Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 17:00)

Bindende overeenkomst

Waarom is de inschrijving hier hoger?

Hypotheek berekenen
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Hogere inschrijving op de bindende overeenkomst

Als laatste stap in je hypotheekaanvraag krijg je van de geldverstrekker de bindende overeenkomst toegestuurd. Na ondertekening van de bindende overeenkomst is het finaal akkoord de volgende stap.
In de overeenkomst staan een aantal afspraken en voorwaarden waarvoor je moet tekenen.
Er staat ook een recht in vermeld wat nog wat vragen kan oproepen, namelijk het recht de woning te verkopen.

Het recht je woning te verkopen

Door de hypotheekakte te ondertekenen geef je de geldverstrekker de zekerheid dat je de lening terugbetaalt. Wanneer je de lening of de rente niet (terug)betaalt of je niet aan de afspraken houdt dan mag de bank de woning verkopen. Daarbij wordt een bedrag vermeld dat 50% hoger is dan het te lenen bedrag.

Waarom is dit bedrag 50% hoger?

De geldverstrekker rekent dit bedrag om extra kosten op te vangen bij een eventuele executieverkoop. Ook een mogelijke restschuld wordt hiermee afgevangen.

Voorbeeld:

Door de documenten te ondertekenen, geeft u ons een aantal rechten:

- Het recht uw woning te verkopen. U ondertekent de hypotheekakte. Daarmee geeft u ons de zekerheid dat u de lening terugbetaalt. Betaalt u de lening niet terug? Of betaalt u de rente niet? Of houdt u zich niet aan de afspraken? Dan mogen wij uw woning verkopen. U geeft ons dat recht voor een bedrag van € 270.000.

In dit voorbeeld is het te lenen bedrag € 180.000.

Op naar het finaal akkoord

Hoe eerder jij de ondertekende overeenkomst in jouw persoonlijke omgeving upload, des te sneller je het finaal akkoord ontvangt.