Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 17:00)

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten

Wat zijn de mogelijkheden?

Plan gratis een oriëntatiegesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Je aflossingsvrije hypotheek oversluiten?

Wil je ook profiteren van huidige lage hypotheekrente? Dan kan je er voor kiezen je hypotheek over te sluiten. Maar hoe zit dat met de aflossingsvrije hypotheek? Is het mogelijk deze hypotheekvorm over te sluiten?

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheekvorm waarbij je alleen de rente betaalt. Je lost van de hypotheekschuld tijdens de looptijd niks af. Zodra de looptijd van de hypotheek afgelopen is, zal je jouw woning moeten verkopen of een nieuwe hypotheek moeten nemen om de bank terug te betalen. 

Sinds 2013 kan je als starter deze hypotheekvorm niet meer afsluiten. Tegenwoordig mag je de hypotheekrente alleen aftrekken van je inkomensbelasting als je de hypotheek annuïtair of lineair aflost.

Kan je een aflossingsvrije hypotheek oversluiten?

Het is mogelijk om een aflossingsvrije hypotheek over te sluiten. Het is in praktijk wel makkelijker gezegd dan gedaan. Volgens het belastingrecht wordt er gekeken naar de eigenwoningschuld op 31-12-2012. Dat bedrag kan aflossingsvrij meegenomen worden naar een nieuwe hypotheek. Het verschilt per geldverstrekker hoe groot het aflossingsvrije gedeelte mag zijn. Het aflossingsvrije gedeelte mag in ieder geval niet hoger zijn een bepaald percentage van de marktwaarde van de woning én de hoogte van de eigenwoningschuld op 31-12-2012. Kijk hieronder wat de maximale aflossingsvrije hypotheek is bij de geldverstrekker van jouw keuze.

GeldverstrekkerMaximale aflossingsvrije hypotheek
ABN AMRO50%
Aegon50%
Argenta50%
ASR50%
bijBouwe50%
Centraal Beheer Achmea50%
Conservatrix50%
Florius50%
Hypotrust Comfort50%
Hypotrust Comfort Profijt50%
Hypotrust Elan50%
Hypotrust OK50%
Hypotrust Woon Bewust50%
ING50%
IQwoon50%
Lloyds Bank50%
Moneyou50%
Munt Hypotheken50%
Nationale Nederlanden50%
NIBC50%
Reaal50%
Venn Hypotheken50%

Wanneer je vóór 2013 de hypotheek hebt afgesloten, zal je het andere deel van de hypotheek lineair of annuïteit moeten aflossen. 

Je hypotheek oversluiten

Op Hypotheek24.nl kan je zelf heel gemakkelijk je hypotheek oversluiten! Wij helpen je graag bij je aanvraag. Maak eerst een vrijblijvende belafspraak met één van onze hypotheekadviseurs.