Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Hypotheekrente 10 jaar vast

Vergelijk de tarieven
op Hypotheek24.nl

Hypotheekrente vergelijken
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Hypotheek 10 jaar vastzetten

Nadat je de keuze hebt gemaakt voor een vaste hypotheekrente boven een variabele hypotheekrente volgt de keuze voor de rentevaste periode.
Een rentevaste periode van 10 jaar wordt het meest gekozen. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen van het vastzetten van de hypotheekrente voor 10 jaar?

Voordeel hypotheekrente 10 jaar vast

Het grootste voordeel van het vastzetten van de hypotheekrente voor 10 jaar is de zekerheid van een lage rente tijdens deze periode. Vooral wanneer er de komende jaren een stijging van de rente wordt verwacht.

Nadeel hypotheekrente 10 jaar vast

De rente bij een rentevaste periode van 10 jaar is hoger dan de rente bij een korte rentevaste periode van bijvoorbeeld 5 jaar.

Wordt er een daling in de rente verwacht dan is het misschien handiger om te kiezen voor een variabele rente. Kijk dus altijd goed hoe de rente zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en wat de verwachtingen voor de komende jaren zijn.

Op Hypotheek24.nl vind je een compleet renteoverzicht van alle hypotheekverstrekkers die hypotheken aanbieden met een rentevaste periode van 10 jaar.