Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Open ma t/m do 9:00 - 21:00, vr tot 17:00 of mail ons op info@hypotheek24.nl

Maandlasten hypotheek

Eenvoudig berekend
met Hypotheek24

Bereken je maandlasten
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Waaruit bestaan je maandlasten hypotheek?

Je maandlasten voor een hypotheek bestaan uit aflossing, hypotheekrente en verzekeringspremie voor de overlijdensrisicoverzekering en/of premie voor de woonlastenverzekering. Niet bij elke hypotheek los je af, je lost namelijk niet af bij de aflossingsvrije hypotheek. Bij een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek bouw je een kapitaal op dat je meestal na dertig jaar in een keer zal aflossen op je hypotheek.

Verschil bruto en netto maandlasten 

De rente die je betaalt voor je hypotheek kun je in mindering brengen op je belastbare inkomen. Je jaarlijkse belastingvoordeel wordt omgerekend naar een maandbedrag dat maandelijks op je bankrekening wordt teruggestort door de belastingdienst. Je bruto maandlasten is het bedrag dat je maandelijks aan de bank betaalt. Je netto maandlasten zijn dus je bruto maandlasten minus het bedrag dat je terugkrijgt van de belastingdienst. Het verloop van je maandlasten wordt mede bepaald door je gekozen hypotheekvorm. Bij een annuïteitenhypotheek heb je aan het begin te maken met lage netto maandlasten doordat je dan nog weinig aflost. 

Indien je een indicatie hebt gekregen van je maandlasten voor de hypotheek, kun je op zoek naar een passende hypotheek. Vergelijk de rentes en voorwaarden met onze handige tools.