Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 17:00)

Insolventieverzekering

Wanneer heb je zo'n garantie nodig?

Vergelijk hypotheekrente
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Wat is een insolventieverzekering?

Een insolventieverzekering geeft de garantie dat een nieuwbouwwoning zal worden afgebouwd. Het is namelijk mogelijk dat de aannemer failliet gaat tijdens de bouw van je woning. Deze verzekering zorgt ervoor dat de woning alsnog wordt afgebouwd in het geval van faillissement van de aannemer. Een insolventieverzekering wordt ook wel een Woningborg-certificaat genoemd en wordt afgegeven door Stichting Garantie Woning.

Naast faillissement verzekert een insolventieverzekering je ook dat de kwaliteit van de woning goed is! De bouwonderneming moet een gebrek namelijk herstellen als deze onder de garantie valt. De meeste onderdelen van je woning zijn tot zes jaar en drie maanden na de oplevering verzekerd. Ernstige technische gebreken zijn nog langer verzekerd, namelijk tot tien jaar en drie maanden.

Is een insolventieverzekering verplicht?

Veel geldverstrekkers stellen de voorwaarde dat er een insolventieverzekering afgesloten moet zijn als je een nieuwbouwwoning koopt of als je een kavel hebt gekocht en daar door een aannemer een woning op laat bouwen. Doorgaans sluit de aannemer die de woning bouwt de insolventieverzekering af. Vraag aan je aannemer of er een insolventieverzekering is zodat je zeker weet dat je woning ook gebouwd zal worden!

Welke documenten heb je nog meer nodig?

De insolventie verzekering is niet het enige document dat je nodig hebt om een hypotheek aan te kunnen vragen. Zorg er ook voor dat je deze documenten in huis hebt:

  • Koop/-aanneemovereenkomst;
  • Legitimatiebewijs;
  • Salarisstrook;
  • Werkgeversverklaring;
  • Kopie van het rekeningafschrift waar je salaris op gestort wordt.

Het is mogelijk dat in jouw geval andere documenten opgevraagd worden. Mocht je bijvoorbeeld binnen 10 jaar met pensioen gaan, dan wordt er ook een Uniform Pensioen Overzicht (UPO) opgevraagd. In je persoonlijke dossier kan je precies zien welke documenten er in jouw geval geüpload moeten worden. Ga aan de slag zodat je hypotheek snel rond is!