Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 17:00)

Hypotheek nieuwbouw

Hypotheek voor een nieuwbouw woning.
Lees hier hoe dit werkt.


Hypotheek berekenen
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Hypotheek bij nieuwbouw

Ben je van plan een nieuwbouwwoning te gaan kopen? De aankoop van een nieuwbouwwoning verloopt net iets anders dan het kopen van een bestaande woning. Een nieuwbouwwoning heeft veel voordelen. Daarnaast zitten er ook wat nadelen aan verbonden ten opzichte van het kopen van een bestaande woning. Hypotheek24.nl heeft alles voor je op een rijtje gezet.

Voordelen nieuwbouw

  • Je kunt de inrichting geheel zelf bepalen, denk aan keuken, badkamer, vloer en tuinaanleg.
  • Je betaalt geen overdrachtsbelasting, makelaarskosten of taxatiekosten
  • Je hebt geen last van achterstallig onderhoud
  • Lage onderhoudskosten in de eerste jaren
  • Lagere energierekening door de moderne milieuwetgeving
  • Hogere maximale hypotheek door de duurzaamheidseisen die gesteld worden aan nieuwbouwwoningen

Nadelen nieuwbouw

  • Je kunt niet onderhandelen over de prijs.
  • Langere periode tussen koop en oplevering
  • Je koopt vaak op basis van een brochure
  • Er is kans dat de oplevering en afwerking tegenvallen

Extra kosten nieuwbouwwoning

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning krijg je te maken met extra kosten, denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanleg van de tuin, het plaatsen van een keuken of het leggen van de vloeren. De bijkomende kosten bedragen gemiddeld 9 procent van de koopprijs. Daarnaast moet je rekening houden met overige extra kosten zoals:

Bouwrente nieuwbouwwoning

Bouwrente bestaat uit de verschillende kosten die je aan de bouwer van het huis betaalt. Deze bouwrente is alleen fiscaal aftrekbaar na het ondertekenen van de koop-aannemingsovereenkomst. Als de bouwrente in de koopprijs is verwerkt, wordt deze niet als rente gezien en is dan niet fiscaal aftrekbaar.

Rente tijdens de bouw

Je betaalt tijdens de bouw al rente over het deel van de hypotheek dat je al hebt uitgegeven. Dus bijvoorbeeld over de grond en de eerste paar termijnen van de aanneemovereenkomst. Daarnaast betaal je direct aflossing over een annuïteiten of lineaire hypotheek. Hou dus rekening met dubbele maandlasten.

Let op: bij nieuwbouw is het goed om te kijken naar de rentevergoeding over het bouwdepot. Deze kan gelijk zijn aan je hypotheekrente, maar ook 1 procent lager. In het geval de rentevergoeding lager is dan je te betalen rente, wordt deze kostenpost ook weer hoger. Wij nemen dit uiteraard mee in ons hypotheekadvies!

Hypotheek24: De project hypotheekadviseur voor AM nieuwbouwprojecten

Hypotheek24 is de project hypotheekadviseur van de nieuwbouwprojecten van AM. Dit betekent dat wij alles weten over het afsluiten van een hypotheek bij een nieuwbouwwoning. Bij nieuwbouw is vaak veel mogelijk omdat je een heel duurzame woning koopt. Wij nemen je graag mee in alle mogelijkheden. Wij zijn onder andere betrokken bij de volgende projecten:

Heb jij interesse in een nieuwbouwwoning?

Plan dan direct een gratis kennismakingsgesprek met één van onze adviseurs in. We kijken samen met jou naar de mogelijkheden. Bij nieuwbouw is vaak meer mogelijk dan je denkt, doordat een nieuwbouwwoning aan strenge duurzaamheidseisen moet voldoen. Daardoor kan je vaak meer lenen dan bij een bestaande woning. We rekenen graag voor je uit wat mogelijk is!