Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Open ma t/m do 9:00 - 21:00, vr tot 17:00 of mail ons op info@hypotheek24.nl

Opstalverzekering bij je hypotheek

Hoe werkt dat
bij Hypotheek24.nl?

Hypotheek berekenen
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 7000 tevreden
klanten!

Wat is een opstalverzekering?

Je hebt zojuist een huis gekocht en je wilt natuurlijk dat de woning zo lang mogelijk in goede staat blijft. Maar wat als er door een onverwachte gebeurtenis ineens schade aan de woning ontstaat?
Met een opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade aan spullen die vastzitten in en aan je huis. Mocht je woning door bijvoorbeeld storm, wateroverlast of brand worden beschadigd dan krijg je met deze verzekering een vergoeding voor de financiële schade.
Het bedrag dat je verzekert is gebaseerd op de herbouwwaarde van de woning. Zoals de naam al aangeeft is dit het bedrag wat het zou kosten om een vergelijkbare woning te bouwen.

Is het verplicht?

Bij het kopen van een huis ben je verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Koop je een appartement? Dan is de verzekering vaak geregeld door de Vereniging Van Eigenaren (VVE).

Opstalverzekering afsluiten bij Hypotheek24.nl

Hypotheek24.nl kan hierin bemiddelen door net als je hypotheek de opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, voor jou te regelen. Ook het regelen van de overige verzekeringen kan je aan ons uitbesteden:

Het enige wat je hoeft te doen is ons een mail te sturen of het met je hypotheekcoach te bespreken. Wij vragen de verzekering met 12% korting voor je aan. Er zijn geen afsluitkosten aan verbonden.

Verzekeraar

Wij sluiten de opstalverzekering voor je af bij Klaverblad Verzekeringen. Zij bieden een tweetal opstalverzekeringen aan; de Royaal- of de Budgetverzekering. Bij de Royaal verzekering ben je gedekt tegen schade aan je woning bij alle onverwachte gebeurtenissen. Bij de Budgetverzekering ben je tegen een lagere premie verzekerd bij de meest voorkomende gebeurtenissen.
Denk hierbij aan een vergoeding voor eventuele kosten voor schade door onder andere:

  • brand
  • ontploffing
  • bliksem
  • storm
  • hagel
  • lekkage
  • breuk van leidingen
  • inbraak
  • aanrijding
  • vandalisme

Eigen risico

Er geldt alleen een eigen risico voor schade door storm. De hoogte hiervan verschilt per verzekering. Voor schade aangericht door andere oorzaken is geen eigen risico van toepassing.

Gratis offerte

Ben je bezig met je hypotheekaanvraag en wil je dat je nieuwe woning goed verzekerd is? Regel het ook via Hypotheek24.nl. Wij sluiten de verzekering voor jou af. Bespreek de mogelijkheden met je hypotheekcoach of mail ons en ontvang gratis een offerte.