Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

A new model of city living: wonen in het Bajeskwartier

Ontdek de mogelijkheden

Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Nieuwbouwprojecten AM - Hypotheek24.nl

City living reinvented

Bajeskwartier Amsterdam. Waar technologie, cultuur en duurzaamheid samenkomen. In een vernieuwende wijk vol oude historie. Want Bajeskwartier bouwt met de kennis van nu, voort op de historie van toen. En die ingrediënten zorgen voor vernieuwing en oorspronkelijkheid. Voor inspiratie en levendigheid. Voor creatie en recreatie. Bajeskwartier geeft ruimte aan wonen en werken. Op loopafstand van het gezellige centrum en grenzend aan de Amstel.

Hypotheek24: dé projectadviseur van het Bajeskwartier

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in het kopen van een nieuwbouwwoning. Als projectpartner kent Hypotheek24 de ins en outs van dit nieuwbouwproject als geen ander. Heb je vragen? Stel ze ons! We kijken graag mee wat de mogelijkheden zijn.

Wonen in het Bajeskwartier

Het Woonkwartier bestaat uit zeven woontorens in een groen park. Ertussen vind je moestuinen, watertuinen, speeltuinen... voor elk wat wils. Naast koopwoningen in diverse afmetingen komen hier ook (sociale) huurwoningen. Op het centrale plein vind je voorzieningen als een biologische markt, een kinderopvang en een gezondheidscentrum. Een nieuwe onderdoorgang bij het spoor verbindt Bajeskwartier met het Amstelkwartier en de Weespertrekvaartbuurt. En, vanaf de noordzijde van Bajeskwartier wandel je in no time naar metrohalte Spaklerweg, en ook Station Amstel bevindt zich op loopafstand.

Beschikbaarheid

Naar verwachting worden er circa 1300 woningen gebouwd in het Bajeskwartier, waarvan de eerste woningen medio 2021 in de verkoop gaan. In Bajeskwartier komen woningen in diverse prijsklassen: sociale huur, middeldure huur, vrije sector huur en koopwoningen van circa 300.000 tot 3.000.000 euro. Geïnteresseerd in dit toffe project? Schrijf je dan in via de website van het Bajeskwartier

Hypotheek bij nieuwbouw

De aankoop van een nieuwbouwwoning verloopt net iets anders dan het kopen van een bestaande woning. Allereerst zijn er een aantal grote voordelen:

  • Je kunt de inrichting geheel zelf bepalen, denk aan keuken, badkamer, vloer en tuinaanleg
  • Je betaalt geen overdrachtsbelasting, makelaarskosten of taxatiekosten
  • Je hebt geen last van achterstallig onderhoud
  • Lage onderhoudskosten in de eerste jaren
  • Lagere energierekening door de moderne milieuwetgeving

Er komen wel wat extra kosten kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanleg van de tuin, het plaatsen van een keuken of het leggen van de vloeren. Vaak bedragen deze kosten zo’n 9% van de koopprijs. Daarnaast kan je te maken krijgen met bouwrente. 

Bij nieuwbouw gaat de hypotheek in zodra jij naar de notaris gaat om de woning aan te kopen. Dit betekent dat je vanaf dag 1 de volledige maandelijkse aflossing moet betalen. Daarnaast betaal je rente over je hypotheek. Hierbij wordt gekeken naar het verschil tussen het hypotheekbedrag en het openstaande bedrag in je bouwdepot. Hoe verder je de bouw in gaat, hoe hoger je maandbedrag wordt. 

Bij nieuwbouw is het belangrijk om goed naar een aantal voorwaarden te kijken, zoals de geldigheid van je offerte, de looptijd van het bouwdepot en de hoogte van de rentevergoeding. Geen zorgen, onze adviseurs helpen je om het perfecte nieuwbouwproduct te kiezen!

Koop jij het appartement van je dromen in Pablo? Ontdek de mogelijkheden!

Bereken jouw nieuwbouwhypotheek

Kosten nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning gaat altijd met een aantal kosten gepaard. Eerder hadden we het al even over de aankoopkosten inclusief koopsom, de bouwrente en de kosten aan het huis.

Daarnaast zijn er de kosten voor het hypotheekadvies. Een hypotheek afsluiten met hypotheekadvies kan bij Hypotheek24 al vanaf 1.500 euro.  

Ten slotte zijn er nog de notariskosten. De notaris stelt de hypotheek- en leveringsakte voor de nieuwe woning op. Ben je op zoek naar een goede en betaalbare notaris bij jou in de buurt? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op via deGoedkoopsteNotaris.nl

Meer weten? Plan een gratis en vrijblijvend gesprek met een van onze hypotheekadviseurs