jouw eigendom.

Terugkoopgarantregeling
Besluit je te willen verhuizen dan koopt de woningcorporatie de woning altijd van je terug. De woning hoeft dus niet op de vrije markt verkocht te worden en je hebt de zekerheid dat je woning snel verkocht wordt.

Afspraken koopgarantregeling

Kies je voor een koopgarantregeling dan krijg je met de volgende afspraken te maken:

  • Door de korting betaal je een lagere koopprijs en dat betekent lagere maandlasten
  • Je bent verplicht je woning terug te verkopen aan de woningcorporatie. Zo heb je wel de zekerheid dat je huis snel verkocht wordt.
  • Wordt jouw huis verkocht met winst of verlies dan deel je dit met de woningcorporatie. De verdeling hangt af van het kortingspercentage.
  • Heb jij je huis verbouwd en levert dit bij verkoop meerwaarde op, dan is dit bedrag voor jou.
  • Je sluit de hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie.
  • Je hebt recht op hypotheekrenteaftrek.
  • Je koopt de woning met erfpacht. De grond van de woning is dan niet van jou, maar je betaalt wel kosten voor het gebruik van de grond. Deze kosten, ook wel canon genoemd, wordt meestal in de aankoopprijs meegenomen.

Koopgarantregeling bij Hypotheek24.nl

Koop je een woning met een koopgarantregeling, dan kan je bij Hypotheek24.nl terecht voor een hypotheek die het beste bij je past. Start direct met hypotheek vergelijken. Je kunt bij ons je hypotheek regelen met het hypotheekadvies van nu! Maak eerst een vrijblijvende belafspraak met één van onze hypotheekadviseurs.