Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 21:00)

Flexbudget meenemen in je hypotheek?

Steeds meer werknemers krijgen een flexbudget. Krijg jij ook een flexbudget? Kijk hier of je het kan meenemen voor de hypotheekaanvraag.

Plan een gratis afspraak
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Wat is een Flexbudget?

Steeds meer werknemers ontvangen een deel van hun loon als Flexbudget. Met dit deel van je salaris kan je vaak zelf bepalen aan welke arbeidsvoorwaarden je het wilt besteden. Wil je het laten uitbetalen? Of wil je liever extra vakantiedagen aankopen of bijvoorbeeld een eersteklas treinabonnement? Heel handig de flexibiliteit, maar bij een hypotheekaanvraag kan je niet altijd het gehele bedrag meenemen. 

Veel werkgevers gebruiken verschillende termen voor een flexbudget. Zo kan je bijvoorbeeld een Employee Benefit Budget of een Individueel Keuze Budget ontvangen. Dit soort regelingen vallen allemaal onder een Flexbudget.

Mag je het Flexbudget meenemen voor je hypotheek?

Per 1 januari 2018 zijn de NHG regels veranderd. Waar een flexbudget eerder niet meegenomen mocht worden als inkomen, mag je het voortaan meenemen als je kan aantonen dat het vast en bestendig is. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat je het gehele bedrag als salaris uitbetaald kan krijgen. Kan je dit allebei aantonen? Dan mag je volgens NHG het als inkomen meenemen voor je hypotheekaanvraag.

Let op: sommige onderdelen mag je nog steeds niet meenemen voor je hypotheekaanvraag. De belangrijkste voorbeelden hiervan zijn vergoedingen voor bovenwettelijke vakantieuren of toeslagen voor de ZVW.

Vraag dus altijd bij je werkgever om een specificatie van je flexbudget en laat door een adviseur bekijken welke gedeeltes je wel en niet mag meenemen. 

Naast een flexbudget kan je een ook bonus (of terwijl provisie) ontvangen bovenop je salaris. De bonus kan je in sommige gevallen ook meenemen voor je hypotheek. 

Hypotheek afsluiten met een Flexbudget?

Het is dus mogelijk om bij Hypotheek24.nl een hypotheek af te sluiten waarbij je je flexbudget (gedeeltelijk) meeneemt. Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden, maak dan een gratis belafspraak met een van onze hypotheekadviseurs. Het is bij ons mogelijk om zelf je hypotheek af te sluiten of om dit samen met één van onze hypotheekadviseurs te doen.