Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 17:00)

Bankspaarhypotheek oversluiten

Is het verstandig om een bankspaarhypotheek over te sluiten?

Sluit je hypotheek over
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Wil je ook profiteren van de huidige lage hypotheekrente? Dan kan je ervoor kiezen je bankspaarhypotheek over te sluiten. Maar is dit met een bankspaarhypotheek eigenlijk wel mogelijk en hoe werkt het oversluiten dan?

Wat is een bankspaarhypotheek?

Een bankspaarhypotheek is een hypotheekvorm waarbij je geld leent en tegelijkertijd geld spaart. Tijdens de looptijd van de hypotheek kan je niet bij het opgebouwde vermogen. Met een bankspaarhypotheek heb je fiscaal vaak flinke voordelen, omdat je maximaal hypotheekrente kan aftrekken en daarnaast ook nog belastingvrij aan het sparen bent. 

Deze hypotheekvorm kunnen starters sinds 2013 niet meer afsluiten. Tegenwoordig mag je als starter de hypotheekrente alleen aftrekken van je inkomensbelasting als je de hypotheek annuïtair of lineair aflost.

Kan je een bankspaarhypotheek oversluiten?

Een bankspaarhypotheek kan je vaak gewoon oversluiten. De bankspaarhypotheek kan je oversluiten naar een andere bankspaarhypotheek. Dit is dan een fiscaal geruisloze voortzetting, wat erg complex is. Het wordt ook niet aangeboden op een execution only platvorm als Hypotheek24.nl. De voortzetting wordt meestal wel bij dezelfde geldverstrekker gedaan, omdat je niet voordeliger uit zal zijn bij een andere geldverstrekker.

Bij oversluiten zal je maandelijks dezelfde lasten kwijt zijn. De rente mag dan wel lager zijn, maar voor het oversluiten betaal je een boete. Bij een lagere rente kan het ook nog eens zijn dat de premie van de overlijdensrisicoverzekering omhoog gaat, vanwege het hogere risico voor de bank. In de meeste gevallen heeft het dus geen zin om een bankspaarhypotheek over te sluiten.

Je kan je bankspaarhypotheek ook oversluiten naar een andere hypotheekvorm. Je kan dan wel flinke fiscale voordelen mislopen.

Je hypotheek oversluiten

Op Hypotheek24.nl kan je zelf heel gemakkelijk je hypotheek oversluiten naar een annuïteiten-, lineaire en aflossingsvrije hypotheek! Wij helpen je graag bij je aanvraag. Doordat je zelf oversluit, bespaar je vele duizenden euro’s aan advieskosten.