Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 17:00)

Nieuwe hypotheek afsluiten terwijl oude woning nog te koop staat?

Wat zijn je mogelijkheden?

Hypotheek berekenen
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Kan ik een hypotheek afsluiten terwijl mijn oude woning nog niet verkocht is?

Een tweede hypotheek afsluiten via Hypotheek24.nl behoort helaas niet tot de mogelijkheden. Maar als je een doorstromer bent en je oude woning staat te koop, dan is het toch mogelijk om je nieuwe woning alvast te financieren!

Verkoopopdracht makelaar

De geldverstrekker kan je hypotheekaanvraag in behandeling nemen als je een officiële verklaring van je verkopend makelaar hebt, waarin staat dat je oude woning te koop staat. De officiële verklaring wordt ook wel een verkoopopdracht genoemd. In de verkoopopdracht moet staan:

  • Wat de verwachte verkoopdatum van je oude huis is;
  • Wat de verwachte verkoopprijs van je oude huis is.

Voor de geldverstrekker is deze verklaring erg belangrijk. Ze willen namelijk graag zeker weten dat je woning verkocht zal worden en op relatief korte termijn.

Geldverstrekker

Zoals eerder genoemd is het niet mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten via Hypotheek24.nl. De officiële verklaring van de makelaar geeft de geldverstrekker de garantie dat je oude woning verkocht zal worden. Onder die voorwaarde wil de geldverstrekker je kortdurend een tweede hypotheek verstrekken. Ze hebben immers de verklaring van je verkopend makelaar!

Voldoende spaargeld

Naast de verkoopopdracht van je verkopend makelaar wil de geldverstrekker graag weten of je voldoende spaargeld hebt. Je moet de lasten van beide woningen namelijk tijdelijk kunnen dragen. De geldverstrekker wil graag dat je met voldoende spaargeld aantoont, dat je de lasten van je oude woning voor 12 of 24 maanden kan dragen. Deze termijn verschilt per geldverstrekker en dit kun je bij ons navragen.