Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Hypotheek24 helpt!

Bekijk hier de meest gestelde vragen met uitgebreide hypotheekinformatie. 

Hypotheek berekenen

Gratis oriëntatiegesprek

Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Over verzekeringen

Meestgestelde vragen

» Verzorgen jullie ook het afsluiten van een Overlijdensrisicoverzekering (ORV)?

Sluit je een hypotheek met advies af? Dan zijn de kosten voor het regelen voor een overlijdensrisicoverzekering (ORV) inbegrepen bij de advieskosten.

Sluit je een hypotheek zonder advies af? Dan rekenen wij 200 euro bemiddelingskosten voor het regelen van de ORV. Dit kan bij Allianz, a.s.r, Callas, Dazure (GoedIdee of GewoonIdee), DELA, Hera Life, Nationale Nederlanden, Reaal of TAF. . Als je je aanvraag start, nemen we hierover contact met je op. Wil je nu alvast een ORV afsluiten, bel of mail ons dan voor een vrijblijvende berekening.

Wil je een ORV van een andere verzekeraar dan kunnen wij je daarmee helaas niet helpen, deze zal je dan zelf moeten afsluiten. Let er hierbij op dat je de polis laat verpanden aan jouw gekozen geldverstrekker als dit verplicht is.

Wij sluiten deze producten alleen voor klanten die ook een hypotheek via ons hebben geregeld.

» Is een overlijdensrisicoverzekering verplicht?
Het verschilt per hypotheekverstrekker of je naast de hypotheek een ORV moet afsluiten of niet. Voor Nationale Hypotheek Garantie is het per 1-1-2018 niet meer verplicht om een ORV af te sluiten. Echter geldverstrekkers mogen strenger zijn dan NHG en veel geldverstrekkers zijn dit ook. Op deze pagina vind je per geldverstrekker terug of een ORV verplicht is: overlijdensrisicoverzekering.
» Is een woonlastenverzekering verplicht?
Nee, een woonlastenverzekering is niet verplicht. Je kiest zelf of je extra zekerheid wilt bij het afsluiten van je hypotheek.

Nog meer vragen

» Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Indien jij of je partner komt te overlijden, blijft de achtergebleven partner achter met de maandlasten. Om ervoor te zorgen dat de achtergebleven partner de maandlasten kan blijven betalen, kun je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afsluiten.

Bij een overlijdensrisicoverzekering betaal je een vastgesteld aantal jaren een premie. Indien je overlijdt tijdens deze jaren krijgen je nabestaanden het bedrag waarvoor je bent verzekerd uitgekeerd. Dit bedrag kan gebruikt worden voor het aflossen van de hypotheek.

Voordelen:

  • Bij overlijden zadel je je nabestaanden niet op met hypotheeklasten die ze niet kunnen betalen.
  • Bij afkoping is een overlijdensrisicoverzekering een eenmalige kostenpost en geen maandelijkse premie die je afdraagt.

Nadelen:

  • Op latere leeftijd is het moeilijker om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.
  • Indien de looptijd van je hypotheek is afgelopen zie je niks meer terug van alle premie die je hebt betaald. Na de looptijd ben je ook niet meer verzekerd.
  • TIP: Het is van belang dat je goed naar de voorwaarden kijkt van de verschillende verzekeringen en deze vergelijkt.

    Heb je vragen over jouw specifieke situatie, laat je dan door ons informeren.

» Wat is een woonlastenverzekering?

Een woonlastenverzekering (WLV) biedt bescherming indien je werkeloos raakt of arbeidsongeschikt. Bij een woonlastenverzekering kies je voor een bepaald maandbedrag. Op het moment dat je arbeidsongeschikt of werkeloos raakt zal het bedrag waarvoor je je hebt verzekerd maandelijks uitgekeerd worden gedurende een aantal jaren.

TIP: Het is van belang dat je goed naar de voorwaarden kijkt van de verschillende verzekeringen en deze vergelijkt.

Heb je vragen over jouw specifieke situatie, laat je dan door ons informeren.

» Is een ORV (Overlijdensrisicoverzekering) verplicht?
Het verschilt per hypotheekverstrekker of je naast de hypotheek een ORV moet afsluiten of niet. Voor Nationale Hypotheek Garantie is het per 1-1-2018 niet meer verplicht om een ORV af te sluiten. Echter geldverstrekkers mogen strenger zijn dan NHG en veel geldverstrekkers zijn dit ook. Op deze pagina vind je per geldverstrekker terug of een ORV verplicht is: overlijdensrisicoverzekering.
» Verzorgt Hypotheek24.nl ook het afsluiten van een woonlastenverzekering?

Bij een standaard hypotheekaanvraag met advies zijn de kosten voor het regelen voor een woonlastenverzekering (WLV) inbegrepen.

Je kan hierbij kiezen uit de woonlastenverzekering van Callas, de TAF maandlastenbeschermer, de TAF inkomensbeschermer en de BNP Hypotheek Aflos Verzekering.

Sluit je een hypotheek zonder advies af. Dan rekenen wij 200 euro bemiddelingskosten voor het regelen van de WLV. Je kan contact met ons opnemen voor een berekening van de premie. Je moet hierbij eerst zelf een keuze hebben gemaakt welk product je graag wilt.

Wij sluiten deze producten alleen voor klanten die ook een hypotheek via ons hebben geregeld.

» Moet de ORV worden afgesloten bij dezelfde partij als waar de hypotheek wordt afgesloten?

Nee, dit is niet verplicht. Je kan zelf kiezen bij welke verzekeraar je een ORV afsluit.

» Wat is een opstalverzekering?
Met een opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade aan spullen die vastzitten in en aan je huis. Mocht je woning door bijvoorbeeld storm, wateroverlast of brand worden beschadigd dan krijg je met deze verzekering een vergoeding voor de financiële schade. Het bedrag dat je verzekert is gebaseerd op de herbouwwaarde van de woning. Zoals de naam al aangeeft is dit het bedrag wat het zou kosten om een vergelijkbare woning te bouwen. Koop je een appartement? Dan is de verzekering vaak geregeld door de Vereniging Van Eigenaren (VVE). Klik hier voor meer informatie.
» Is een opstalverzekering verplicht?
Ja, een opstalverzekering is verplicht voor de geldverstrekker. In het geval je de verzekering niet zou hebben en de woning zou afbranden, is er namelijk geen onderpand meer voor de lening. Koop je een appartement? Dan is de verzekering vaak geregeld door de Vereniging Van Eigenaren (VVE). Klik hier voor meer informatie.
» Verzorgt Hypotheek24.nl ook het afsluiten van een opstalverzekering?
Hypotheek24.nl kan hierin bemiddelen door net als je hypotheek de opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, voor jou te regelen. Klik hier voor meer informatie.

Heb je je vraag niet niet kunnen vinden?