Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Hypothecaire lening

Sluit je hypotheek zelf af
bij Hypotheek24.nl

Start met hypotheek berekenen
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Hypothecaire lening

Ben je op zoek naar een hypothecaire lening, oftewel een hypotheek voor de aankoop van een huis? Dan zit je hier goed, tenminste als je de hypotheek zelf af wilt sluiten. Waarom zou je het zelf doen? Ten eerste omdat je het makkelijk zelf kan en ten tweede omdat je zo duizenden euro’s kan besparen. 

Hoe werkt het?

Met behulp van onze tools kun je zelf heel eenvoudig je hypothecaire lening berekenen. Zo kom je erachter wat je maximale hypotheek is en of jij het huis wat je op het oog hebt kan financieren. Vervolgens worden aan de hand van jouw situatie resultaten getoond van de goedkoopste hypotheken.

Soorten hypothecaire leningen

Er zijn verschillende soorten hypothecaire leningen. De meest voorkomende hypotheekvormen zijn:

Wij kunnen alleen bemiddelen bij de bovenste drie hypotheekvormen. Starters op de woningmarkt hebben sinds 2013 nog maar de keuze uit de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Dit maakt de keuze redelijk eenvoudig.

Hypotheekrentes vergelijken

Je kan ook beginnen met het vergelijken van de actuele hypotheekrentes. Hier worden de rentewijzigingen van alle geldverstrekkers bijgehouden. De huidige rentes zijn nog steeds erg laag, wat het aantrekkelijk maakt om een huis te kopen of je hypotheek over te sluiten.

Hypotheek berekenen

Wil je weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen en wat je maandlasten zullen worden, start dan meteen met je hypotheek berekenen. Daar kies je welke situatie voor jou van toepassing is:

  • Starter
  • Oversluiter
  • Doorstromer

Vervolgens doorloop je een stappenplan en kies je voor een hypotheek die het beste bij jou past. Hierbij kun je naast de rentes ook de voorwaarden meenemen in je vergelijking.

Gratis kennismakingsgesprek

Twijfel je nog of het zelf afsluiten van je hypotheek iets voor jou is? Spar dan 30 minuten gratis met een van onze hypotheekexperts. Tijdens dit gesprek kom je er achter hoeveel je maximaal kunt lenen, of je het huis van je dromen kan kopen en welke hypotheek het beste bij je past. Op onze website kan je zelf een afspraak inplannen voor een kennismakingsgesprek op een moment dat het jou uitkomt.