Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 21:00)

Je hypotheek verlengen?

Tegen het einde van de rentevaste periode van je hypotheek zal de bank je een offerte toesturen voor verlenging van de hypotheek. De rente kan op dat moment een stuk hoger of lager zijn dan de hypotheekrente die je tijdens de rentevaste periode hebt betaald.

Je hebt dan de keuze uit twee opties:

Als de bank met een goed voorstel komt met een gunstig rentetarief, kan je ervoor kiezen de hypotheek te verlengen bij je huidige bank.
Omdat rentepercentages flink kunnen verschillen kan het ook voordelig zijn om over te stappen naar een andere bank. Het overstappen van bank wordt ook wel het oversluiten van je hypotheek genoemd.

Verlengingsvoorstel van je bank

Banken zouden je minimaal drie maanden van te voren een bericht moeten sturen over het aflopen van je rentevaste periode. Echter niet alle banken doen dit binnen de gestelde termijn.
Wees daarom zelf alert op de datum en stel een herinnering in op drie maanden van te voren.

Loopt je rentevaste periode binnenkort af?

Als je rentevaste periode binnenkort afloopt is het verstandig om nu alvast te starten met hypotheekrentes vergelijken. Kijk daarnaast ook altijd naar de voorwaarden van de geldverstrekker.
Als blijkt dat jouw bank een voordelige hypotheekrente biedt kan je ervoor kiezen te verlengen. Zie je dat andere banken lagere rentetarieven hanteren, dan kan je besluiten om over te sluiten.

Hypotheek oversluiten

Over het algemeen kan je boetevrij oversluiten aan het eind van de rentevaste periode.