Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 21:00)

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Bereken het eenvoudig en snel
met Hypotheek24

Bereken je maximale hypotheek
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Bereken hoeveel je kunt lenen

Je bent op zoek naar een woning en je wilt graag weten hoeveel je maximaal kunt lenen van de bank. Hypotheek24.nl heeft een handige tool ontwikkeld waarmee je snel en eenvoudig op basis van je inkomen, je arbeidscontract en je overige financiële verplichtingen kan berekenen hoeveel je kunt lenen.
Deze berekening geeft je een indicatie van wat je kunt lenen. De waarde van het huis dat je wilt kopen is bepalend voor de berekening van je maximale hypotheek.

Normaal gesproken is de maximale hypotheek die je kunt krijgen voor de aankoop van een woning 100% van de waarde van het huis. Dat betekent dat je niet meer kunt lenen dan de waarde van je koophuis.

Voorbeeld: 

Je hebt berekend dat je met jouw situatie een hypotheek kunt krijgen van 250.000 euro. Het huis dat je wilt kopen kost 220.000 euro. Je maximale hypotheek is dan 100% van 220.000 euro en niet 250.000 euro.

Gratis kennismakingsgesprek

Je weet nu wat je maximaal kunt lenen. De volgende stap is om samen met een hypotheekadviseur te kijken welke hypotheek het best bij je past. Plan dan eenvoudig een gratis hypotheekgesprek in met een van onze hypotheekadviseurs.