Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Uitleg financieringsopzet

Een financieringsopzet is een van de documenten waar je mee te maken krijgt tijdens je hypotheekaanvraag. Zoals de naam eigenlijk al zegt, staan in de financieringsopzet alle kosten die bij jouw hypotheekaanvraag horen. Wij stellen dit document voor je op aan de hand van de gegevens die je ons hebt aangeleverd en je ontvangt de financieringsopzet tegelijkertijd met de voorlopige offerte.

Afwijkende kosten op de financieringsopzet

Het merendeel van de bedragen op de financieringsopzet zijn precies hetzelfde als de kosten die bij jouw hypotheekaanvraag horen. Het is echter een begroting, dus een aantal kosten op de financieringsopzet zijn geschat omdat we niet weten hoeveel die jou gaan kosten.  Het gaat hier bijvoorbeeld om de notaris- en taxatiekosten. Het maakt voor de geldverstrekker niet uit dat deze kosten afwijken omdat de financieringsopzet in grote lijnen overeen komt met de daadwerkelijke kosten.

Aantonen eigen middelen

Vrijwel iedereen die een hypotheek aanvraagt moet eigen middelen aantonen. In de financieringsopzet kan je zien hoeveel eigen middelen je moet aantonen. Heb je al uitgaven gedaan voor je hypotheekaanvraag zoals de afsluitkosten van je hypotheek? Dan kan je deze bedragen van de eigen middelen aftrekken. Laat door middel van een rekeningafschrift zien dat je deze kosten al gemaakt hebt. Je hoeft dan in totaal minder eigen middelen aan te tonen!

Gratis belafspraak

Heb je interesse om je hypotheek zelf via ons af te sluiten, maar wil je graag eerst een half uur vrijblijvend telefonisch sparren met een van onze hypotheekcoaches? Plan dan nu online een gratis belafspraak in, Bij Hypotheek24.nl krijg je razendsnel duidelijkheid over je maximale hypotheek en of je het huis dat je op het oog hebt kunt kopen.