Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 21:00)

Kan je een hypotheek afsluiten op latere leeftijd?

Waar moet je op letten?

Hypotheekrente vergelijken
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Kan ik een hypotheek afsluiten terwijl ik wat ouder ben?

Het is zeker mogelijk om een hypotheek af te sluiten als je wat ouder bent. Er zit namelijk geen maximale leeftijd aan het afsluiten van een hypotheek. Er zit wel een maximale leeftijd aan de overlijdensrisicoverzekering (ORV). Hoe dat precies zit, leggen wij je uit.

Waarom koop je een huis?

Er zijn veel redenen om een huis te kopen. Je wilt bijvoorbeeld:

  • In een seniorenwoning wonen;
  • Je spaargeld investeren;
  • Dichtbij familieleden wonen;
  • Lagere maandlasten;
  • Kleiner gaan wonen.

Wat is de maximale leeftijd om een ORV af te sluiten?

Met een ORV verzeker je je leven. Mocht je komen te overlijden, dan wordt er een bepaald bedrag uitgekeerd. Als je wat ouder bent, is het risico groter dat je overlijdt. Daarom heeft een ORV een:

  • Aanvangsleeftijd, en een;
  • Eindleeftijd.

Op het moment dat je de ORV afsluit mag je niet te oud zijn, én er zit een einddatum aan de ORV. Je ORV loopt af als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt. De aanvangsleeftijd is bij veel verzekeraars tussen de 60 en 70 jaar en de eindleeftijd tussen de 70 en 80 jaar. Houd er ook rekening mee dat de premie van de ORV op latere leeftijd hoger is.

Wanneer vervalt de ORV verplichting?

De maximale aanvangs- en eindleeftijd en de hogere premie, kunnen redenen zijn om een relatief lage hypotheek te nemen in verhouding met de waarde van de woning. Hierdoor kan de ORV verplichting wegvallen. Alle geldverstrekkers hanteren andere percentages voor het verplicht stellen van de ORV. Kijk op ons uitgebreide overzicht welke voorwaarden de geldverstrekker van jou keuze hanteert.