Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 21:00)

Hypotheek oversluiten met boeteberekening

Wat zijn de stappen?

Start de online bespaarcheck
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Op Hypotheek24.nl kun jij berekenen of het voordeliger is om je hypotheek over te sluiten. In onze tool kun jij berekenen of er sprake is van een boeterente en wat jij gaat besparen. Of wat oversluiten je gaat kosten.

In 5 stappen kunnen wij je online helpen berekenen of het voordeliger is om over te sluiten.

Stap 1: Wie ben ik?

Bij deze stap dien je persoonsgegevens in te vullen en kun je ook aangeven of je de berekening per email wil ontvangen.

Stap 2: Mijn hypotheek

In stap 2 stellen we je verschillende vragen over je oude hypotheek. De vragen die in stap 2 worden gesteld zijn bijvoorbeeld: Hoe hoog was de hypotheek toen je deze afsloot? Alle gegevens over je huidige hypotheek komen hier aan bod.

Stap 3: Mijn huis

Deze stap gaat over je huis. Wat het waard was toen je de woning kocht en of de waarde is gestegen. Als je deze gegevens hebt ingevuld ga je naar stap 4.

Stap 4: Mijn inkomen

Bij het berekenen van een maximale hypotheek houden geldverstrekkers rekening met de financiële lasten die je aan zou kunnen. In stap 4 wordt er daarom gevraagd om jouw bruto jaarinkomen.

Daarna wordt gevraagd of je al op de hoogte bent van de hoogte van je pensioen. Als jij al weet wat je pensioeninkomen gaat worden, kun jij dit hier invullen.

Stap 5: Uitkomst

In stap 5 kun jij zien of jij gaat besparen! In de berekening worden het rentevoordeel, de oversluitkosten en de eventuele boete meegenomen. Je kunt in dit overzicht ook nog de looptijd van de hypotheek veranderen.

Door onze online bespaarcheck kun jij zien wat je maximaal kan lenen, of je huis genoeg waard is en of rentbemiddeling mogelijk is bij jouw geldverstrekker. Wij bieden jou de kans om nu al een boeteberekening uit te voeren zodat het meteen duidelijk is of het oversluiten van je hypotheek jou voordeel oplevert.