Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 17:00)

Nieuwbouwprojecten AM - Hypotheek24.nl

Een park met prachtige statige bomen, waterpartijen en veel groen.

Hypotheek24: dé project hypotheekadviseur van Kwadijkerpark

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in het kopen van een nieuwbouwwoning. Als projectpartner kent Hypotheek24 de ins en outs van dit nieuwbouwproject als geen ander. Heb je vragen? Stel ze ons! We kijken graag mee wat de mogelijkheden zijn.

Wonen in Kwadijkerpark

Kwadijkerpark ligt naast het mooie lintdorpje Kwadijk in de noordpunt van Purmerend. Een park met prachtige statige bomen, waterpartijen en veel groen. In het stedenbouwkundig ontwerp worden de kwaliteiten van het huidige park zoveel mogelijk behouden en mede daarom worden de woningen tussen de bomen in het park gepositioneerd. Je woont hier echt in het park, voorzien van een groot terras met eigen privé plek.

In samenspraak met Prinsenstichting en de gemeente Purmerend realiseren we naast de wooneenheden van Prinsenstichting 340 woningen in Kwadijkerpark, verdeeld in 240 vrije sector koopwoningen en 100 sociale huurwoningen. De koopwoningen voor de vrije sector bestaan uit 72 twee-onder-een-kapwoningen, 28 Future livingwoningen (levensloopbestendig), 138 eengezinswoningen en 2 reeds bestaande woningen. De 100 sociale huurwoningen zijn onderverdeeld in 89 appartementen (twee-, drie-, of vierkamerappartementen) en 11 eengezinswoningen, waarvan 40 sociale huurwoningen bestemd zijn voor speciale doelgroepen uit Purmerend.

Beschikbaarheid

De verwachting is dat de eerste woningen in het tweede kwartaal van 2021 in de verkoop gaan! Schrijf je in via de website van Kwadijkerpark om als eerste op de hoogte gehouden te worden als er woningen in de verkoop gaan. 

Hypotheek bij nieuwbouw

De aankoop van een nieuwbouwwoning verloopt net iets anders dan het kopen van een bestaande woning. Allereerst zijn er een aantal grote voordelen:

  • Je kunt de inrichting geheel zelf bepalen, denk aan keuken, badkamer, vloer en tuinaanleg
  • Je betaalt geen overdrachtsbelasting, makelaarskosten of taxatiekosten
  • Je hebt geen last van achterstallig onderhoud
  • Lage onderhoudskosten in de eerste jaren
  • Lagere energierekening door de moderne milieuwetgeving

Er komen wel wat extra kosten kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanleg van de tuin, het plaatsen van een keuken of het leggen van de vloeren. Vaak bedragen deze kosten zo’n 9% van de koopprijs. Daarnaast kan je te maken krijgen met bouwrente. 

Bij nieuwbouw gaat de hypotheek in zodra jij naar de notaris gaat om de woning aan te kopen. Dit betekent dat je vanaf dag 1 de volledige maandelijkse aflossing moet betalen. Daarnaast betaal je rente over je hypotheek. Hierbij wordt gekeken naar het verschil tussen het hypotheekbedrag en het openstaande bedrag in je bouwdepot. Hoe verder je de bouw in gaat, hoe hoger je maandbedrag wordt. 

Bij nieuwbouw is het belangrijk om goed naar een aantal voorwaarden te kijken, zoals de geldigheid van je offerte, de looptijd van het bouwdepot en de hoogte van de rentevergoeding. Geen zorgen, onze adviseurs helpen je om het perfecte nieuwbouwproduct te kiezen!

Koop jij straks jouw droomhuis in Kwadijkerpark? Ontdek de mogelijkheden!

Bereken jouw nieuwbouwhypotheek

Kosten nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning gaat altijd met een aantal kosten gepaard. Eerder hadden we het al even over de aankoopkosten inclusief koopsom, de bouwrente en de kosten aan het huis.

Daarnaast zijn er de kosten voor het hypotheekadvies. Een hypotheek afsluiten met hypotheekadvies kan bij Hypotheek24 al vanaf 1.500 euro.  

Ten slotte zijn er nog de notariskosten. In het geval van nieuwbouw heb je vaak alleen een hypotheekakte nodig.  Ben je op zoek naar een goede en betaalbare notaris bij jou in de buurt? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op via deGoedkoopsteNotaris.nl

Meer weten? Plan een gratis en vrijblijvend gesprek met een van onze hypotheekadviseurs