Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 21:00)

13 tips waarmee jij slaagt op de huizenmarkt

Zo betreed jij goed voorbereid de huizenmarkt

Hypotheekrente vergelijken
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Met deze tips vind jij de ideale woning

Je wilt een huis kopen maar je weet niet goed waar je op moet letten. Gebruik onze tips en vind je ideale woning!

1. Ga voor de juiste locatie

De locatie van je woning is erg belangrijk. Je kan je huis namelijk niet zomaar verplaatsen. Ga dus voor huizen die een goede locatie hebben, dichtbij werk en familie. Of juist op een rustige plaats midden in de natuur.

2. Neem een energie neutrale woning

Koop je een nieuwbouwwoning? Dan voldoet je woning aan de laatste milieueisen. Bij een bestaande woning is dat vaak niet het geval. Kies een woning die zo groen mogelijk is of investeer daarin. Hierdoor kan je veel besparen op energiekosten en je woning is aantrekkelijker voor verkoop.

3. Maak een wensenlijstje

Aan welke eisen moet je nieuwe woning voldoen? Maak hiervan een lijstje. Selecteer aan de hand van je lijstje verschillende woningen die je wilt bezoeken. Bezoek geen huizen die niet aan je wensenlijstje voldoen en bespaar tijd.

4. Laat je niet intimideren

Is het ontzettend druk tijdens de bezichtiging? Laat je hierdoor niet intimideren. Niet iedereen wil het huis kopen waardoor een aantal concurrenten al afvalt.

5. Neem geen genoegen met minder

Heb je het idee dat je jouw ideale huis niet gaat vinden? Laat je niet verleiden tot het kopen van een huis dat niet helemaal geschikt is. Je gaat de woning namelijk kopen en je bent er niet zomaar weer weg. Misschien moet je wat meer geduld hebben, maar jouw ideale woning komt vanzelf op de markt.

6. Maak de buurt onveilig

Bekijk de buurt van de woning die je geselecteerd hebt. Hierdoor kan het zijn dat je de woning niet meer hoeft te bezichtigen omdat de buurt je niet aanstaat. Ook dat bespaart tijd.

7. Schakel een aankoopmakelaar in

Zijn er veel kapers op de kust? Schakel een aankoopmakelaar in om jou te helpen met bieden en het selecteren van huizen. Ook als er veel woningen worden aangeboden is een aankoopmakelaar handig bij het kopen van een woning.

8. Houd je aan je budget

Bereken wat je maximaal kan lenen, stel je budget vast en houd je hier aan. Hiermee voorkom je dat je een huis koopt dat eigenlijk boven je budget is.

9. Laat je adviseren over je hypotheek

Iedere hypotheek is anders en het verschilt per persoon en situatie welke hypotheek het beste is. Schakel een hypotheekadviseur in van Hypotheek24.nl zodat jij de hypotheek afsluit die bij jou past.

10. Grootte is niet alles

Een groter huis is niet per definitie kwalitatief beter dan een kleinere woning. Je kan veel met een ruimte doen waardoor het veel groter oogt en aanvoelt. Daarnaast is een groter huis duurder qua verzekeringen en verwarmen.

11. Laat je niet gek maken

Verschijnen er veel berichten in het nieuws over gekte op de huizenmarkt? Laat je hierdoor niet gek maken of opjagen. Bied op huizen die je echt wilt en bied niet teveel.

12. Bezichtig niet teveel huizen op een dag

Je kan per dag maar zoveel indrukken verwerken, plan daarom niet teveel bezichtigingen in op een dag. Maak foto’s en aantekeningen tijdens de bezichtigingen zodat je de woningen uit elkaar kan houden en goed kan vergelijken.

13. Laat een expert meekijken

Ziet de woning er goed uit? Vertrouw niet alleen op jezelf maar schakel ook experts in. Laat het huis taxeren en regel een bouwkundig ingenieur om naar de woning te kijken.