Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Wat is duurzaamheidskorting?

Duurzaamheidskorting is een korting op je hypotheekrente. Om duurzaamheid te bevorderen, bieden veel hypotheekverstrekkers momenteel een duurzaamheidskorting aan voor woningen met een gunstig energielabel. Je kunt duurzaamheidskorting krijgen wanneer je een energiezuinige woning koopt of wanneer je je huidige woning verduurzaamt. 

Wat is een energielabel?

Een energielabel voor woningen is verplicht. Wanneer je een woning wilt kopen zie je het energielabel van de woning in de advertentie vermeld staan met een kleur en een letter. Beide geven een indicatie van het energieverbruik van het huis: van zeer energiezuinig, A++++ – groen, tot niet energiezuinig, G - rood. Hoe hoger het label, hoe lager de energiekosten. Met dit label kun je bij het kopen van een woning dus in één oogopslag zien hoe duurzaam de woning is. Je kunt het energielabel van de woning vaak dus al online inzien. Je kunt ook een nieuw energielabel aanvragen door een erkende energieadviseur en dit vervolgens aanleveren bij je hypotheekverstrekker.

Duurzaamheidskorting hangt af van het energielabel

 De hoogte van de duurzaamheidskorting wordt bepaald door het energielabel van de woning. Hoe beter je energielabel is, hoe hoger de korting op je hypotheekrente. 

Je krijgt bij de meeste hypotheekverstrekkers duurzaamheidskorting wanneer je een nieuwe woning koopt, maar ook wanneer je je huidige woning op een later moment verduurzaamt en hierdoor een beter energielabel krijgt kun je in aanmerking komen voor duurzaamheidskorting. Heb je plannen om je huidige of nieuwe woning te verduurzamen? Kijk dan hier wat jij kunt doen! 

Ik heb een lopende hypotheek: heb ik recht op duurzaamheidskorting?

Wanneer je op dit moment een hypotheek hebt lopen bij een bank die nu duurzaamheidskorting aanbiedt, heb je nog niet altijd recht op deze korting wanneer je je woning verduurzaamt. Dit hangt namelijk helemaal af wat er in de voorwaarden van jouw hypotheekcontract staat. Om in aanmerking te komen moet de duurzaamheidskorting opgenomen zijn in de voorwaarden van je huidige hypotheek. 

Welke banken bieden een duurzaamheidskorting aan?

Op dit moment bieden de onderstaande geldverstrekkers duurzaamheidskorting aan, zoals vermeld in de actuele voorwaarden per geldverstrekker:

GeldverstrekkerDuurzaamheidskortingVoorwaarden
ABN AMRO0,10% tot 0,15%Energielabel B of A
ASN0,10 %Energielabel A of hoger
Attens Hypotheken0,40%Korting geldt voor kosten verduurzaming tot maximaal €25.000
BLG Wonen0,05% tot 0,10%Energielabel B of A
Florius0,10%Energielabel A of hoger
Impact Hypotheken0,20%Energielabek A of hoger
ING Bank0,10% tot 0,15%Energielabel A of A+ en hoger
MoneYou0,05%Energielabel A of hoger
Obvion0,05%Energielabel A of hoger
Rabobank0,15%Energielabel A of hoger
Vista Hypotheken0,02%Energielabel A of hoger
Woonnutot 0,30%Energielabel B of hoger

Benieuwd hoe jij je verduurzaming kunt financieren? Maak een afspraak!

Op zoek naar een nieuwe woning of plannen om je huidige woning te verduurzamen? Maak dan hier een gratis en vrijblijvende afspraak met een van onze hypotheekadviseurs om een berekening te maken. Zo krijg je op voorhand al inzicht in je financiële mogelijkheden, maandelijkse hypotheeklasten en weet je wat je maximaal kunt lenen.

Plan gratis een hypotheekgesprek