Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 17:00)

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Bereken het eenvoudig en snel
met Hypotheek24

Bereken je maximale hypotheek
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 7000 tevreden
klanten!

Bereken hoeveel je kunt lenen

Je bent op zoek naar een woning en je wilt graag weten hoeveel je maximaal kunt lenen van de bank. Hypotheek24.nl heeft een handige tool ontwikkeld waarmee je snel en eenvoudig op basis van je inkomen, je arbeidscontract en je overige financiële verplichtingen kan berekenen hoeveel je kunt lenen.
Deze berekening geeft je een indicatie van wat je kunt lenen. De waarde van het huis dat je wilt kopen is bepalend voor de berekening van je maximale hypotheek.

Normaal gesproken is de maximale hypotheek die je kunt krijgen voor de aankoop van een woning 100% van de waarde van het huis. Dat betekent dat je niet meer kunt lenen dan de waarde van je koophuis.

Voorbeeld: 

Je hebt berekend dat je met jouw situatie een hypotheek kunt krijgen van 250.000 euro. Het huis dat je wilt kopen kost 220.000 euro. Je maximale hypotheek is dan 100% van 220.000 euro en niet 250.000 euro.

Gratis kennismakingsgesprek

Ben je geïnteresseerd om je hypotheek zelf via ons af te sluiten, maar wil je graag eerst een half uur vrijblijvend telefonisch sparren met een van onze hypotheekexperts? Plan dan nu online een gratis kennismakingsgesprek in en kom erachter hoeveel je maximaal kunt lenen, of je het huis dat je op het oog hebt kunt kopen en welke hypotheek het beste bij je past.