Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Centraal Beheer hypotheek

Niet meer af te sluiten
via Hypotheek24.nl


Hypotheekrente vergelijken
Maak afspraak
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Centraal Beheer

Centraal Beheer als geldverstrekker


Centraal Beheer Achmea begon in 1909 met een klein kantoor voor verzekeringen van werkgevers. In de jaren 70 verhuisden we van Amsterdam naar Apeldoorn. Iedereen weet nu dat ons kantoor in Apeldoorn is. Dat komt door de reclame ‘Even Apeldoorn bellen.

Centraal Beheer hypotheek afsluiten via Hypotheek24.nl
Via Hypotheek24.nl kun je de volgende Centraal Beheer hypotheken afsluiten:

Waar je op moet letten volgens Centraal Beheer

Je kan deze hypotheek zowel met als zonder advies (execution-only) afsluiten. Als je een hypotheek zonder advies afsluit, is het positief afronden van een kennis en ervaringstoets verplicht.

Een hypotheek kunt u op verschillende manieren afsluiten. U heeft ervoor gekozen om zelf een hypotheek aan te vragen via Hypotheek24.nl. Voor het afsluiten via deze partij gelden mogelijk andere regels dan wanneer u rechtstreeks bij Centraal Beheer sluit. Wij wijzen u graag op deze verschillen.

U heeft kennis nodig van hypotheken
Sluit u zelf een hypotheek, dan moet u aantonen dat u kennis van en ervaring met hypotheken hebt:

  • Kent u de verschillen tussen de hypotheekvormen?
  • Weet u wat er komt kijken bij het samenstellen van een hypotheek?
  • Kent u de fiscale regels, zoals hypotheekrenteaftrek?
U maakt een toets. Slaagt u niet voor de toets, dan mag u mogelijk via de intermediaire partij toch een hypotheek sluiten. Vraag uzelf af of het zelf afsluiten van een hypotheek iets is wat bij u past. U kunt altijd via een adviseur een hypotheek aanvragen.

Een hypotheek oversluiten of opnieuw afsluiten
Via deze partij kunt u mogelijk een hypotheek zelf oversluiten of afsluiten voor uw volgende huis. Besef dat deze situaties ingewikkeld zijn. U berekent zelf het maandbedrag dat u kunt uitgeven. En u beoordeelt zelf of u deze maandlasten kunt blijven betalen in de toekomst. Hou daarbij rekening met veranderingen zoals gezinsuitbreiding of overlijden. En weet hoe u deze risico's kunt opvangen.

Dit zijn de beslissingen die u zelf neemt

  • Welke hypotheekvorm(en) kiest u?
  • Maakt u gebruik van NHG?
  • Wilt u een vaste of variabele rente? En welke rentevaste periode kiest u?
  • Welke looptijd kiest u?
  • Heeft u een overbruggingslening nodig?
  • Wilt u een verbouwing meefinancieren?
  • Welke aanvullende verzekeringen heeft u nodig?

Dit moet u ook zelf regelen
Er komt veel kijken bij het zelf aanvragen van een hypotheek. U moet bijvoorbeeld zelf de overdracht bij de notaris regelen. Hou ook rekening met de geldigheid van het renteaanbod. Het is belangrijk dat u binnen de gestelde termijnen reageert. En dat u de documenten op orde heeft die nodig zijn voor het afsluiten van uw hypotheek.

Zo werkt de aanvraagprocedure
U vraagt een Voorstel met Renteaanbod aan. Dit voorstel moet u binnen 2 weken ondertekend terugsturen. In het Voorstel met Rentaanbod staat welke gegevens u verder moet aanleveren. Als wij alles ontvangen en goedgekeurd hebben, dan krijgt u van ons een Definitief Aanbod. Het Definitief Aanbod is beperkt geldig. Binnen deze tijd moet u bij de notaris de overdracht getekend hebben. U kunt het Definitief Aanbod eventueel verlengen. U betaalt hier kosten voor.

U wilt iets wijzigen in uw zelf afgesloten hypotheek
Wijzigingen die de inhoud van uw hypotheek niet raken, zoals een bankrekeningnummer- of correspondentieadreswijzing, kunt u eenvoudig doorgeven. Het is niet altijd verstandig om zelf inhoudelijk wijzigingen in uw hypotheek door te geven. Voor inhoudelijke wijzigingen in uw hypotheek, zoals het aanpassen van de hypotheekvorm of het verhogen van uw hypotheek, is het verstandiger om een adviseur in te schakelen. Hier zijn extra kosten aan verbonden.

Waar kunt u terecht met vragen?
Vragen over de procedure van het afsluiten via een intermediaire partij moet u stellen aan die partij. Productinhoudelijke vragen over de Thuis Hypotheek kunt u ook aan Centraal Beheer stellen.

Persoonlijke gegevens
Bij het afsluiten van een hypotheek vult u veel persoonlijke gegevens in. Centraal Beheer heeft die gegevens nodig voor uw hypotheekaanvraag. Hoe Centraal Beheer hier mee om gaat staat beschreven in ons privacystatement.

Hypotheekrente vergelijken