Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 17:00)

Hoe haal je alles uit de bezichtiging van je woning?

Hoe bereid je je goed voor?
Waar moet je op letten?

Hypotheekrente vergelijken
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Haal alles uit de bezichtiging van je toekomstige huis

Je bent helemaal klaar voor het kopen van je eigen huis. Je kijkt af en toe rond, maar je weet niet goed waar je moet beginnen en waar je op moet letten. Wij helpen je met het voorbereiden en de bezichtiging zelf, zodat jij precies weet wat je moet doen!

Bereid de bezichtiging voor

De huizenjacht begint met een goede voorbereiding zodat je weet wat er mogelijk is.

 • Bereken je maximale hypotheek. Je moet natuurlijk weten welke woningen binnen je bereik liggen; 
 • Maak vervolgens een lijstje van al je wensen. Wat vind jij belangrijk?; 
 • Ga huizensites af en selecteer huizen die binnen jouw budget vallen en aan je wensen voldoen;

Heb je dit allemaal gedaan? Dan kan het bezichtigen beginnen!

Bezichtiging van het huis

Je bent voorbereid en de huizenjacht gaat echt beginnen. Denk aan de volgende punten tijdens de bezichtiging:

 • Tijdens je voorbereiding heb je een lijstje gemaakt met je wensen. Neem dit lijstje mee en maak aantekeningen tijdens de bezichtiging. Wat valt je op en wat wil je thuis graag nogmaals bekijken. Voldoet de woning aan je verwachtingen?
 • Vergeet ook niet om foto’s te maken. Dat is sowieso handig en helemaal als je in korte tijd meerdere woningen bezichtigt. Hierdoor weet je nog welke woning die mooie badkamer had of grote ramen, en kan je een betere voorstelling maken als je alles thuis nogmaals bij langs loopt.
 • Houd tijdens het bezichtigen dezelfde route aan zodat je weet waar je naar moet kijken en je niets overslaat. Dit is ook handig bij het vergelijken van de verschillende huizen;
 • Stel vragen aan de verkopers of de verkopend makelaar. Vraag bijvoorbeeld waarom het huis wordt verkocht en wat de grootste voor- en nadelen zijn van de woning. Misschien zijn dat redenen waarom jij juist wel of niet in die woning zou willen wonen;
 • Zorg ervoor dat je alles bekijkt en dat je de tijd neemt voor de bezichtiging. Je wilt natuurlijk niets missen;
 • Ga bij meerdere woningen langs zodat je ze met elkaar kan vergelijken. Hoe meer huizen je bekijkt, hoe beter je weet wat jij wilt en hoe de markt daar op aansluit.

Is de woning naar wens? Kijk dan of de buurt ook bij je past.

De buurt

Een belangrijk onderdeel van je nieuwe woning is de buurt waar de woning in staat. Neem het volgende mee:

 • Ook met vragen over de buurt kan je goed terecht bij de huidige bewoners of de makelaar. Wat vinden zij van de buurt? Wat zij positief of negatief vinden kunnen voor jou juist redenen zijn om een woning wel of niet te kopen;
 • Onderzoek of er op basis van jouw wensen voldoende voorzieningen in de buurt zijn. Wat is voor jou een redelijke afstand om boodschappen te doen, te sporten of uit te gaan. Dit is voor iedereen anders;
 • Probeer een praatje te maken met de buren als ze thuis zijn. Je komt misschien wel naast ze te wonen;
 • Bevallen het huis en de buurt je overdag? Kijk of de buurt je ’s avonds ook aanspreekt.

Heb je de ideale woning gevonden? Breng dan een bod uit en regel je hypotheek online via Hypotheek24.nl met een persoonlijke hypotheekcoach.

Hypotheekadvies

Heb je de ideale woning gevonden die aan jouw wensen voldoet? Maak dan een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs zodat je alles kan bespreken wat met je hypotheek te maken heeft. Het is ook mogelijk om je hypotheek zelf online te regelen. Aan jou de keuze!