Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Nieuwbouwprojecten AM - Hypotheek24.nl

Nieuwbouw Overkamppark in Dordrecht

Hypotheek24: dé project hypotheekadviseur van Overkamp

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in het kopen van een nieuwbouwwoning. Als projectpartner kent Hypotheek24 de ins en outs van dit nieuwbouwproject als geen ander. Heb je vragen? Stel ze ons! We kijken graag mee wat de mogelijkheden zijn.

Wonen in Overkamp

De 3 torens van Overkamppark liggen in Dubbeldam. Ook wel de groene achtertuin genoemd van Dordrecht. Een stukje stad waarvan het dorpse karakter nog volop bewaard is gebleven. Het is dàt deel van Dordrecht waar vroeger al de welgestelden en notabelen woonden. En nu heeft u die kans! Want de volgende fase van Overkamppark is in verkoop. Toren 3 bestaat uit 53 nieuwbouw appartementen en 2 penthouses. Er zijn 3- en 4 kamer woningen, allen met een goede zonligging en een prachtig uitzicht over het Overkamppark.

De woontoren is voorzien van een duurzame energievoorziening op basis van collectieve warmtepompen en warmte/koudeopslag (WKO) in de bodem. Hiermee is de woning gasloos en toekomstbestendig.

Beschikbaarheid

Wilt u zelf ervaren of wonen op hoogte iets voor u is? Dan bent u van harte welkom in onze nieuwe, volledig ingerichte modelwoning op de 11e verdieping (toren 1). Lees meer over de openingstijden. Neemt u dan contact op met een van de makelaars of schrijf u in als belangstellende. Er wordt dan spoedig contact met u opgenomen.

Hypotheek bij nieuwbouw

De aankoop van een nieuwbouwwoning verloopt net iets anders dan het kopen van een bestaande woning. Allereerst zijn er een aantal grote voordelen:

  • Je kunt de inrichting geheel zelf bepalen, denk aan keuken, badkamer, vloer en tuinaanleg
  • Je betaalt geen overdrachtsbelasting, makelaarskosten of taxatiekosten
  • Je hebt geen last van achterstallig onderhoud
  • Lage onderhoudskosten in de eerste jaren
  • Lagere energierekening door de moderne milieuwetgeving

Er komen wel wat extra kosten kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanleg van de tuin, het plaatsen van een keuken of het leggen van de vloeren. Vaak bedragen deze kosten zo’n 9% van de koopprijs. Daarnaast kan je te maken krijgen met bouwrente. 

Bij nieuwbouw gaat de hypotheek in zodra jij naar de notaris gaat om de woning aan te kopen. Dit betekent dat je vanaf dag 1 de volledige maandelijkse aflossing moet betalen. Daarnaast betaal je rente over je hypotheek. Hierbij wordt gekeken naar het verschil tussen het hypotheekbedrag en het openstaande bedrag in je bouwdepot. Hoe verder je de bouw in gaat, hoe hoger je maandbedrag wordt. 

Bij nieuwbouw is het belangrijk om goed naar een aantal voorwaarden te kijken, zoals de geldigheid van je offerte, de looptijd van het bouwdepot en de hoogte van de rentevergoeding. Geen zorgen, onze adviseurs helpen je om het perfecte nieuwbouwproduct te kiezen!

Koop jij straks jouw droomhuis in Overkamppark? Ontdek de mogelijkheden!

Bereken jouw nieuwbouwhypotheek

Kosten nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning gaat altijd met een aantal kosten gepaard. Eerder hadden we het al even over de aankoopkosten inclusief koopsom, de bouwrente en de kosten aan het huis.

Daarnaast zijn er de kosten voor het hypotheekadvies. Een hypotheek afsluiten met hypotheekadvies kan bij Hypotheek24 al vanaf 1.500 euro.  

Ten slotte zijn er nog de notariskosten. In het geval van nieuwbouw heb je vaak alleen een hypotheekakte nodig.  Ben je op zoek naar een goede en betaalbare notaris bij jou in de buurt? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op via deGoedkoopsteNotaris.nl

Meer weten? Plan een gratis en vrijblijvend gesprek met een van onze hypotheekadviseurs