Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 21:00)

Hypotheek tweeverdieners

Hoeveel kunnen tweeverdieners maximaal lenen in 2020?Hypotheek berekenen

Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Hoe hoog is de maximale hypotheek voor tweeverdieners?

De afgelopen jaren kunnen tweeverdieners elk jaar een wat groter stuk van het tweede inkomen meenemen. Hierdoor kunnen ze relatief gezien steeds meer lenen. 

Veranderde leennormen

Volgens het Nibud kunnen tweepersoonshuishoudens zich in de praktijk meer permitteren dan tot nu toe werd aangenomen. Vanaf 2020 mogen hypotheekverstrekkers daarom het tweede inkomen voor 80% meenemen om de woonquote te bepalen. Dit gaat per 1 januari 2021 naar 90% toe. 
Het Nibud adviseert deze norm voor tweeverdieners de komende jaren geleidelijk aan verder te verhogen, totdat het tweede inkomen in 2023 volledig meetelt voor de hypotheekverstrekking.

Verschil met eenverdieners

Eenverdieners kunnen een hogere hypotheek krijgen dan tweeverdieners die gezamenlijk hetzelfde inkomen hebben als een eenverdiener.
Reden hiervoor is dat kans bij tweeverdieners groter is dat de inkomenssamenstelling verandert. Denk hierbij aan gezinsuitbreiding, waardoor de een minder gaat werken of het werkloos raken van een van beide.

Hypotheek afsluiten bij Hypotheek24.nl

Hypotheek24.nl heeft een superhandige tool ontwikkeld waarmee je heel eenvoudig je maximale hypotheek kan berekenen. Binnen 1 minuut weet je hoeveel je kunt lenen. Om te weten hoeveel hypotheek jij maximaal kan krijgen, hebben we je bruto jaarinkomen nodig, dat van je partner en je eventuele andere maandelijkse financiële verplichtingen.