Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Open ma t/m do 9:00 - 21:00, vr tot 17:00 of mail ons op info@hypotheek24.nl

Opstalverzekering bij je hypotheek

Hoe werkt dat
bij Hypotheek24.nl?

Hypotheek berekenen
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Wat is een opstalverzekering?

Je hebt zojuist een huis gekocht en je wilt natuurlijk dat de woning zo lang mogelijk in goede staat blijft. Maar wat als er door een onverwachte gebeurtenis ineens schade aan de woning ontstaat?

Met een opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade aan spullen die vastzitten in en aan je huis. Mocht je woning door bijvoorbeeld storm, wateroverlast of brand worden beschadigd dan krijg je met deze verzekering een vergoeding voor de financiële schade. 

Het bedrag dat je verzekert is gebaseerd op de herbouwwaarde van de woning. Zoals de naam al aangeeft is dit het bedrag wat het zou kosten om een vergelijkbare woning te bouwen.

Is het verplicht?

Bij het kopen van een huis ben je verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Dit staat ook expliciet opgenomen in de hypotheekakte. Koop je een appartement? Dan is de verzekering vaak geregeld door de Vereniging Van Eigenaren (VVE).

De verzekering is verplicht omdat de bank graag zeker wilt weten dat de woning opnieuw gebouwd kan worden als deze volledig afbrandt. De woning is immers het onderpand voor de lening. 

Heb jij interesse in een opstalverzekering?

Hypotheek24 werkt samen met Nationale Nederlanden voor de opstalverzekering. Vraag naar de mogelijkheden bij je hypotheekcoach en we helpen je hiermee graag verder. Of vraag hieronder direct meer informatie aan!