Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Meesterlijk groen wonen bij de Hollandse Meesters

Ontdek de mogelijkheden

Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Nieuwbouwprojecten AM - Hypotheek24.nl

De werkweek begint. Je wordt wakker op de zestiende verdieping van je appartement in de Hollandse Meesters. Je opent de luxaflex van je woonkamer. Een prachtige rode waas valt over de groene polders bij Ouderkerk aan de Amstel. ‘Grappig’, denk je. De Hollandse Meesters van de 17e eeuw waren befaamd om hun prachtige luchten, hun spelen met licht.

Hypotheek24: dé projectadviseur van Hollandse Meesters

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in het kopen van een nieuwbouwwoning. Als projectpartner kent Hypotheek24 de ins en outs van dit nieuwbouwproject als geen ander. Heb je vragen? Stel ze ons! We kijken graag mee wat de mogelijkheden zijn.

Hollandse Meesters: Anders kijken. Anders denken. Anders wonen.

Hollandse Meesters wordt gerealiseerd op de hoek van de Mr. G. Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan. De naam is gebaseerd op de laan waaraan het ligt. Het is ook een knipoog naar omliggende straten die genoemd zijn naar schilders uit de 17e eeuw. Deze kunstenaars hebben grenzen verlegd door anders te kijken en anders te denken. Die innovatieve kijk op het leven is de inspiratiebron voor dit project. Want dit is compleet anders wonen, alleen al door de vele typen appartementen. Het project omvat zo’n 300 koop- en huurwoningen, van 40 m2 tot 170 m2. Ook de hele woonbeleving wordt anders-dan-anders. Bij Hollandse Meesters spelen vier woorden een sleutelrol: groen, delen, ontspannen en ontmoeten. Hier kun je met elkaar afspreken in de groene binnentuin die aansluit op een groene zone met watergang. Je kunt een auto, scooter of E-bike delen. Je geniet van het idee dat de zon je energie levert. We spelen in op hetere zomers en heftiger buien, door veel groen rondom en door waterbuffering. En, je hebt hier de mogelijkheid om samen te huren, dankzij het Friends-concept. Dat alles maakt Hollandse Meesters een meesterzet.

Beschikbaarheid

Hollandse Meesters omvat in totaal 131 koopwoningen en 172 huurwoningen in de vrije sector. De huurappartementen variëren in grootte van 40 m2 tot 100 m2. De koopappartementen hebben een woonoppervlakte van 40 m2 tot zelfs 170 m2. De appartementen zijn verdeeld over twee torens, met gescheiden entree. Onder het complex is ruimte voor 217 auto’s en er zijn stallingen voor fietsen die gemakkelijke vanaf de straat bereikbaar zijn.

Nieuwsgierig: kijk dan direct op de website van Hollandse Meesters!

Hypotheek bij nieuwbouw

De aankoop van een nieuwbouwwoning verloopt net iets anders dan het kopen van een bestaande woning. Allereerst zijn er een aantal grote voordelen:

  • Je kunt de inrichting geheel zelf bepalen, denk aan keuken, badkamer, vloer en tuinaanleg
  • Je betaalt geen overdrachtsbelasting, makelaarskosten of taxatiekosten
  • Je hebt geen last van achterstallig onderhoud
  • Lage onderhoudskosten in de eerste jaren
  • Lagere energierekening door de moderne milieuwetgeving

Er komen wel wat extra kosten kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanleg van de tuin, het plaatsen van een keuken of het leggen van de vloeren. Vaak bedragen deze kosten zo’n 9% van de koopprijs. Daarnaast kan je te maken krijgen met bouwrente. 

Bij nieuwbouw gaat de hypotheek in zodra jij naar de notaris gaat om de woning aan te kopen. Dit betekent dat je vanaf dag 1 de volledige maandelijkse aflossing moet betalen. Daarnaast betaal je rente over je hypotheek. Hierbij wordt gekeken naar het verschil tussen het hypotheekbedrag en het openstaande bedrag in je bouwdepot. Hoe verder je de bouw in gaat, hoe hoger je maandbedrag wordt. 

Bij nieuwbouw is het belangrijk om goed naar een aantal voorwaarden te kijken, zoals de geldigheid van je offerte, de looptijd van het bouwdepot en de hoogte van de rentevergoeding. Geen zorgen, onze adviseurs helpen je om het perfecte nieuwbouwproduct te kiezen!

Koop jij het appartement van je dromen in de Hollandse Meesters? Ontdek de mogelijkheden!

Bereken jouw nieuwbouwhypotheek

Kosten nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning gaat altijd met een aantal kosten gepaard. Eerder hadden we het al even over de aankoopkosten inclusief koopsom, de bouwrente en de kosten aan het huis.

Daarnaast zijn er de kosten voor het hypotheekadvies. Een hypotheek afsluiten met hypotheekadvies kan bij Hypotheek24 al vanaf 1.500 euro.  

Ten slotte zijn er nog de notariskosten. De notaris stelt de hypotheek- en leveringsakte voor de nieuwe woning op. Ben je op zoek naar een goede en betaalbare notaris bij jou in de buurt? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op via deGoedkoopsteNotaris.nl

Meer weten? Plan een gratis en vrijblijvend gesprek met een van onze hypotheekadviseurs