Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Woon jij straks in Riederwerf, de nieuwe woonwijk aan de Maas

Ontdek je mogelijkheden

Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Nieuwbouwprojecten AM - Hypotheek24.nl

Pal aan de Nieuwe Maas in Ridderkerk, op de plek van de voormalige scheepswerf Schram en Van Beek, komt een in vele opzichten wel heel bijzondere nieuwbouwwijk: Riederwerf. Op deze unieke locatie verreist een nieuwe woonwijk in Oud-Hollandse stijl.

Hypotheek24: dé projectadviseur van Riederwerf

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in het kopen van een nieuwbouwwoning. Als projectpartner kent Hypotheek24 de ins en outs van dit nieuwbouwproject als geen ander. Heb je vragen? Stel ze ons! We kijken graag mee wat de mogelijkheden zijn.

Wonen in Riederwerf

Riederwerf ligt in Ridderkerk. Wonen in Riederwerf is wonen op een bijzondere locatie. Het project is op een unieke locatie pal aan de Nieuwe Maas gelegen. U geniet er van het weidse uitzicht over de rivier de Nieuwe Maas. Waterbussen en binnenvaartschepen varen af en aan. Vanuit uw woning kijkt u naar het prachtige zes hectare grote getijdengriend langs de Oude Maas en loopt u zo de Donckse Velden in. Hier kunt u naar hartenlust wandelen, joggen, fietsen en genieten. Riederwerf is landelijk wonen in de Randstad, op een steenworp afstand van Rotterdam.

Beschikbaarheid

De eerste vier fasen van Riederwerf zijn opgeleverd en bewoond. Het woningaanbod van fase 5 in Riederwerf bestaat uit 22 kadewoningen en 23 eengezinswoningen. De twee-onder-een-kap kadewoningen hebben allemaal een prachtig uitzicht over het water en liggen pal aan de Nieuwe Maas. De 23 eengezinswoningen zijn gelegen aan de Ringdijk. De woningen ontworpen in Oud-Hollandse stijl zorgen voor een afwisselend straatbeeld.

Hypotheek bij nieuwbouw

De aankoop van een nieuwbouwwoning verloopt net iets anders dan het kopen van een bestaande woning. Allereerst zijn er een aantal grote voordelen:

  • Je kunt de inrichting geheel zelf bepalen, denk aan keuken, badkamer, vloer en tuinaanleg
  • Je betaalt geen overdrachtsbelasting, makelaarskosten of taxatiekosten
  • Je hebt geen last van achterstallig onderhoud
  • Lage onderhoudskosten in de eerste jaren
  • Lagere energierekening door de moderne milieuwetgeving

Er komen wel wat extra kosten kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanleg van de tuin, het plaatsen van een keuken of het leggen van de vloeren. Vaak bedragen deze kosten zo’n 9% van de koopprijs. Daarnaast kan je te maken krijgen met bouwrente. 

Bij nieuwbouw gaat de hypotheek in zodra jij naar de notaris gaat om de woning aan te kopen. Dit betekent dat je vanaf dag 1 de volledige maandelijkse aflossing moet betalen. Daarnaast betaal je rente over je hypotheek. Hierbij wordt gekeken naar het verschil tussen het hypotheekbedrag en het openstaande bedrag in je bouwdepot. Hoe verder je de bouw in gaat, hoe hoger je maandbedrag wordt. 

Bij nieuwbouw is het belangrijk om goed naar een aantal voorwaarden te kijken, zoals de geldigheid van je offerte, de looptijd van het bouwdepot en de hoogte van de rentevergoeding. Geen zorgen, onze adviseurs helpen je om het perfecte nieuwbouwproduct te kiezen!

Koop jij straks jouw droomhuis in Riederwerf? Ontdek de mogelijkheden!

Bereken jouw nieuwbouwhypotheek

Kosten nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning gaat altijd met een aantal kosten gepaard. Eerder hadden we het al even over de aankoopkosten inclusief koopsom, de bouwrente en de kosten aan het huis.

Daarnaast zijn er de kosten voor het hypotheekadvies. Een hypotheek afsluiten met hypotheekadvies kan bij Hypotheek24 al vanaf 1.500 euro.  

Ten slotte zijn er nog de notariskosten. In het geval van nieuwbouw heb je vaak alleen een hypotheekakte nodig.  Ben je op zoek naar een goede en betaalbare notaris bij jou in de buurt? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op via deGoedkoopsteNotaris.nl

Meer weten? Plan een gratis en vrijblijvend gesprek met een van onze hypotheekadviseurs