Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Spaarhypotheek oversluiten

Sluit je hypotheek over

Kan je een spaarhypotheek oversluiten?


Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Wil jij je spaarhypotheek oversluiten?

Wil je ook profiteren van huidige lage hypotheekrente? Dan kan je er voor kiezen je hypotheek over te sluiten. Ondanks dat de spaarhypotheek sinds 2013 niet meer kan worden afgesloten, zijn er nog wel Nederlanders die deze hypotheekvorm hebben. Misschien zit je er wel over na te denken om de spaarhypotheek over te sluiten. Maar hoe werkt het oversluiten van je spaarhypotheek en is dit eigenlijk wel zinvol?

Wat is een spaarhypotheek?

Een spaarhypotheek is een hypotheekvorm waarbij je een aflossingsvrije hypotheek hebt gekoppeld met een spaarpolis bij een verzekeraar. In deze spaarpolis spaar je een bedrag waarmee je aan het eind van de looptijd van de hypotheek de gehele hypotheek kan aflossen. De rentevergoeding over de polis is gelijk aan je hypotheekrente. 

Met een spaarpolis spaar je niet alleen, er is ook een verzekering aan zo'n polis gekoppeld. Bij het overlijden van de verzekerde(n), keert de verzekering een bedrag uit waarmee vaak de gehele spaarhypotheek afgelost kan worden. Met een spaarhypotheek heb je fiscaal vaak flinke voordelen, omdat je maximaal hypotheekrente kan aftrekken en daarnaast ook nog belastingvrij aan het sparen bent.

De spaarhypotheek kan sinds 2013 niet meer afgesloten worden. Sinds 2013 mag je de hypotheekrente alleen aftrekken van je inkomensbelasting als je de hypotheek annuïtair of lineair aflost. 

Kan je een spaarhypotheek oversluiten?

Het is mogelijk een spaarhypotheek over te sluiten. Sinds 1 april 2017 mag je een spaar- en levenpolis ook stopzetten als de polis nog geen vijftien jaar heeft gelopen. Voorwaarde is wel dat je het bedrag dat vrijkomt, gebruikt om een aflossing te doen op je hypotheek.

Je hypotheek oversluiten

Op Hypotheek24.nl kan je heel gemakkelijk je hypotheek online oversluiten! Wij helpen je graag bij je aanvraag.